Hulp bij inloggen     winkelwagen
Vivo onderbouw

NIEUW: Vivo Lesmethode biologie voor vmbo en onderbouw havo/vwo
Vanaf schooljaar 2022-2023

Vivo vmbo en onderbouw havo/vwo

Meer inzicht, meer plezier

Biologie gaat over belangrijke vragen. Over leerlingen zelf en de maatschappij en de planeet waarvan ze deel uitmaken. Alles wat leeft is biologie en alles is met elkaar verbonden. Dát wil je leerlingen als biologiedocent meegeven. Vivo is uniek in de manier waarop de methode de nieuwsgierigheid prikkelt, meer inzicht geeft en leerlingen met plezier laat leren over het leven.

vivo

Vivo: de nieuwe biologiemethode

Zoekicoon

"Alles wat leeft heeft met biologie te maken. Het belangrijkste is dat we onze leerlingen zaken bijbrengen waar ze de rest van hun leven iets aan hebben.” 
Biologiedocent in het Nationale Onderzoek Biologieonderwijs 2021


In het Nationale Onderzoek Biologieonderwijs onderzochten we de visie van biologiedocenten op het biologieonderwijs en wat er van een lesmethode verwacht wordt. Dat wat jij als biologiedocent belangrijk vindt, is de basis voor Vivo. 


Lees hier de onderzoeksresultaten

Vivo is uniek in de manier waarop de methode de nieuwsgierigheid prikkelt, meer inzicht geeft en leerlingen met plezier laat leren over het leven.

vivo

Laat inzien waaróm

Als leerlingen snappen waaróm ze iets leren, zijn ze gemotiveerder óm te leren. Vivo maakt de relevantie van een biologisch thema voor de leerling zelf direct duidelijk.

lees verder
vivo

Prikkelt het denken

Actief met de lesstof bezig zijn, maakt leerlingen leergieriger. Vivo bevat veel actieve, makkelijk organiseerbare opdrachten, die de lesstof tot leven brengen.

lees verder
vivo

Start vanuit samenhang

Elk hoofdstuk van Vivo start met het grote plaatje met de samenhang tussen biologische thema’s. Dit geeft overzicht en inzicht, waardoor kennis beter beklijft.

lees verder

Jij kiest: online, boeken of beide

Online + boeken

Kies je voor online + boeken, dan heb je alle ruimte om zelf te bepalen hoe je les wilt geven: volledig online, met boeken of nog beter: een combinatie van beide (blended). 

In de zeer complete online leeromgeving heb je altijd en overal beschikking over alle lesstof en oefenmateriaal. In deze omgeving krijg je als docent inzicht in de resultaten van je leerlingen en kun je hun voortgang volgen. Daarbij krijgen je leerlingen eigen boeken waarin ze mogen schrijven en die ze mogen houden, dit bevordert het leerproces. Jij en je leerlingen hebben elk jaar het meest actuele lesmateriaal, zowel online als op papier. 

Als docent heb je binnen de licentie toegang tot de lesstof van meerdere leerjaren en niveaus. De online leeromgeving sluit bovendien naadloos aan op MS Teams en jouw ELO. Je verzorgt dus net zo makkelijk voor de klas als op afstand al je lessen. 

Wil je hulp bij het (op afstand) werken met je methode? Je kunt altijd op persoonlijke ondersteuning rekenen van onze methode-experts. Ook kun je gratis (start)trainingen en webinars volgen over de online leeromgeving. 

Lees hier meer over de online leeromgeving

 

Volledig online

Kies je voor volledig online, dan kies je voor een zeer complete online leeromgeving waarin je altijd en overal beschikt over alle actuele lesstof en oefenmateriaal. In deze omgeving krijg je als docent inzicht in de resultaten van je leerlingen en kun je hun voortgang volgen. 

Als docent heb je binnen deze licentie toegang tot de lesstof van meerdere leerjaren en niveaus. De online leeromgeving sluit bovendien naadloos aan op MS Teams en jouw ELO. Je verzorgt dus net zo makkelijk voor de klas als op afstand al je lessen.

Wil je hulp bij het (op afstand) werken met je methode? Je kunt altijd op persoonlijke ondersteuning rekenen van onze methode-experts. Ook kun je gratis (start)trainingen en webinars volgen over de online leeromgeving. 

Lees hier meer over de online leeromgeving
 

Pakketmogelijkheden en licenties

Meer informatie over de mogelijke pakketsamenstellingen, de licenties en isbn’s vind je op de pagina Prijzen en aan de slag. Wil je als eerste een beoordelingsexemplaar ontvangen? Meld je hier aan.