Lock Digitale leeromgeving winkelwagen
examenvoorbereiding | Thiememeulenhoff

Examenvoorbereiding

#geenexamenstress

Optimaal voorbereid de eindexamens in met jouw eindexamenleerlingen? Leren voor de centrale examens Ć©n schoolexamens doe je met Examenbundel, Samengevat, Zeker Slagen! en Examenidioom.

Oefenen met echte examens, woordenlijsten en perfecte samenvattingen. Alle examenstof op een rij. Niet voor niets zijn Examenbundel en Samengevat de meest gebruikte boeken voor examenvoorbereiding, voor vmbo, havo en vwo. Met meer dan 40 jaar ervaring weten we wat belangrijk is.

Slagen doe je met Examenbundel, Samengevat en met onze nieuwe boeken Examenidioom en Zeker Slagen! #geenexamenstress #zekerslagen

Examenvoorbereiding

Nieuwe website!

We zijn live! šŸ‘šŸ¼ Afgelopen zomervakantie heeft team Examenbundel hard gewerkt aan een nieuwe website met nog meer mogelijkheden! Doel: jouw eindexamenleerlingen nog beter helpen slagen!

Vanaf nu nog meer artikelen, video’s, exameninformatie, extra oefenmateriaal en meer op examenbundel.nl. Bekijk de video!

#deklasvan2021

Ga naar Examenbundel.nl

Over Examenvoorbereiding

Examenbundel

Meer dan alleen oefenexamens


 • Oefenen met echte examens, met uitleg, hints en toelichting van docenten en vakexperts.
 • Oefenen met voorbeeldvragen per onderwerp.
 • Voldoet aan de laatste exameneisen.
 • OriĆ«ntatietoets met persoonlijk leeradvies.

Samengevat

De perfecte samenvatting met voorbeelden uit de laatste examens.


 • Alle examenstof in Ć©Ć©n boek, compact en overzichtelijk.
 • Naast samenvattingen ook overzichten met begrippen en definities.
 • Te gebruiken naast elke lesmethode.
 • Met handig trefwoordenregister achterin.

Examenidioom

Speciaal voor de talen


 • De ideale voorbereiding op zowel het centraal schriftelijk als de mondelinge schoolexamens.
 • Meer dan 1000 idioomwoorden met realistische voorbeeldzinnen.
 • Thematisch gerangschikt.
 • Aandacht voor gespreksvaardigheden, een gesprek beginnen, om verduidelijking vragen en je mening geven.

Zeker Slagen!

Sneller leren = chiller leven!


 • In samenwerking met Tim Hofman en Eva Gadet van Brainboost.
 • Handig hulpmiddel naast de andere boeken van Examenvoorbereiding.
 • Ontdek welke leerstrategieën het best bij de (eindexamen)leerling passen.
 • Bevat tips over effectief leren, plannen en motivatie.
 • Met video’s die nog meer inzicht geven en motiveren.

Prijzen en bestellen

Prijzen

Wil je Examenbundel, Samengevat, Examenidioom of Zeker Slagen! op de boekenlijst zetten? Bekijk dan hieronder de isbn's en prijzen van alle producten of download het volledige excelbestand (let op! Wij streven ernaar dat dit bestand voor 1 mei wordt voorzien van het productaanbod van het daarop volgende schooljaar).

Bekijk de prijzen

Bestellen

Je bestelt als docent of leermiddelencoördinator alle producten via de schoolleverancier of ThiemeMeulenhoff. Leerlingen kunnen bestellen via examenbundel.nl.

Wil je groot inkopen? Dat kan! Neem hiervoor contact op met onze klantenservice of met je accountmanager.

Oefenmateriaal

Let op! We hebben een nieuwe website, examenbundel.nl. Het meest recente, relevante en uitgebreide oefenmateriaal (en nog meer handige tools) vind je op mijn.examenbundel.nl.

Hieronder vind je nog de antwoorden op de oriëntatietoets en de antwoordkaarten bij de huidige en oudere edities van de Examenbundel. Plus de tool waarmee leerlingen hun cijfer kunnen berekenen.

Nieuws en meer

Voor het laatste nieuws en ontwikkelingen over het eindexamenjaar kun je het beste kijken op onze social mediakanalen en op onze nieuwe website examenbundel.nl.

Eindexamens gaan door!

Lees verder

Het was nog even de vraag of de centrale eindexamens van 2021 door zouden gaan. Minister Arie Slob, van Basis- en Voortgezet onderwijs, heeft 12 februari de knoop doorgehakt: de eindexamens gaan door. Maar wél in een aangepaste vorm. Bovenop de al eerder aangekondigde versoepelingen, komt er nu nóg een extra maatregel bij: een leerling mag één vak wegstrepen. Hoe dat precies zit en hoe de examenperiode van dit jaar eruit komt te zien lees je in dit artikel van Examenbundel.nl.

Lees meer
Examens gaan door | ThiemeMeulenhoff

Nieuw op Examenbundel.nl: Chatbot Nina!

Lees verder

Heb jij zorgen om de leerachterstanden van jouw (eindexamen)leerlingen? Dat kan, en is niet meer dan logisch gezien de situatie waar we nu met zijn allen mee te maken hebben! Team Examenbundel heeft daarom een chatbot gelanceerd op Examenbundel.nl. Chatbot Nina helpt leerlingen onder andere bij hun schoolwerk.

Naar Examenbundel.nl
Chat met Nina

ā€˜Dankzij deze bronnen kende ik alles voor mijn examenā€™

Lees verder

Examenbundel en Samengevat van ThiemeMeulenhoff blijken na Examenblad.nl van het College voor Toetsen en Examens de populairste bronnen ter voorbereiding op het examen. Vmbo-, havo- en vwo-scholieren waarderen Examenbundel om de stof te oefenen en Samengevat om de samenvattingen van de vereiste stof. Opvallende aanvulling op de beide bronnen is YouTube, het videoplatform dat de scholieren gebruiken voor meer uitleg.

Lees meer
Infographic exameninformatie | Thiememeulenhoff

Examenbundel helpt leerlingen al 40 jaar te slagen voor hun eindexamen

Lees meer

Het is feest bij Examenbundel van uitgever ThiemeMeulenhoff! Leerlingen gebruiken de Examenbundels al 40 jaar op rij om te slagen voor hun eindexamen. ThiemeMeulenhoff viert dit jubileum met een Examenbustour waarmee Tim Hofman op 10 en 11 april langs verschillende scholen gaat. Ook gaat op 15 april de documentaire ‘Blokken, stressen, slagen’ in première.

Lees verder

Blokken, stressen, slagen

Lees meer

Blokken, stressen, slagen. Het is meestal in die volgorde dat middelbare scholieren hun loopbaan in het voortgezet onderwijs afronden. Over de allerlaatste fase, de centrale examens, gaat de documentaire ‘Blokken, stressen, slagen’ van filmmaakster Sharon Kromotaroeno die vandaag in première gaat.

Lees verder

Wat is de meest effectieve manier om te leren?

Lees meer
Leerlingen hebben tegenwoordig allerlei digitale mogelijkheden om te leren. Maar wat werkt eigenlijk beter: papier of digitale middelen? ThiemeMeulenhoff ging in gesprek met professor Paul A. Kirschner en met Devon Diercks om te onderzoeken wat de meest effectieve manier is om te leren – en waarom.

Lees verder
Leerling maakt aantekeningen in boek

Blijf op de hoogte en contact