Hulp bij inloggen     winkelwagen
eDition ThiemeMeulenhoff

Online leeromgeving eDition

Werken met eDition

eDition is de online leeromgeving van ThiemeMeulenhoff en beschikbaar bij de nieuwste mbo methodes. Je kunt er zowel volledig digitaal als blended (online + boek) mee werken. Studenten kunnen zelfstandig aan de slag, op school, thuis of hun stageplek, en jij hebt live inzicht in hun voortgang en resultaten.


Voordelen van eDition voor jou én jouw studenten

  • Direct na het beantwoorden van een vraag krijgen studenten feedback van eDition.
  • Studenten kunnen de theorie op een prettige manier direct bij een opdracht bekijken.
  • Jij kunt eenvoudig zelf groepen aanmaken en opdrachten aan- en uitzetten voor een bepaalde klas of student.
  • TouchTech, DoorEngelsDoorNederlands, InBusiness en het nieuwe Traject kun je ook zelf arrangeren en op maat klaarzetten voor een bepaalde klas of student.
  • Dankzij de overzichtelijke dashboards hebben jij en je studenten altijd inzicht in de voortgang en prestaties.
  • Nieuw: Jij kunt je studenten nu ook feedback geven én de resultaten sorteren voor nog meer inzicht. Hier lees je er meer over.
  • Nieuw: eDition is geïntegreerd met Microsoft Teams, zodat je op één plek kunt samenwerken. Hier lees je er meer over.

Bekijk welke updates de afgelopen tijd beschikbaar zijn gekomen.

Bekijk de video van ThiemeMeulenhoff

Instructievideo's eDition

Aan de slag met eDition? Bekijk de handige instructievideo's! Daarin leggen we je uit hoe eDition werkt, zoals de koppeling met Microsoft Teams en Groepenbeheer.

Leren wordt eenvoudiger door eDition!

De leeromgeving is namelijk heel gebruiksvriendelijk. Studenten snappen intuïtief hoe zij zich door eDition heen moeten bewegen, ze hebben daar vrijwel geen begeleiding bij nodig. Ze krijgen ook feedback van het systeem – waar nodig met het voorstel een opdracht nog eens te doen of met een link naar nuttige informatie.

Vroeger toetsten we aan het eind van een periode of onze studenten alle theorie uit die periode kenden. Nu we TouchTech gebruiken, laten we ze tussendoor veel opdrachten in eDition doen. Elke opdracht is bedoeld om een nieuw brokje theorie te verwerken; heel zinvol, want alleen lezen is vaak niet voldoende. Als docenten zien we dat studenten de stof nu daadwerkelijk beter opslaan.

Luuk Verberk, docent techniek Koning Willem I College
Luuk VerberkDocent Koning Willem I College - Werkt met TouchTech

Flexibel onderwijs met eDition

Gratis proeflicentie

Wil je eDition uitproberen en het docentenmateriaal bekijken? Bestel dan een proeflicentie en krijg 2 maanden toegang tot de methode van jouw keuze. Hiermee kun je de theorie en opdrachten bekijken én het beschikbare docentenmateriaal inzien. Zo krijg je een goede indruk van het lesmateriaal.

Werken met breakout rooms

Werk je met eDition én Microsoft Teams, en wil je gebruikmaken van breakout rooms om studenten in kleine groepjes te laten overleggen? Bekijk dan onze lesbrief over het werken met breakout rooms.

Voorwaarden en eisen

Wil je weten of je op jouw school met eDition kan werken? Bekijk dan de checklist.

De checklist ‘Groen licht voor optimaal digitaal leren’ geeft inzicht in de factoren die van invloed zijn op de performance van educatieve software.

Altijd in ontwikkeling

We ontwikkelen onze interactieve leeromgeving eDition continu door. Het uitgangspunt daarbij is altijd: hoe kunnen we het leren helpen vernieuwen en verbeteren?

Benieuwd naar de meest recente updates? Hier lees je er meer over.

Pieter Ruempol - Programmamanager Smart Learning
Pieter RuempolLead Smart Learning