Hulp bij inloggen     winkelwagen

Reactie ThiemeMeulenhoff op berichtgeving vertraging schoolboeken

Deze week kwam in het nieuws dat er vertragingen zijn met de levering van schoolboeken. Dit is zeer vervelend voor docenten, leerkrachten, leerlingen en studenten die hier last van hebben. Enkele partijen worstelen met hun processen of hebben leveringsproblemen. Dat geldt niet voor ThiemeMeulenhoff. ThiemeMeulenhoff herkent zich dus niet in de berichtgeving in de media dat alle partijen in de markt met problemen te kampen hebben.

De leermiddelen van ThiemeMeulenhoff zijn gewoon leverbaar. Dit is te danken aan een aantal maatregelen die ThiemeMeulenhoff tijdig getroffen heeft.

Lees meer

ThiemeMeulenhoff en de Open Universiteit intensiveren samenwerking met bijzondere leerstoel

Champagne na ondertekening samenwerking ThiemeMeulenhoff Open Universiteit en VAVO | ThiemeMeulenhoffDe Open Universiteit, uitgeverij ThiemeMeulenhoff en het voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo) hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de komende zes jaar. Doel van de samenwerking is de kwaliteit van het leerproces te verbeteren. Dat doen ze door kennisuitwisseling en onderzoek rond het ontwerp van lesmethodes en instructiestrategieën. Voor de Open Universiteit en ThiemeMeulenhoff betekent dit een voortzetting en intensivering van een samenwerking die gestart is in 2019.

Persbericht Open Universiteit en vavo

Lesmateriaal bij tentoonstelling Revolusi! Indonesië onafhankelijk voor iedereen toegankelijk

Thumbnail YouTube | Revolusi! Het verhaal van... | ThiemeMeulenhoff en het Rijksmuseum

Vandaag is in het Rijksmuseum lesmateriaal gelanceerd bij de tentoonstelling Revolusi! Indonesië onafhankelijk. Het materiaal is door ThiemeMeulenhoff, het Rijksmuseum en het Indisch Herinnerings Centrum samengesteld voor het vmbo en mbo. Het bestaat uit drie videoportretten van jongeren die een link hebben met voormalig Nederlands-Indië, Indonesië en de Molukken. Het lesmateriaal helpt het gesprek in de klas stimuleren over de impact van het koloniaal verleden en de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. De video’s zijn toegankelijk voor iedereen.

Persbericht lesmateriaal Revolusi!

ThiemeMeulenhoff lanceert met Meesters & Juffen met dromen dé spelshow voor het onderwijs

Binnenkort is de spelshow ‘Ik hou van onderwijs’, een creatie van de Meesters & Juffen Met Dromen, te zien op het YouTube-kanaal van ThiemeMeulenhoff. De eerste spelshow die gemaakt is door en voor docenten. Het doel van dit programma is de veelzijdigheid en aantrekkelijkheid van het vak voor het voetlicht te brengen. Vanaf woensdag 12 januari 2022 17:00 uur is de eerste aflevering te bekijken.

Persbericht Meesters & Juffen

ThiemeMeulenhoff vernieuwt onderwijs met atlas in methode

ThiemeMeulenhoff vernieuwt onderwijs met atlas in methode aardrijkskunde: Alcarta maakt de wereld eenvoudig toegankelijkThiemeMeulenhoff heeft een nieuwe editie van  Alcarta, de jongste atlas van Nederland, uitgebracht. Een atlas met nieuwe en geactualiseerde kaarten en – dat is uniek in het onderwijs – volledig  geïntegreerd in het lesmateriaal voor aardrijkskunde en mens & maatschappij in  het voortgezet onderwijs.

Persbericht Alcarta

Nieuw: Vivo - De biologie van je leven

vivo onderbouw“Alles wat leeft heeft met biologie te maken. Het belangrijkste is dat we onze leerlingen zaken bijbrengen waar ze de rest van hun leven iets aan hebben.” 

Uit onderzoek blijkt dat het voor biologiedocenten belangrijk is om leerlingen de relevantie van het vak te laten zien en inzicht te geven in de samenhang tussen alles wat leeft. Ze willen leerlingen de biologie laten ontdekken met activerende opdrachten en vragen. En ze willen meer ruimte en regie in het samenstellen van hun lessen. 

Daarom introduceert ThiemeMeulenhoff de nieuwe biologiemethode: Vivo - wat 'ik leef' betekent. Vivo is uniek in de manier waarop de lesstof de nieuwsgierigheid prikkelt, meer inzicht geeft en leerlingen met plezier laat leren over het leven. Vivo ondersteunt docenten optimaal, zodat zij invulling kunnen geven aan wat zij belangrijk vinden voor het vak biologie en voor hun leerlingen.

Lees meer over Vivo

Even voorstellen; Mark van Hussen en Sander Groeneveld

sandermarkSinds 1 september heeft zowel het voortgezet onderwijs als het beroepsonderwijs een nieuwe businessmanager. Beide heren zijn al een bekend gezicht voor velen en werken al enkele jaren bij ThiemeMeulenhoff. We vroegen ze beide naar deze switch en we stellen ze kort aan je voor.


Lees meer

Ruim 50% van scholieren maakt zich geen zorgen over leerachterstand

examenbundel

Scholieren worden hard getroffen door de coronacrisis. Door het krijgen van online les, uitval van leraren en 1,5 meter afstand houden op school zijn soms flinke leerachterstanden ontstaan. Toch is lang niet iedere scholier hier negatief over, blijkt uit een peiling van Examenbundel in samenwerking met Scholieren.com.

Persbericht leerachterstand

Thiememeulenhoff en Rijksmuseum maken magazine en leskaarten over Slavernij voor het basis- en voortgezet onderwijs

ThiemeMeulenhoff is educatief partner van het Rijksmuseum. Met elkaar zoeken zij de verbinding als het gaat om (vernieuwend) educatief materiaal voor leerlingen in het basis-, voortgezet én beroepsonderwijs. Een voorbeeld van deze samenwerking is het onlangs uitgebrachte magazine Slavernij… en nu? Yosina Roemajauw, die een gedicht schreef voor het magazine, deelde de eerste exemplaren van het magazine Slavernij en nu? uit aan groep 8 van haar eigen basisschool, de Prins Willem Alexander in Olst.

ThiemeMeulenhoff is educatief partner van het Rijksmuseum. Met elkaar zoeken zij de verbinding als het gaat om (vernieuwend) educatief materiaal voor leerlingen in het basis-, voortgezet én beroepsonderwijs. Een voorbeeld van deze samenwerking is het onlangs uitgebrachte magazine Slavernij… en nu? Yosina Roemajauw, die een gedicht schreef voor het magazine, deelde de eerste exemplaren van het magazine Slavernij en nu? uit aan groep 8 van haar eigen basisschool, de Prins Willem Alexander in Olst. 

Persbericht Thiememeulenhoff en Rijksmuseum

10voorBiologie en ThiemeMeulenhoff bundelen krachten in biologieonderwijs

10voorBiologie en ThiemeMeulenhoff bundelen krachten | ThiemeMeulenhoff

Amersfoort, 18 maart 2021 – Het auteursteam van de biologiemethode voor het voortgezet onderwijs 10voorBiologie en uitgeverij ThiemeMeulenhoff gaan samenwerken. Doel van deze samenwerking is om 10voorBiologie toegankelijker te maken voor een bredere groep biologie-docenten. Vanaf komend schooljaar is 10voorBiologie beschikbaar in de interactieve online leeromgeving van ThiemeMeulenhoff.

Persbericht 10voorBiologie en ThiemeMeulenhoff

Samenwerking ThiemeMeulenhoff en Woots

Vanaf aankomend schooljaar is digitaal toetsen voor klanten van ThiemeMeulenhoff nog eenvoudiger dankzij de nieuwe samenwerking tussen ThiemeMeulenhoff en Woots, het grootste platform voor digitaal toetsen.Toetsen van de nieuwste generatie lesmethodes (LRN-line) van ThiemeMeulenhoff voor het voortgezet onderwijs zijn vanaf de zomer 2021 te vinden in de Toetsbibliotheek van Woots. Eric Razenberg, directeur van ThiemeMeulenhoff, geeft aan dat de uitbreiding van de LRN-line lesmethodes met digitale toetsen past bij de filosofie van het continu door ontwikkelen van de lesmethodes. “We werken continu aan het verbeteren van onze lesmethodes op basis van de behoeften en ervaringen van docenten en leerlingen.”

Persbericht ThiemeMeulenhoff en Woots

Alcarta en De Geo: de wereld met één klik binnen handbereik

alcarta online premiumAMERSFOORT, 30 oktober 2020 - ThiemeMeulenhoff introduceert de alles-in-één oplossing voor het vak aardrijkskunde. Vanaf nu is de nieuwste online atlas - Alcarta online premium - geïntegreerd in de digitale leeromgeving van De Geo LRN-line en hebben docenten en leerlingen altijd en overal met één klik toegang tot een volwaardige schoolatlas.

Persbericht Alcarta online premium

ThiemeMeulenhoff draagt bij aan bevordering leesonderwijs op basisscholen

Lequ

Amersfoort 16 september 2020 – Volgens de Onderwijsraad lezen Nederlandse jongeren steeds minder vaak en met minder plezier. ThiemeMeulenhoff draagt met het nieuwe leesmagazine Lequ bij aan meer leesplezier bij basisschoolleerlingen. Lequ is een magazine met de mooiste fragmenten uit kinderboeken, strips en informatieve boeken. Speciaal voor leerlingen van groep 3 tot en met 8.

Persbericht Lequ

ThiemeMeulenhoff en Microsoft integreren lesmethodes in Microsoft Teams

ThiemeMeulenhoff en Microsoft integreren lesmethodes in Microsoft Teams

Amersfoort, 14 juli 2020 – ThiemeMeulenhoff en Microsoft Education hebben samen een innovatieve oplossing ontwikkeld voor online onderwijs. Leerlingen die voor school digitale lesmethodes volgen van ThiemeMeulenhoff, kunnen dat vanaf nu volledig doen in Microsoft Teams.

Persbericht ThiemeMeulenhoff en Microsoft

Tweederde VO-docenten maakt gebruik van papieren docentagenda

Tweederde VO-docenten maakt gebruik van papieren docentagenda. Amersfoort, 8 juli 2020 - Terwijl het overgrote deel van de docenten in het voortgezet onderwijs door corona digitaler is gaan werken, zegt nog altijd 67% een papieren docentenagenda op zak te hebben. Dat constateert ThiemeMeulenhoff na onderzoek onder haar Onderwijspanel. “Wat je opschrijft, onthoud je.”

Persbericht ThiemeMeulenhoff Docentenagenda

De Eindexamen Geschiedenis Quiz

De Eindexamen Geschiedenis Quiz Rijksmuseum| ThiemeMeulenhoffAmersfoort, 3 juni 2020 - Eindexamen Geschiedenis 2020 niet in de gymzaal op school maar thuis op je tv… Op woensdag 3 juni om 20.30 uur keek het hele team van ThiemeMeulenhoff naar De Eindexamen Geschiedenis Quiz in het Rijksmuseum op NPO2. #samenlerenvernieuwen

Bekijk de uitzending

F-site en ThiemeMeulenhoff geven vrouwen plek in geschiedenisonderwijs

Amersfoort, 15 april 2020 - Educatieplatform F-site en uitgeverij ThiemeMeulenhoff geven vrouwen in de geschiedenis een gezicht en een plaats in het geschiedenisonderwijs. Gezamenlijk bieden zij digitaal lesmateriaal aan over historische vrouwen. De lessen sluiten aan bij de geschiedenismethode Feniks (VO) van ThiemeMeulenhoff.

Persbericht F-site en ThiemeMeulenhoff

Examenpakket helpt docent en klassen

Logo examenbundelAmersfoort, 30 maart 2020 - Examenvoorbereiding van ThiemeMeulenhoff biedt vanwege de coronacrisis scholen kosteloos examenpakketten aan. Met het beschikbaar stellen van de uitgaven wil de uitgeverij docenten en leerlingen te hulp schieten bij de schoolexamens

Deze actie loopt tot 1 mei. Een pakket bevat uitsluitend examenbundels 2019-2020, van ieder vak één bundel (op=op). Het is dus niet mogelijk om een pakket te bestellen met een aantal bundels van vak "x".

Persbericht Examenpakket helpt docent en klassen

Chatbot Nina helpt examenleerlingen

Amersfoort - Meer dan 200.000 examenleerlingen zitten op dit moment in onzekerheid en spanning. Nu de scholen dicht zijn en de eindexamenleerlingen zijn aangewezen op zelfstudie, lanceert Examenbundel chatbot Nina. Nina helpt en adviseert leerlingen, docenten en ouders over hoe examenkandidaten zich ondanks de coronacrisis het beste kunnen voorbereiden op de naderende eindexamens.

Persbericht Chatbot Nina helpt examenleerlingen

Lesgeven op afstand tijdens coronavirus

Amersfoort – Educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff ondersteunt scholen, studenten en leerlingen zoveel mogelijk bij de lastige opdracht om onderwijs op afstand vorm te geven. Met het ruimer beschikbaar maken van de digitale leermiddelen en gerichte adviezen in samenwerking met docenten, wil de educatieve uitgeverij het onderwijs zo veel mogelijk helpen bij deze uitdaging.

Persbericht Lesgeven op afstand tijdens coronavirus

Rijksmuseum en ThiemeMeulenhoff verlengen samenwerking

Amsterdam/Amersfoort, 11 februari 2020 - Het Rijksmuseum en ThiemeMeulenhoff, één van de grootste aanbieders van leermiddelen in het Nederlandse onderwijs, hebben hun educatieve samenwerking verlengd. Ook de komende twee jaar is ThiemeMeulenhoff de trotse Educatief Partner van het Rijksmuseum. 

De bijzondere samenwerking gaat niet alleen over de grote meesters, maar ook over historische onderwerpen die nog altijd actueel zijn, zoals slavernij of burgerschapsvorming. Tijdens het partnerschap wordt er lesmateriaal ontwikkeld en samengewerkt aan innovatieve leermiddelen en deskundigheidsbevordering. ThiemeMeulenhoff en het Rijksmuseum helpen docenten onder meer bij het toepassen van kritische denkvaardigheden in hun lessen.

Persbericht samenwerkting ThiemeMeulenhoff en Rijksmuseum

Samenwerking ThiemeMeulenhoff en The Competence Group

Logo The Competence GroupAmersfoort, 11 juli 2019 - ThiemeMeulenhoff en The Competence Group werken samen om e-learningmodules over het Omaha System aan te bieden. Het Omaha System is een classificatiesysteem voor de gezondheidszorg.

Voor mbo-studenten Zorg & Welzijn is kennis van het rapporteren in elektronische patiëntendossiers (EPD) essentieel om hun werk tijdens stages goed te kunnen doen. Met voldoende oefening zijn de studenten straks goed voorbereid als ze aan de slag gaan bij hun stage of eerste werkgever. De e-learning-modules van The Competence Group bestaan onder meer uit theorie, ‘test-jezelf’-onderdelen en interactieve simulaties van de meest gebruikte EPD-systemen in Nederland.

Persbericht samenwerking ThiemeMeulenhoff en The Competence Group

Didactische samenwerking Open Universiteit en ThiemeMeulenhoff

Foto ondertekening samenwerkingsovereenkomst Open Universiteit en ThiemeMeulenhoffAmersfoort/Heerlen, 28 mei 2019 – De Open Universiteit en ThiemeMeulenhoff bundelen hun krachten in een alliantie. Roel Bakker, directeur van ThiemeMeulenhoff: “Wij willen samen leren vernieuwen. Deze mooie samenwerking met de Open Universiteit stelt ons in de gelegenheid om dat te doen met een stevig wetenschappelijk fundament. Wij kijken uit naar de eerste resultaten.” 
 
Persbericht alliantie Open Universiteit en ThiemeMeulenhoff

Baanbrekende LiFo-contracten ondertekend

Ondertekening LiFo-contractenOp 15 mei 2019 hebben 3 uitgeverijen,waaronder ThiemeMeulenhoff, distributeur Iddink Group en Stichting Carmelcollege samenwerkingscontracten getekend voor het LiFo-model, een nieuw onderwijsmodel.

Het LiFo-model is een grote stap naar gepersonaliseerd leren.

  • Leerlingen krijgen in het nieuwe model via één licentie toegang tot verschillende niveaus van een methode, inclusief aanvullende, herhalende of verdiepende stof en opdrachten. De nadruk ligt op de digitale component. Het aanvullende foliomateriaal mogen ze houden.
  • Docenten krijgen in het nieuwe model de ruimte om hun eigen professionaliteit verder te ontwikkelen. Ook is er meer interactie tussen docent en leerling. Docenten kunnen makkelijker inspelen op leervragen omdat LiFo aanvullende, herhalende of verdiepende stof op verschillende niveaus (onderwijssoorten en leerjaren) snel toegankelijk maakt.

ThiemeMeulenhoff is enthousiast over deze ontwikkelingen en brengt in het voortgezet onderwijs LiFo-lesmethodes op de markt onder de naam LRN-line. Onderdeel van het contract met Stichting Carmelcollege zijn extra services zoals co-creatiesessies en docententrainingen. 

Bron: https://carmel.nl/nieuws/nieuws-en-publicaties/baanbrekende-lifo-contracten-ondertekend

Chatten met Willem van Oranje

Logo Helpr - Leer slimmer!Amersfoort – Alle vragen aan Willem van Oranje (1533-1584) kun je vanaf vandaag kwijt op www.chatmetwillem.nl. Op zijn geboortedag komt Willem de Zwijger virtueel tot leven dankzij een slimme educatieve chatbot. Makers Helpr en ThiemeMeulenhoff wekken hiermee onze Oranje-geschiedenis tot leven voor iedereen die interesse heeft in de wortels van ons Koningshuis.

Website Chat met Willem Persbericht Chat met Willem

‘Blokken, stressen, slagen’ - Documentaire brengt alle facetten van eindexamens in beeld

Amersfoort – Blokken, stressen, slagen. Het is meestal in die volgorde dat middelbare scholieren hun loopbaan in het voortgezet onderwijs afronden. Over de allerlaatste fase, de centrale examens, gaat de documentaire ‘Blokken, stressen, slagen’ van filmmaakster Sharon Kromotaroeno die vandaag in première gaat. Kromotaroeno maakte de korte film in opdracht van ThiemeMeulenhoff, ter ere van het 40-jarig bestaan van de Examenbundel.
Persbericht 'Blokken, stressen, slagen'

Examenbundel helpt leerlingen al 40 jaar te slagen voor hun eindexamen

Logo examenbundelAmersfoort – Het is feest bij Examenbundel van uitgever ThiemeMeulenhoff! Leerlingen gebruiken de Examenbundels al 40 jaar op rij om te slagen voor hun eindexamen. ThiemeMeulenhoff viert dit jubileum met een Examenbustour waarmee Tim Hofman op 10 en 11 april langs verschillende scholen gaat. Ook gaat op 15 april de documentaire ‘Blokken, stressen, slagen’ in première.
Foto van leerling met examenbundel
Lees het volledige persbericht (PDF)

Slimme chatbots in lesmethodes ThiemeMeulenhoff

Amersfoort/Utrecht - ThiemeMeulenhoff gaat chatbot-technologie toevoegen aan haar digitale lesmethodes. De uitgever maakte deze week op onderwijsbeurs NOT de samenwerking bekend met Helpr, ontwikkelaar van chatbots voor het onderwijs. Naast het ondersteunen van leerlingen, willen ThiemeMeulenhoff en Helpr met de chatbots docenten meer tijd geven voor hun leerlingen. Chatbots in lesmethodes | ThiemeMeulenhoff Lees het volledige persbericht (PDF)

Uitgaan van kansen maakt nieuwe rekenmethode Alles telt Q uniek

AMERSFOORT/UTRECHT – ThiemeMeulenhoff lanceert tijdens de NOT 2019 een nieuwe rekenmethode die succeservaringen van leerlingen centraal stelt. De methode gaat uit van kansen. Leerlingen merken zo dat rekenen steeds beter gaat en leuker wordt. Tegelijk kunnen leerkrachten hun meesterschap volop inzetten en álle leerlingen op hun eigen niveau het beste en meest actuele rekenonderwijs bieden. Make them laugh and learn!
Alles telt Q | ThiemeMeulenhoff
Lees het volledige persbericht (PDF)

ThiemeMeulenhoff wint Innovatie Award met Alcarta online

Amersfoort/Utrecht, 22 januari 2019 – Alcarta online is de trotse winnaar van de NOT Innovatie Award 2019. De gratis online atlas won de publieksprijs in de categorie voortgezet onderwijs (VO). De Innovatie Awards 2019 werden vandaag op de NOT 2019 uitgereikt aan de meest vernieuwende initiatieven voor het Nederlandse onderwijs.

Innovatie Award NOT 2019 | ThiemeMeulenhoff

Lees het volledige persbericht (PDF)

Alcarta Online grote kanshebber voor NOT Innovatie Award 2019

Amersfoort, 22 oktober 2018 – Alcarta Online is genomineerd voor de NOT Innovatie Award 2019. De gratis online atlas is genomineerd voor de juryprijs én de publieksprijs. De Innovatie Award 2019 wordt in januari uitgereikt aan de meest vernieuwende initiatieven voor het Nederlandse onderwijs.
Lees het volledige persbericht (PDF)

Alcarta op het eindexamen

Belangrijk nieuws over het atlasgebruik bij het centraal examen. Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) heeft na grondig onderzoek besloten dat een atlas niet langer als hulpmiddel is toegestaan tijdens het centraal examen vanaf 2020 (havo) en 2021 (vwo). In plaats daarvan krijgt een leerling bij het centraal examen als bijlage een bronnenkatern, waarin kaarten uit verschillende publicaties zijn opgenomen. Ook uit Alcarta.

Onmisbaar

Kaartvaardigheden blijven belangrijk in het aardrijkskundeonderwijs en voor het examenprogramma. Een atlas is een onmisbaar hulpmiddel voor leerlingen om kaartvaardigheden goed onder de knie te krijgen. ThiemeMeulenhoff is als maker van de innovatieve atlas Alcarta blij met het zorgvuldig genomen besluit van het CvTE. Het biedt, zoals het CvTE ook aangeeft in het onderzoeksrapport, een mooie impuls voor innovatie in de atlassenmarkt. Voor ons is dit een bevestiging dat we met de vernieuwing die Alcarta biedt, de goede weg zijn ingeslagen.

Ook Alcarta in jouw klas?

Alcarta is een atlas van hoogwaardige kwaliteit en met €49,95 vriendelijk geprijsd. Alle kaarten zijn gratis beschikbaar in Alcarta online en te bekijken in Google Earth™. Ook jouw school kan Alcarta zorgeloos invoeren in de onderbouw. De Amersfoortse Berg is een school die eerder dit jaar, zelfs nog voor het besluit van CvTE, heeft gekozen voor Alcarta. Bekijk de video voor hun verhaal.

ThiemeMeulenhoff wint Comenius Award met Alcarta atlas

Amersfoort/Berlijn - Alcarta, de nieuwe wereldatlas van ThiemeMeulenhoff, is in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse Europese Comenius EduMedia Award-uitreiking in Berlijn. De makers van Alcarta kregen de Comenius EduMedia Siegel 2018 op donderdag 21 juni overhandigd. 
 
Lees het volledige persbericht (PDF)

ThiemeMeulenhoff en Alliander maken samen online game voor scholen

Arnhem/Amersfoort, 16 april 2018 – Netwerkbedrijf Alliander en innovatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff hebben samen een online game ontwikkeld voor de natuurkundeles. In het speciale lespakket leren en ervaren leerlingen hoe zij in de toekomst met duurzaam opgewekte energie kunnen omgaan. Het gratis lespakket met de naam Lights On! bestaat uit een online game en ondersteunend lesmateriaal.

Lees het volledige persbericht (PDF)

ThiemeMeulenhoff breekt monopolie atlassenmarkt

Amersfoort, 8 maart 2018 – Het Nederlandse onderwijs is een nieuwe atlas rijker. ThiemeMeulenhoff presenteert de eerste editie van Alcarta. Aan deze nieuwe Nederlandse wereldatlas is ruim drie jaar gewerkt door een team van atlasspecialisten en cartografen. Tot nu had de Grote Bosatlas het monopolie in de schoolatlassenmarkt. ThiemeMeulenhoff wil dit monopolie breken met inhoudelijke verbeteringen, een aantrekkelijke prijs en een gratis online versie.

Download de factsheet

Lees het volledige persbericht (PDF)

Samenwerking ThiemeMeulenhoff en Learnbeat

Amersfoort, 19 december 2017 – Innovatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff en digitale leeromgeving Learnbeat zetten een volgende stap in gepersonaliseerd leren. Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen vanaf komend schooljaar werken met lesmethodes van ThiemeMeulenhoff in combinatie met de geavanceerde mogelijkheden van Learnbeat.

Lees het volledige persbericht (PDF)

ThiemeMeulenhoff lanceert nieuwe online wereldatlas

Amersfoort, 10 november 2017 – ThiemeMeulenhoff, innovatieve uitgeverij en een van de grootste producenten van digitale leermiddelen en schoolboeken in Nederland, lanceert 10 november een nieuwe atlas voor het voortgezet onderwijs: Alcarta. De atlas is ontwikkeld in samenwerking met Westermann Gruppe, Europa’s grootste atlasmaker, Boddaert Geoproducties en het aardrijkskunde-onderwijs. De online versie van Alcarta is vandaag gepresenteerd op de KNAG Onderwijsdag in Ede.

Lees het volledige persbericht (PDF)

ThiemeMeulenhoff wisselt van eigenaar

Amersfoort/Stuttgart, 2 november 2017 – ThiemeMeulenhoff, innovatieve uitgeverij en een van de grootste producenten van digitale leermiddelen en schoolboeken in Nederland, is overgenomen door de Duitse uitgever en onderwijsaanbieder Klett Groep. Klett Groep verwerft 100% van de aandelen in de educatieve uitgeverij, die sinds 2013 in handen was van ING Corporate Investments.
 ThiemeMeulenhoff - Klett Gruppe
Lees het volledige persbericht (PDF)

ThiemeMeulenhoff bestaat 225 jaar

Dat vieren we graag, samen met alle scholen, leerkrachten, docenten en andere geïnteresseerden.

10 november 2017 – ThiemeMeulenhoff bestaat precies 225 jaar. Dat vieren we graag, samen met iedereen die ons in al die jaren het vertrouwen heeft gegeven door voor ons te kiezen. Mede daardoor konden we worden wie we nu zijn. 225 jaar oud én springlevend!

Wie jarig is, trakteert. Daarom bieden wij ter ere van onze 225e verjaardag alle scholen, leerkrachten, docenten en andere geïnteresseerden in Nederland het inspiratieboek 225 x SAMEN aan.

Alle toetsresultaten Taalverhaal.nu en Alles telt in Momento!

10 juli 2017 – Goed nieuws vertellen we graag door. De toetsresultaten van Taalverhaal.nu en Alles telt zijn vanaf komend schooljaar beschikbaar in Momento! Momento is het eerste overkoepelende digitale, vakoverstijgende en methode-onafhankelijke dashboard voor leerkrachten in het basisonderwijs.

Lees verder

NaSk-methode Impact vanaf schooljaar 2017/2018 in Learnbeat

Vanaf schooljaar 2017-2018 is de natuur- en scheikundemethode Impact van ThiemeMeulenhoff ook beschikbaar op het onafhankelijke digitale leerplatform Learnbeat. Impact zal vanaf het nieuwe schooljaar in Learnbeat beschikbaar zijn, in eerste instantie voor de klassen 1 en 2 havo/vwo.

In Learnbeat staan alle theorie, opgaven en toetsen van Impact in één overzichtelijke leeromgeving. Met de slimme software kunnen leerlingen effectief leren, op de juiste leerdoelen op het juiste niveau.

Lees verder

Onze leeroplossingen maken kans op NOT Innovatie publieksprijs

2 november 2016 – Vier van onze leeroplossingen komen in aanmerking voor de Innovatie publieksprijs van de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) 2017. De NOT (24 t/m 28 januari 2017) is de grootste vakbeurs voor onderwijsprofessionals in Nederland.

Lees verder

Vandaag 400.000 Marten & Oopjen magazines cadeau voor basisscholen

Taco Dibbits en Mertabi bieden eerste exemplaar aan

20 juli 2016 – Het eerste exemplaar van het Marten & Oopjen Magazine is vanochtend uitgereikt door Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum en de bekende YouTuber Mertabi aan groep 6 van de openbare basisschool Rosa Boekdrukker in Amsterdam-West. Het Rijksmuseum geeft dit magazine cadeau aan alle kinderen uit groep 6 en 7 van het basisonderwijs om te vieren dat de twee levensgrote portretten Marten en Oopjen van Rembrandt naar Nederland komen. Vanaf vandaag worden 400.000 exemplaren verspreid onder alle basisscholen in Nederland.

Lees verder

Vernieuwde Rendement sluit volledig aan op de NIMA-eindtermen

en vergroot zo de kansen van studenten op de arbeidsmarkt

17 juni 2016 – Zes titels van de vernieuwde ThiemeMeulenhoff-serie Rendement voor mbo sluiten volledig aan op de NIMA A1-eindtermen dankzij het partnership tussen NIMA en ThiemeMeulenhoff. ThiemeMeulenhoff heeft een officieel partnership met NIMA. Dit partnership heeft nu verder vorm gekregen door de samenwerking in het mbo. Doel van de samenwerking is mbo’s extra te ondersteunen bij het bieden van een kwalitatief goede marketingopleiding voor commerciële studenten, waardoor de opleiding nog beter aansluit op het werkveld.

Lees verder

Update: beschuldigingen katern 'Het Midden-Oosten' onterecht

Na de eerdere berichtgeving (volgend op de kritiek van Likoed Nederland) is het katern 'Het Midden-Oosten' beoordeeld door twee onafhankelijke deskundigen, Ruud Hoff en Jan Tervoort. Ruud Hoff is geschiedkundige en deskundige op het gebied van de hedendaagse geschiedenis van het Midden-Oosten. Jan Tervoort is historicus en onder andere gespecialiseerd in het Israëlisch/Palestijnse conflict. Ruud Hoff beoordeelde het katern op verzoek van ThiemeMeulenhoff. Jan Tervoort deed dat op eigen initiatief.

Lees verder

Reactie op kritiek katern 'Het Midden-Oosten'

Naar aanleiding van berichtgeving over katern 'Het Midden-Oosten' door Likoed Nederland

9 september 2015 – Likoed Nederland heeft kritiek geuit op katern 'Het Midden-Oosten' van ThiemeMeulenhoff. We willen hierop kort reageren.

De auteurs en ThiemeMeulenhoff streven met de inhoud van het katern 'Het Midden-Oosten' niets anders na dan van de bewogen geschiedenis van Israël en zijn Arabische buren een bondig maar feitelijk en evenwichtig beeld te scheppen. De titel van het hoofdstuk over de stichting van de staat Israël geeft dat treffend aan: ‘Geboren uit onrecht, gegrondvest op onrecht.’

We zijn het dan ook niet eens met de door Likoed gewekte suggestie dat het boek zou bijdragen aan het zorgwekkend toenemende antisemitisme in de huidige samenleving. De auteurs van het boek, die hun hele leven al strijden tegen racisme en antisemitisme, voelen zich zelfs uiterst pijnlijk getroffen door deze suggestie.

Lees het volledige bericht

Kort nieuws

26 maart 2015 – Collega Mireille Dop vertelt in het televisieprogramma Willem Wever aan basisschoolleerling Nienke en presentatrice Jetske over Got it. Binnenkort op TV!

9 maart 2015 – De Week van het geld start vandaag. Daarom geeft collega Cecile Collast vandaag een gastles aan basisschoolleerlingen over omgaan met geld.

Reactie op RTL Nieuws

"Privégegevens leerlingen basisschool massaal doorgespeeld naar uitgevers"

25 november 2014 – De Groep Educatieve Uitgeverijen (GEU), waar ook ThiemeMeulenhoff bij aangesloten is, vindt het van groot belang dat de privacy van leerlingen en leerkrachten te allen tijde goed gewaarborgd is. Privacy in relatie tot leermiddelen is dan ook één van onze belangrijkste aandachtsgebieden. Het werken met digitale leermiddelen is alleen mogelijk wanneer de privacy van zowel leerling als leerkracht gegarandeerd is.
Lees de gezamenlijke reactie van de educatieve uitgeverijen op de berichtgeving over privégegevens leerlingen basisschool (PDF).

Educatieve uitgeverijen, waaronder ThiemeMeulenhoff, die digitale leermiddelen aanbieden zijn zich er zeer van bewust dat minderjarige leerlingen en jongeren een kwetsbare groep vormen, ook op het punt van bescherming van hun persoonsgegevens. Wij maken daarover afspraken binnen onze brancheorganisatie Groep Educatieve Uitgeverijen. Lees meer informatie over privacy met betrekking tot leermiddelen.