Home

NT2+

NT2+

Snel en effectief Nederlands leren

HEADING_1

Daarom gebruik je de NT2+-methodes van ThiemeMeulenhoff

Als NT2-docent stem je jouw onderwijs zo veel mogelijk af op je leerlingen/cursisten. Op hun verschil in leeftijd en opleidingsachtergrond. Op hun wens zo gauw mogelijk de Nederlandse taal te leren. En op hun nieuwsgierigheid naar de Nederlandse samenleving.

Toepassingsgericht

De NT2+-methodes van ThiemeMeulenhoff, Code+, IJsbreker+ en Zebra+, zijn ontwikkeld in samenwerking met NT2-docenten, de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit Amsterdam en het ITTA, kennisinstituut voor Nederlands als eerste en tweede taal. Gebaseerd op praktijkervaring en de laatste kennis. Gericht op verschillende leeftijden en niveaus. En zó gemaakt dat cursisten snel hun vaardigheden toepassen.

Extra pluspunten

Het lesmateriaal staat vol praktijksituaties, waarmee je dieper kunt ingaan op kenmerken van onze maatschappij. Bovendien kun je heel flexibel met deze methodes werken; met leerwerkboeken per niveau en online in de leeromgeving nt2plus.nl.

Voor anderstalige jongeren: Zebra+

Zebra+ is al 20 jaar dé methode voor jonge nieuwkomers (10 – 18 jaar) om Nederlands te leren en vlot aansluiting te vinden met het regulier onderwijs. Het is de enige methode op de markt die specifiek voor deze groep gemaakt is. De methode is communicatief gericht: de overdracht van de boodschap staat centraal. De taken in de methode sluiten aan bij de activiteiten van alledag en bij opdrachten die leerlingen op school krijgen.

Meer over Zebra+

Voor laag- en middenhoogopgeleide anderstaligen: IJsbreker+

IJsbreker+ is de methode waarmee laag- en middenhoog opgeleide anderstaligen snel en efficiënt Nederlands kunnen leren. Daarom is IJsbreker+ gericht op het ontwikkelen van functionele taalvaardigheden met ruime aandacht voor woordenschat, grammatica en uitspraak.

Meer over IJsbreker+

Voor hoogopgeleide anderstaligen: Code+

Code+ richt zich op snel en efficiënt Nederlands leren voor hoogopgeleide anderstaligen. Taal wordt hierin gezien als een instrument voor interactie en communicatie. Daarom is Code+ gericht op het kunnen uitvoeren van reële en functionele taaltaken met een duidelijke relatie tot de wereld buiten de taalles.

Meer over Code+

Prijzen en bestellen

Bekijk alle prijzen van Zebra+, IJsbreker+ en Code+ in de webshop. Hier kun je ook gemakkelijk een beoordelingsexemplaar bestellen om een van de methodes uit te proberen. Vergeet ook de proeflicentie voor het online platform nt2plus.nl niet! Werk je al met NT2+? Dan kun je in de webshop jouw gebruikersmaterialen bestellen.

Ben je op zoek naar informatie over aanbesteden binnen het NT2-onderwijs? Kijk dan hier.

Bestellen voor studenten

Meer informatie over het bestellen voor studenten en cursisten hebben we op 1 pagina verzameld. Met informatie zowel in het Nederlands als in het Engels.

Onze collega's helpen graag!

Onze collega's helpen graag!

Team beroepsonderwijs & NT2

033-4483700
Stuur een email