Hulp bij inloggen     winkelwagen
Bezoekactie VSC

Ontdek waar het om draait

De Geo heeft een verhaal. Een verhaal over de wereld als enorme kans en uitdaging. Stap met je leerlingen in dit verhaal en neem ze mee hun toekomst in. Dat begint met ontdekken en verwondering om alles wat er al is. Waar je stil van wordt. Je adem bij inhoudt. Je hart sneller van gaat kloppen. Maar ook waar je bang van wordt, verbaasd, boos. Een fantastisch verhaal waarin jij, als docent, en je leerlingen een cruciale rol hebben!

Bekijk de video
Ontdek waar het om draait
Grote uitdagingen

Grote uitdagingen

De uitdagingen van onze wereld zijn groot. Niet voor niets zijn veel partijen wereldwijd actief om onze gezamenlijke toekomst duurzaam te maken. Met schitterende, kansrijke initiatieven en met aansprekende doelen. Zoals die van de United Nations: ‘Een einde aan armoede, vechten tegen ongelijkheid en het stoppen van klimaatverandering.’ Dát is waar het om draait. Maar zijn dat niet te grote problemen voor leerlingen? Is dit niet einde verhaal? Nee! Want de makers van De Geo geloven in docenten die leerlingen kunnen raken in het hart. Want dát is nodig voor verandering.

21e-eeuwse burgers

Jouw rol als docent is cruciaal om het verhaal succesvol over het voetlicht te brengen. Je wilt immers dat leerlingen succesvol kunnen meedoen aan onze complexe wereld.

21e eeuwse burgers
Sterke bagage

Sterke bagage

Daarvoor hebben leerlingen sterke bagage nodig. Bagage die bestaat uit: nieuwsgierig zijn, kritisch vermogen hebben, vragen leren stellen, een andermans perspectief kunnen innemen, geografische kennis hebben, verantwoordelijkheid nemen. Kortom: de kennis en vaardigheden van een 21e  eeuwse burger die ziet wat er veranderen moet en wat daarvoor nodig is. Dat is burgerschap pur sang.

De Geo pakt graag die uitdaging met jou op!