Hulp bij inloggen     winkelwagen

Pedagogisch didactisch begeleiden

Blader door het boek

De 4e druk van Pedagogisch-didactisch begeleiden is uit. Bekijk en bestel het boek direct.

Pedagogogisch-didactisch begeleiden is een compleet handboek voor pedagogisch-didactisch handelen. Het biedt de startende leerkracht de broodnodige basiskennis op dit gebied.

 

Auteurs
EAN
9789006955293
Prijs
€ 52,40
Leverbaar
Beperkt leverbaar
Omvang
324 blz.
Medium
Paperback
Datum eerste druk
30-11-2012
Druk
3
  • Basiskennis pedagogisch-didactisch handelen
  • Sluit aan bij generieke kennisbasis
  • Actueel, praktijkgericht en volledig
Basiskennis pedagogisch-didactisch handelen
Het begeleiden van kinderen op de basisschool is een mix van onderwijs en opvoeden. Soms ligt het accent op het pedagogische aspect. Dan weer zijn vakinhoud en didactiek belangrijk. Deze twee aspecten komen in Pedagogisch-didactisch begeleiden in hun samenhang aan bod. Vanuit het perspectief van de aspirantleraar wordt gekeken naar belangrijke thema’s, zoals de ontwikkeling van kinderen, kennis van sociaal-culturele achtergronden, het scheppen van een verantwoord pedagogisch klimaat, en het creëren van een doelgerichte en inspirerende leeromgeving.

Sluit aan bij generieke kennisbasis
Waar Werken in het basisonderwijs ingaat op algemene bekwaamheden, behandelt Pedagogisch-didactisch begeleiden de bekwaamheden van een leerkracht in de onderwijssituatie met leerlingen. Samen bieden ze de elementaire kennis van
de onderwijspraktijk waarover elke startende leraar dient te beschikken.

Actueel, praktijkgericht en volledig
In deze uitgave zijn de nieuwste ontwikkelingen rondom het thema Begeleiding van Kinderen en de rol van de beginnende leerkracht verwerkt. Toevoeging van ecologische pedagogiek, passend onderwijs, directe instructiemodellen en opbrengstgericht werken maakt het een compleet handboek voor pedagogisch-didactisch handelen.

Wat anderen schrijven over dit boek
Beide boeken dekken de kennisbasis, dit is een belangrijk criterium. Daarnaast is de nieuwe herziening niet meer in Jip en Janneke taal, dit is een pre.”
Klant over herziene Pedagogisch didactisch begeleiden en Werken in het basisonderwijs

Papier of digitaal
Het boek Pedagogisch didactisch begeleiden is te koop als papieren boek en als onderdeel van de digitale bundel Pabo Pedagogiek & didactiek in Schooltas (Schooltas is ons leerprogramma geschikt voor tablet, laptop en pc). De opleidingsbundel Pabo Pedagogiek & didactiek bevat Compleet materiaal voor pedagogiek en didactiek voor de pabo-opleiding! In deze uitgebreide bundel vind je de zeven handboeken Pedagogisch-didactisch begeleiden, Werken in het basisonderwijs, Leren op de werkplek, Onderwijs aan het jonge kind…een vak apart, Het verhaal van het kind, Het verhaal van het onbegrepen kind en Buitenspelen in het zonnetje. 


Beperkte beschikbaarheid

Dit product is beperkt leverbaar. Dit betekent dat het product binnen afzienbare tijd uit het assortiment zal gaan. Houd hiermee rekening met het samenstellen van je boekenlijst.