Voortgezet onderwijs

Aardrijkskunde

HEADING_1

Aardrijkskunde op het voortgezet onderwijs

Het vak aardrijkskunde laat leerlingen kennismaken met de wereld om hen heen. Het gaat over het bestuderen van de aarde, haar geografische regio's en eigenschappen en de interactie van mensen met de aarde. Door het bestuderen van deze onderwerpen kunnen we de wereld om ons heen beter begrijpen, leren we hoe onze menselijke activiteit onze planeet beïnvloedt en leren we hoe we duurzamer met de aarde kunnen omgaan. De wereld heeft namelijk te maken met grote uitdagingen zoals armoede, migratie, leefbaarheid en het klimaat. Dit zijn actuele onderwerpen die aan bod komen bij het vak aardrijkskunde en waar je als aardrijkskundedocent je leerlingen meer over bijbrengt.

Om jou hierbij te ondersteunen kun je kiezen uit de lesmethodes De Geo, The Geo en Alcarta, een (online) atlas. Lees hieronder meer over deze methodes.

De Geo

De Geo is een unieke lesmethode voor het vak aardrijkskunde voor vmbo, havo en vwo op het voortgezet onderwijs. Er is bewust gekozen voor een regionale insteek. Ben je benieuwd hoe je met De Geo inspirerend lesgeeft?

Lees meer over De Geo

The Geo

The Geo is de tweetalige lesmethode voor het vak aardrijkskunde voor de onderbouw van havo en vwo voor het voortgezet onderwijs. Het lesmateriaal van De Geo is hierbij vertaald door een specialistisch vertaalbureau dat extra aandacht heeft besteedt aan het begrip van aardrijkskundige termen.

Lees meer over The Geo

Alcarta

Alcarta is een complete atlas inclusief een online versie die je kunt gebruiken voor het vak aardrijkskunde. Alcarta maakt de wereld voor iedereen toegankelijk met meer dan 700 prachtige kaarten, intuïtieve navigatie en actuele statistieken. Je kunt de atlas gebruiken op het vmbo, havo en vwo.

Lees meer over Alcarta

Voorbereiding op het examen aardrijkskunde

Ben je op zoek naar hulpmiddelen om leerlingen voor te bereiden op hun examen aardrijkskunde? Examenbundel, Examenidioom en Samengevat zijn de meest gebruikte boeken voor examenvoorbereiding en bewezen effectief. Ze gaan in behapbare stukken aan de slag met examenstof, met duidelijke voorbeelden, uitwerkingen en uitleg.