Words can open new worlds

Words can open new worlds

De Engelse taal speelt een grote rol in de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen. Het helpt hen om de wereld te ontdekken. Vaak hebben leerlingen een favoriet Engels woord, boek of een film, een ervaring in een Engelstalig land of zelfs een droom waarin de Engelse taal een rol speelt. Bekijk hieronder de video's van Katja, Kai, Julian en Emilie en Lisanne over hoe zij de Engelse taal tegenkomen in het dagelijks leven, buitenlandse ervaringen én dromen.

Katja

Voor Katja is het leren van de Engelse taal belangrijk, omdat ze zo de wereld om zich heen beter begrijpt. Wanneer je begrijpt wat er wordt gezegd, worden spelletjes en liedjes bijvoorbeeld een stuk leuker. Luisteren naar het Engels is voor Katja nog de grootste uitdaging. Daarentegen gaat lezen haar al goed af. En haar droom? Een helikoptervlucht maken boven de stad New York!

Bekijk de video hieronder

Kai

Kai gebruikt de Engelse taal veel in het dagelijks leven. Veel gesprekken met vrienden vinden bijvoorbeeld in het Engels plaats. Kai heeft veel Engelstalige ervaring opgedaan door naar YouTube en series te kijken, maar vóóral door te lezen. De boekenkast staat vol met Engelstalige boeken. Geen wonder dat Kai droomt van een eigen boekenwinkel in Canada!

Bekijk de video hieronder

Julian

Voor Julian is de belangrijkste leraar Engels zijn telefoon. De vele Engelse content via sociale media maakt het voor Julian makkelijk om de taal te leren. Dit past hij toe in zijn dagelijks leven, bijvoorbeeld op zijn werk in de supermarkt, waar hij met veel collega's Engels spreekt. Ook komt het Engels goed van pas bij zijn droom om nog veel van de wereld te zien!

Bekijk de video hieronder

Emilie en Lisanne

Emilie en Lisanne hebben de Engelse taal inmiddels goed onder de knie. Het kijken van Engelstalige series en het voeren van gesprekken met Emilies Ierse huisgenoten hebben hier goed bij geholpen. Op de bucketlist, tevens het favoriete woord van Lisanne, staat een mooie reis naar Azië. Hier komt het Engels ook zeker van pas!

Bekijk de video hieronder

Meer over New Interface

Met New Interface werk je samen met je leerlingen aan hun life skills. In de methode ligt de focus op de Engelse taalvaardigheid, differentiatie, evaluatie én persoonlijke ontwikkeling.

Lees meer over New Interface