Hulp bij inloggen     winkelwagen

Samen leren vernieuwen

Om talenten te kunnen laten bloeien, vernieuwen we het leren. Samen met scholen en docenten. We willen leerlingen laten leren op een manier die bij ze past en die leren leuker maakt. Zo verhogen we leerrendement en halen we samen meer uit ieder talent. Met groeiende expertise, ervaring en leeroplossingen is ThiemeMeulenhoff een maatgevende partner voor scholen in Nederland en erbuiten. Dat doen we al een tijdje.

Van educatieve uitgeverij tot ontwerper van onderwijsleerprocessen
ThiemeMeulenhoff is een Nederlandse uitgeverij met een lange geschiedenis. In 225 jaar heeft ThiemeMeulenhoff zich ontwikkeld van educatieve uitgeverij tot ontwerper van onderwijsleerprocessen. We maken leermiddelen voor het primair, voortgezet en beroepsonderwijs. Onze methodes worden dagelijks door duizenden leerlingen gebruikt.

Klett Group
ThiemeMeulenhoff is sinds 2017 onderdeel van Klett Group, een van Europa’s toonaangevende spelers in de educatieve markt. Klett is in 15 landen actief met 67 ondernemingen, variërend van lokale educatieve uitgeverijen tot onderwijsinstellingen.

Duurzaamheid
Bij ThiemeMeulenhoff willen we een zo goed mogelijke toekomt voor iedereen. Uiteraard besteden we daarom veel aandacht aan verduurzaming van ons werk. We hebben onder andere de volgende maatregelen getroffen:

  • Voor onze boeken gebruiken wij papier met FSC keurmerk.
  • We reduceren ons papiergebruik door waar dat kan losse tekstboeken en werkboeken samen te voegen in één leerwerkboek.
  • De boeken van onze nieuwste productgeneratie voor het voortgezet onderwijs hoeven aan eind van het schooljaar niet meer retour. Dit reduceert transportbewegingen.
  • We vragen onze leveranciers om internationale normen omtrent mensenrechten, arbeidsomstandigheden en het gebruik van verantwoorde grondstoffen na te leven.
  • Wij laten onze boeken in Nederland drukken om milieubelasting door transport te reduceren.
  • Ons kantoor is gevestigd vlakbij een NS station om daarmee het gebruik van het OV te stimuleren.
  • Bij ons lease wagenpark stimuleren wij duurzaam rijden.

Het is ons doel om in 2025 volledig klimaatneutraal te opereren.

Samenwerking
In Nederland werken we enthousiast samen met verschillende partijen binnen en buiten het onderwijs, zoals het Rijksmuseum, Dagjelesgeven.nl, Learnbeat, VO-content en Kennisnet. Wil jij meewerken aan het beste onderwijs voor de toekomst? Kijk bij onze vacatures!