Lock Digitale leeromgeving winkelwagen
Mbo header

eDition

Digitaal leren Met eDition

Met de rijke en interactieve leeromgeving eDition start je gemakkelijk met digitaal werken. Alle theorie en opdrachten zijn online beschikbaar. Je bepaalt zelf hoe digitaal je werkt; 100% digitaal of een mix van boeken en digitaal via tablet, laptop of digibord.

  • Theorie en opdrachten zijn geïntegreerd
  • Student krijgt direct feedback vanuit eDition
  • Eenvoudig zelf groepen aanmaken
  • Eenvoudig opdrachten aan- en uitzetten
  • Direct inzicht in voortgang en resultaten

 

Koppeling platform eDition met Microsoft Teams

eDition is volledig geïntegreerd met Microsoft Teams. Door het (gedwongen) leren op afstand maken steeds meer scholen gebruik van Microsoft Teams. ThiemeMeulenhoff heeft eDition daarom volledig geïntegreerd in de Teams-omgeving van de docent en zijn of haar studenten.

Lesmateriaal klaarzetten via Teams

Via een tab binnen Teams krijgt de docent toegang tot de complete structuur en inhoud van zijn of haar ThiemeMeulenhoff lesmethode. Hiermee kan de docent in Teams een planning maken, lesmateriaal klaarzetten, opdrachten opgeven voor studenten en feedback geven op gemaakte opdrachten. Dat kan per klas, maar ook op maat per student, in ieder gewenst kanaal binnen Teams. Daarnaast is het ook mogelijk om vanuit de leeromgeving eDition een link naar opdrachten of theorie te delen met Teams. Voor ThiemeMeulenhoff was de integratie met schoolomgevingen al een belangrijk thema. Met de integratie met MS Teams breiden we de ondersteuning aan scholen verder uit.

Meer informatie over de integratie eDition-MS Teams

Zo werkt eDition

Instructievideo's eDition

Wil je weten hoe je het docentenmateriaal in de digitale leeromgeving gebruikt?

Docent- en studentlicentie

Docentlicentie

Als docent kan je kiezen uit een basis- of een totaallicentie. Met de basislicentie heb je toegang tot aanvullend digitaal materiaal, zoals al het materiaal uit de basislicentie voor studenten, de antwoorden en de docentenhandleiding. Volledig digitaal lesgeven kan met de totaallicentie. Deze geeft live inzicht in de leerresultaten van studenten, bevat de digiboeken, de toetsen en geeft toegang tot de digitale leeromgeving voor studenten. Lees verder over de docentenstartpagina

Uitproberen

Studentenlicentie

Je studenten hebben de keuze uit een basis-, verwerkings- en totaallicentie. De basislicentie bevat werkbladen, audio en video als aanvulling op de boeken plus een studiehulp. Met deze studiehulp testen de studenten hun eigen kennis. Met de verwerkingslicentie maken je studenten de opdrachten en krijgen meteen feedback. Bij de open opdrachten geven ze zichzelf een score. Vanuit de opdrachten kunnen ze eenvoudig de bijbehorende theorie raadplegen. De totaallicentie geeft studenten daarnaast digitaal toegang tot alle boeken. Lees verder over de studentenpagina

Pieter Ruempol - Programmamanager Smart Learning

Pieter Ruempol

Programmamanager Smart Learning Technology

We ontwikkelen eDition, onze interactieve leeromgeving continu door. Het uitgangspunt hierbij is altijd: hoe kunnen we het leren helpen vernieuwen en verbeteren?

Voorwaarden en eisen

Wil je weten of je op jouw school met eDition kan werken? Bekijk dan de checklist om te zien of jouw school voldoet aan de eisen voor internetverbinding.