Groep 4 tot en met 8

Taal voor het basisonderwijs

Pit

  • Focus op duurzame functionele taalvaardigheid: toepassing binnen en buiten school
  • Stapsgewijs op weg naar basis- én streefniveau, vanuit een stevig fundament
  • Eigenaarschap over het leerproces, leerlingen hebben continu inzicht in hun doelen
Gratis zichtzending

Taal- en Spellingmethode Pit

Taalvaardige leerlingen, dat is waar het om gaat! Daarom kies je voor Pit, de taal- en spellingmethode voor groep 4 t/m 8 van het basisonderwijs. Met Pit zorg je voor een stevig taal- en spellingfundament bij iedere leerling! Je onderwijst de juiste strategieën, werkt spelenderwijs aan een moeiteloze toepassing van geleerde kennis en vaardigheden, én je hebt in elke les aandacht voor woordenschat. 

Bekijk het lesmateriaal

De leerwerkschriften van Pit

Lesmateriaal Pit TaalLesmateriaal van Pit Spelling

Pit Taal Leerwerkschrift maat groep 4 - blok 1 t/m 3

9789006662696

Pit Taal Pluswerk groep 5

9789006663518

Pit Taal Leerwerkschrift groep 7 - blok 1 t/m 3

9789006600193

Bekijk alles van Pit
Gratis zichtzending

Het Pit-principe

Pit is ons antwoord op de vraag wat modern taalonderwijs nodig heeft. We hebben geluisterd naar wensen en ideeën van taalkundig specialisten, leerkrachten en natuurlijk de leerlingen. Zo kwamen we tot het Pit-principe: planmatig, interactief leren en gericht op transfer.

Pit uitproberen?! Doe mee met de uitprobeermaand

Wil je Pit uitproberen in de klas? Doe mee met de uitprobeermaand! Je kunt dan samen met je leerlingen kennismaken met Pit Taal en/of Pit Spelling. Geheel vrijblijvend, zonder kosten en we ondersteunen je met onder andere instructievideo's. Een mooie kans om te ervaren of onze methode past bij de leerstijlen en behoeften van jouw leerlingen.

Meld je aan voor de uitprobeermaand

Lesgeven zoals jij dat wilt

Met Pit kun je op papier werken, digitaal of met een combinatie. Leerlingen werken in een leerwerkschrift of in de digitale versie ervan. De leerkracht werkt vanuit de Cockpit, waarin hij de les voorbereidt, instructie geeft en evalueert. De handleidingen zijn er digitaal (Cockpit) of op papier. En ook toetsen zijn er in digitale en papieren vorm. Als je de toetssoftware gebruikt, zie je de resultaten automatisch in de voortgangsrapportage en krijgt je een advies per leerling.

Voor leerlingen

  • Leerwerkschrift Basis of Maat
  • Pluswerk en Spitswerk voor verdieping, verbreding en verrijking
  • Leerlingsoftware - het digitale leerwerkschrift

Voor leerkrachten

  • Cockpit inclusief digibordsoftware
  • Handleidingen, antwoordschriften en klassenposters
  • Uit te breiden met projectboek

Maak kennis via webinars en evenementen

Ga jij je dit schooljaar oriënteren op een nieuwe Taal- en/of Spellingmethode? Maak dan kennis met Pit en volg gratis een webinar óf bezoek ons op een evenement van schoolleveranciers! Onze methodespecialist vertelt je alles over de visie van Pit op taal- en spellingonderwijs, laat je de materialen zien en legt uit hoe jij met Pit zorgt voor functioneel taalvaardige leerlingen.

Bekijk webinars en evenementen

Combinatieklassen

Werk je met combinatieklassen? Dan geef je met Pit Taal en Spelling eenvoudig les! Terwijl de ene groep zelfstandig aan de slag is, geef je de les aan de andere groep. Op vrijdag werken beide groepen zelfstandig en kun je leerlingen apart helpen.

Wil je weten wat scholen vinden Pit? Neem contact op met onze referentiescholen.

Neem contact op met een referentieschool

“We gebruiken Pit zowel digitaal als op papier. Ik vind het erg fijn dat beide mogelijk is. En voor combinatieklassen is het extra handig, zoals mijn groep 4 en 5 van vorig jaar. Wanneer de ene groep op chromebooks werkte, kon ik met de andere klassikaal met het boek bezig. ​​​​​​Zo gebruik je de lestijd zo efficiënt en effectief mogelijk.” Dat haar leerlingen dit doen, merkt Esther zeker. “Ze gaan duidelijk vooruit in kennis en skills. Die groei is fantastisch om te zien. Ik word daar altijd heel enthousiast van.”

Esther Koster

Leerkracht en ICT- en gedragsspecialist

Lees het hele interview met Esther

Ons team helpt je graag verder

Heb je vragen, wil je een methodepresentatie voor jouw school of wil je een (bel)afspraak inplannen? Onze methodespecialisten helpen je graag!

Vind jouw methodespecialist