Lock Digitale leeromgeving winkelwagen
Samen leren vernieuwen

Samen leren vernieuwen

ThiemeMeulenhoff en het coronavirus

Helaas moeten scholen opnieuw overstappen op digitaal onderwijs. Voor het lesgeven op afstand kunnen scholen hun digitale leermiddelen inzetten.

Hulp bij inloggen

Lukt het niet om in te loggen op de digitale leeromgeving van ThiemeMeulenhoff? Vervelend! Vaak is dit gelukkig eenvoudig op te lossen. Bekijk hier hoe je snel en makkelijk toegang krijgt.

Lesgeven op afstand

We helpen je graag bij het lesgeven tijdens deze periode, met informatie over onze leermiddelen, thuisonderwijs (lesgeven en leren op afstand), toetsen op afstand en onze aanpak.

Meer informatie
Schoolboeken bij ThiemeMeulenhoff

Nieuw van ThiemeMeulenhoff, Lequ!

Volgens de Onderwijsraad lezen Nederlandse jongeren steeds minder vaak en met minder plezier. ThiemeMeulenhoff draagt met het nieuwe leesmagazine Lequ bij aan meer leesplezier bij basisschoolleerlingen. Lequ is een magazine met de mooiste fragmenten uit kinderboeken, strips en informatieve boeken. Speciaal voor leerlingen van groep 3 tot en met 8.

Nieuwsgierig?
Lequ meer leesplezier in de klas

Integratie eDition met Microsoft Teams

Vanaf nu is het mogelijk om eDition, de digitale leeromgeving van ThiemeMeulenhoff, te gebruiken in Microsoft Teams.
Tot nu toe werden Microsoft Teams en eDition naast elkaar gebruikt. Dat beide toepassingen nu in dezelfde omgeving gebruikt kunnen worden heeft veel voordelen voor zowel docenten als leerlingen.

 

Lees meer over de integratie van Teams en eDition
Digitaal sterk in het mbo

Samen leren vernieuwen

Om talenten te kunnen laten bloeien, vernieuwen we het leren. Samen met scholen en docenten. 
Ons verhaal

Samen met het Rijksmuseum

ThiemeMeulenhoff is de trotse educatieve partner van het Rijksmuseum. We werken enthousiast samen aan nieuwe leeroplossingen in het museum én in de klas. Samen dragen we bij aan de maatschappelijke ontwikkeling van leerlingen in het basis-, voortgezet én beroepsonderwijs.

Lees meer
Start ontspannen aan het nieuwe schooljaar
Chatten met Willem van Oranje

Chat met Willem van Oranje

lees verder
Effectiefste manier om te leren

Wat is de meest effectieve manier om te leren?

lees verder
De waarheid over schoolboeken

De waarheid over schoolboeken

lees verder

Wij helpen je graag!

Aan de slag met onze leermiddelen? Bekijk onze handleidingen die ervoor zorgen dat jij moeiteloos en eenvoudig kan inloggen bij de verschillende online diensten van ThiemeMeulenhoff. Heb je een andere vraag aan een van onze collega's? We helpen je graag op weg!

Stel je vraag aan ons

Waarom ben jij leraar?

Lees meer
Begin 2018 onderzochten we in ons Onderwijspanel wat de drijfveren voor iemand zijn om leraar te worden. Wat beweegt je, waar loop je tegenaan en hoe bevalt je werk eigenlijk? Samen leren vernieuwen doen we het liefst mét scholen en docenten. In het Onderwijspanel leggen we actuele thema’s aan jullie voor. Het onderwijspanel van ThiemeMeulenhoff bestaat uit ruim 1400 docenten en bestuurders. Deze mensen uit het basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs denken met ons mee over het onderwijs van nu en morgen.
 
Uitkomsten van het onderzoek

Gevoelige geschiedenis

Lees meer
Geschiedenisonderwerpen kunnen vaak een gevoelige snaar raken in de klas en in de samenleving. Emoties spelen soms een grotere rol dan feiten en in veel gevallen raakt geschiedenis ons persoonlijk. Hoe ga je hier mee om als docent? In dit inspiratiedocument willen we docenten geschiedenis in het voortgezet onderwijs helpen om gevoelige geschiedenis een plaats te geven in de les.  Download het inspiratiedocument

Weet jij wat leerlingen willen?

Werken aan de toekomst

Leerkrachten vertellen

lees verder

Wat is een talenknobbel?

lees verder
Makers | LOB en burgerschap | mbo | ThiemeMeulenhoff

De klassikale zucht in het mbo

lees verder

Alcarta en het centraal examen aardrijkskunde

Vanaf schooljaar 2020/2021 zijn atlassen niet langer toegestaan als hulpmiddel tijdens het centraal examen. Vanaf nu krijgen eindexamenkandidaten bij het examen aardrijkskunde een kaartenkatern, met kaarten uit onder andere Alcarta. Docenten kunnen nu vrij kiezen met welke atlas ze willen werken.

Lees meer

Contact en ondersteuning

lees verder