Havo, vwo - leerjaar 4 t/m 6

WaspReporter

 • Breng jouw lessen Engels nóg meer tot leven met WaspReporter 
 • Behandel actuele en authentieke Engelse teksten  
 • Bereid je leerlingen optimaal voor op hun eindexamen 
Bestel een kennismakingspakket

Over WaspReporter

WaspReporter is een Engelstalig tijdschrift met actuele en authentieke teksten. Het magazine biedt teksten en oefeningen die aansluiten bij de belevingswereld van leerlingen én waarmee je met je leerlingen werkt aan alle taalvaardigheden. De teksten zijn op verschillende niveaus in te zetten en zowel individueel als klassikaal te behandelen. Zo breng je jouw lessen Engels nóg meer tot leven en bereid je je leerlingen optimaal voor op hun eindexamen.

Bekijk het lesmateriaal

Bekijk eerder verschenen magazines 

WaspReporter

WaspReporter - Augustus 2023

Nummer 22.1

WaspReporter Exam Issue - Augustus 2023

Exam Issue volume 22

Aan de slag met WaspReporter

WaspReporter verschijnt vier keer per jaar. Daarnaast verschijnt er één keer per jaar een speciaal Exam Issue vol met examenstrategieën en examenvragen. De opdrachten zijn zowel klassikaal als zelfstandig te maken en er zijn teksten voor ieder niveau.

Naast het fysieke magazine krijg je bij WaspReporter ook toegang tot de digitale versie van het magazine via eDition met extra audio, filmpjes, weblinks en vragen. Zo zorg je voor interactieve lessen en genoeg afwisseling.

Bij WaspReporter krijg je:

 • Een magazine (fysiek en online)
 • Een Student File met opdrachten (fysiek en online)
 • Een Teacher File met docentenmateriaal (fysiek en online)

De voordelen van WaspReporter

 • Altijd actueel Vier keer per jaar ontvang je een nieuw magazine boordevol inspirerende en actuele onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van je leerlingen. De authentieke teksten komen allemaal uit de Engelstalige media.

 • Variatie en differentiatie op ieder niveau De artikelen in WaspReporter zijn voorzien van sterren. Deze sterren geven de moeilijkheidsgraad van het artikel aan, waardoor je WaspReporter kunt inzetten in alle klassen van de bovenbouw, maar ook als extra uitdaging in leerjaar 3 én als aanvullend materiaal in het mbo.

 • Optimale examenvoorbereiding Door de actuele, authentieke leesteksten en bijbehorende oefeningen trainen leerlingen volop hun leesvaardigheid en werken ze aan hun woordenschat. Daarnaast biedt WaspReporter in elk nummer voldoende oefeningen voor de spreek-, luister- en schrijfvaardigheid. Eén keer per jaar verschijnt het speciale Exam Issue, vol met examenstrategieën en examenvragen voor een optimale voorbereiding op de schoolexamens en het centraal examen.

 • Interactief en digitaal WaspReporter is ook beschikbaar in onze digitale leeromgeving, aangevuld met audio, filmpjes, weblinks en vragen. Zo zorg je voor interactieve lessen en genoeg afwisseling.

 • Ideaal te combineren WaspReporter is heel goed te combineren met een methode zoals New Interface, maar kan ook als methodevervangend materiaal worden ingezet. In combinatie met een Examenbundel worden alle eindtermen voor het eindexamen gedekt.

Bestel WaspReporter

Ben je benieuwd hoe WaspReporter eruit ziet? Bestel een kennismakingspakket! Hierin zit de laatst verschenen editie van het magazine, een Student File en Teacher File en twee maanden toegang tot de digitale leeromgeving eDition.

Wil je meteen aan de slag met WaspReporter in jouw lessen? Bestel snel een los nummer van het laatst verschenen magazine óf een kies voor een abonnement.

Bestel WaspReporter

Combineer WaspReporter  & New Interface

Ben je al gebruiker van WaspReporter? Kijk dan ook eens naar New Interface! Met de missiongerichte aanpak van New Interface én het actuele materiaal van WaspReporter bereid je je leerlingen niet alleen voor op het examen, maar ook op de rest van hun leven.

Meer over New Interface

Verschijningsdata WaspReporter 2024-2025

WaspReporter verschijnt in de volgende weken:

 • Exam issue en 23.1 augustus - week 33, 34, 35

 • 23.2 november - week 46

 • 23.3 februari - week 6

 • 23.4 maart - week 13

Vragen over je abonnement of gegevens wijzigen?

De abonnementen en verzending van WaspReporter worden verzorgd Abonnementenland. Heb je vragen over je abonnement, de verzending of levering van het magazine of de factuur die je hebt ontvangen? Neem dan contact op met de klantenservice van Abonnementenland via waspreporter@aboland.nl of 0251-257924. 

Wil je gegevens wijzigen, zoals contactgegevens of het aantal abonnementen? Geef dit door via dit formulier.

We helpen je graag

Heb je vragen over een methode? Onze accountmanagers staan voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden. Je kunt zelf een (online) afspraak of telefonische afspraak inplannen in hun agenda.

Maak een afspraak