Lock Digitale leeromgeving winkelwagen

Samen leren vernieuwen

Ontspannen starten, hoe doe je dat?

De vakantie is (bijna) voorbij, de lessen beginnen weer. Hoe start je ontspannen aan het nieuwe schooljaar? Lees ervaringen en tips van andere leraren, leerlingen en ouders. Of misschien heb je zelf een gouden tip die je graag met ons deelt! 

Start ontspannen
Start ontspannen aan het nieuwe schooljaar
Chatten met Willem van Oranje

Chat met Willem van Oranje

lees verder
Effectiefste manier om te leren

Wat is de meest effectieve manier om te leren?

lees verder
De waarheid over schoolboeken

De waarheid over schoolboeken

lees verder

Samen leren vernieuwen

Om talenten te kunnen laten bloeien, vernieuwen we het leren. Samen met scholen en docenten. 
Ons verhaal

Wij helpen je graag!

Aan de slag met onze leermiddelen? Bekijk onze handleidingen die ervoor zorgen dat jij moeiteloos en eenvoudig kan inloggen bij de verschillende online diensten van ThiemeMeulenhoff. Heb je een andere vraag aan een van onze collega's? We helpen je graag op weg!

Stel je vraag aan ons

Waarom ben jij leraar?

Lees meer
Begin 2018 onderzochten we in ons Onderwijspanel wat de drijfveren voor iemand zijn om leraar te worden. Wat beweegt je, waar loop je tegenaan en hoe bevalt je werk eigenlijk? Samen leren vernieuwen doen we het liefst mét scholen en docenten. In het Onderwijspanel leggen we actuele thema’s aan jullie voor. Het onderwijspanel van ThiemeMeulenhoff bestaat uit ruim 1400 docenten en bestuurders. Deze mensen uit het basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs denken met ons mee over het onderwijs van nu en morgen.
 
Uitkomsten van het onderzoek

Gevoelige geschiedenis

Lees meer
Geschiedenisonderwerpen kunnen vaak een gevoelige snaar raken in de klas en in de samenleving. Emoties spelen soms een grotere rol dan feiten en in veel gevallen raakt geschiedenis ons persoonlijk. Hoe ga je hier mee om als docent? In dit inspiratiedocument willen we docenten geschiedenis in het voortgezet onderwijs helpen om gevoelige geschiedenis een plaats te geven in de les.  Download het inspiratiedocument

Weet jij wat leerlingen willen?

Werken aan de toekomst

Leerkrachten vertellen

lees verder

Wat is een talenknobbel?

lees verder

Het vernieuwende mbo

lees verder

Alcarta op het eindexamen

Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) heeft na grondig onderzoek besloten atlassen niet langer toe te staan als hulpmiddel tijdens het centraal examen. De regel gaat in vanaf 2020 (havo) en 2021 (vwo). In plaats daarvan krijgt een leerling bij het examen aardrijkskunde een bronnenkatern, waarin verschillende kaarten staan uit bijvoorbeeld Alcarta.

Lees verder

Contact en ondersteuning

lees verder