Home
Kennis en inspiratie
Basisonderwijs

Alles telt Q: maak rekenen leuk!

Rekenen

Alles telt Q: maak rekenen leuk!

Rekenplezier

Kinderen die lol hebben in rekenen, zijn gemotiveerder. Zij gaan daardoor sneller stapjes vooruit en ervaren eerder dat ze groeien, wat de rekenles nóg leuker maakt. Met deze fun-elementen zorg je voor meer rekenplezier bij je leerlingen!

Superleuke filmpjes

Elk nieuw blok van Alles telt Q start met een grappig filmpje. Hierdoor beginnen je leerlingen steeds met een goed gevoel aan een nieuw thema. Maar de filmpjes laten hen niet alleen lachen. Ze zijn ook educatief: ze dagen kinderen uit om mee te denken, zelf te rekenen en keuzes te maken. Die interactie maakt de filmpjes extra boeiend. 

Spelletjes en puzzels

Leerlingen mogen zelf bepalen in welke volgorde ze de aanvullende opgaven in het ‘Q-schrift’ maken. En of ze dit in hun eentje doen of samen. Maar niet alleen die keuzevrijheid maakt dit extra oefenmateriaal aansprekend. De opdrachten zijn puzzels of spelletjes. En ze sluiten aan op de leefwereld van kinderen. Dat creëert betrokkenheid en fun!  

Veel samenwerken

Creatief zijn, samenwerken, communiceren, probleemoplossend en kritisch denken. Voor dat soort 21e-eeuwse skills heeft Alles telt Q veel aandacht. Bijvoorbeeld via 'coöperatieve werkvormen' waarin leerlingen samen ontdekken en onderzoeken. Die samenwerking spreekt ze enorm aan en leidt tot veel enthousiasme.

Lekker bewegen

Het blijkt uit wetenschappelijk onderzoek: bewegen stimuleert het leren sterk. De combinatie van bewegen en leren zorgt voor veranderingen in de hersenen, waardoor het geleerde beter beklijft. Dit geldt vooral voor automatiseringstaken. In Alles telt Q zitten veel bewegend-leren-opdrachten. Leerlingen gaan daar graag mee aan de slag!

Denken als computers

Kinderen vinden computers vaak interessant. En willen niet alleen weten hoe die denken, maar ook zélf zo leren denken. De inspirerende en uitdagende ‘computational thinking’-opdrachten in Alles telt Q brengt ze die nuttige vaardigheid bij. Bijvoorbeeld door ze te leren om problemen in stapjes op te delen en logisch te benaderen.

Download gratis de brochure van Alles telt Q

Heb jij interesse in dé rekenmethode voor het basisonderwijs? Download dan nu de brochure van Alles telt Q. In de brochure lees je onder andere over de opbouw van de methode, differentiatie, didactiek, verhalen van scholen die al werken met Alles telt Q én nog veel meer!

Download de brochure