Lock Digitale leeromgeving

Samen leren vernieuwen

Ontdek het bij ThiemeMeulenhoff

Het examenseizoen is begonnen!

Examenbundel en Samengevat van ThiemeMeulenhoff blijken na Examenblad de populairste bronnen ter voorbereiding op het examen, zo blijkt uit recent onderzoek van Scholieren.com. ThiemeMeulenhoff is al 40 jaar dé specialist in examenbundels en samenvattingen die leerlingen helpen om zich goed voor te bereiden op hun eindexamens. Docenten, leerlingen en ouders  kunnen rekenen op alle informatie en gerichte oefenstof. Zo weet je zeker dat je niks vergeet en goed voorbereid je examens in gaat.

Direct bestellen

Om talenten te kunnen laten bloeien, vernieuwen we het leren. Samen met scholen en docenten. 
Ons verhaal

Samen met het Rijks

Het Rijksmuseum en ThiemeMeulenhoff hebben de handen ineen geslagen.  
Over onze samenwerking

We moeten onze kinderen leren dromen met hun ogen open

#HarryEdwards

Wij helpen je graag!

Aan de slag met onze leermiddelen? Bekijk onze handleidingen die ervoor zorgen dat jij moeiteloos en eenvoudig kan inloggen bij de verschillende online diensten van ThiemeMeulenhoff. Heb je een andere vraag aan een van onze collega's? We helpen je graag op weg!

Stel je vraag aan ons

Waarom ben jij leraar?

Lees meer
Begin 2018 onderzochten we in ons Onderwijspanel wat de drijfveren voor iemand zijn om leraar te worden. Wat beweegt je, waar loop je tegenaan en hoe bevalt je werk eigenlijk? Samen leren vernieuwen doen we het liefst mét scholen en docenten. In het Onderwijspanel leggen we actuele thema’s aan jullie voor. Het onderwijspanel van ThiemeMeulenhoff bestaat uit ruim 1400 docenten en bestuurders. Deze mensen uit het basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs denken met ons mee over het onderwijs van nu en morgen.
 
Uitkomsten van het onderzoek

Gevoelige geschiedenis

Lees meer
Geschiedenisonderwerpen kunnen vaak een gevoelige snaar raken in de klas en in de samenleving. Emoties spelen soms een grotere rol dan feiten en in veel gevallen raakt geschiedenis ons persoonlijk. Hoe ga je hier mee om als docent? In dit inspiratiedocument willen we docenten geschiedenis in het voortgezet onderwijs helpen om gevoelige geschiedenis een plaats te geven in de les.  Download het inspiratiedocument

Weet jij wat leerlingen willen?

Werken aan de toekomst

Leerkrachten vertellen

lees verder

Wat is een talenknobbel?

lees verder

Het vernieuwende mbo

lees verder

Alcarta op het eindexamen

Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) heeft na grondig onderzoek besloten atlassen niet langer toe te staan als hulpmiddel tijdens het centraal examen. De regel gaat in vanaf 2020 (havo) en 2021 (vwo). In plaats daarvan krijgt een leerling bij het examen aardrijkskunde een bronnenkatern, waarin verschillende kaarten staan uit bijvoorbeeld Alcarta.

Lees verder

Contact en ondersteuning