Home

Basisonderwijs

Basisonderwijs

Lesmateriaal voor het Basisonderwijs

HEADING_1

De basis voor iedere leerling

Bij ThiemeMeulenhoff ontwikkelen we slimme en flexibele leeroplossingen voor persoonlijk leren in het basisonderwijs. Niemand is hetzelfde. Daarom vullen wij de basis van de vakken aan met ruimte voor persoonlijke voorkeuren van scholen en leerkrachten. Zo ondersteunen en inspireren wij leerlingen van elk niveau om op hun eigen manier hun mogelijkheden te leren kennen en hun grenzen te verleggen. We experimenteren, leren én realiseren. Samen zijn we de motor voor verandering en vooruitgang in het basisonderwijs.

Ons team helpt je graag verder

Heb je vragen, wil je een presentatie voor jouw school over de methode of meer informatie? Onze methodespecialisten helpen je graag!

Vind jouw methodespecialist

Maak kennis met ons via webinars en evenementen

Ook dit schooljaar vertellen we je graag alles over onze methodes voor taal, spelling, rekenen en de andere vakken van het basisonderwijs. Zo geven we regelmatig webinars en zijn we op verschillende evenementen te vinden. Zien we je daar?

Bekijk de webinars en evenementen

Neem contact op met een referentieschool

Wil jij weten hoe andere scholen werken met de Pit, Alles telt Q of Take it easy? Neem contact op met onze referentiescholen. Zij staan voor je klaar om te vertellen hoe ze met onze methodes werken en wat ze hiervan vinden.

Bekijk onze referentiescholen

Lesmethodes voor het basisonderwijs

ThiemeMeulenhoff heeft lesmethodes voor taal, spelling, rekenen, Engels, verkeer en zelfstandig werken. Hieronder lichten wij er een aantal uit. Klik hier als je meer wilt weten over Pit, Alles telt Q, Take it easy, Schoolverkeersexamen, Klaar voor de start en de Z-oefenboekjes.

Pit voor het basisonderwijs

Taalvaardige leerlingen, dat is waar het om gaat! Daarom kies je voor Pit, de taal- en spellingmethode voor groep 4 t/m 8 van de basisschool. Met Pit zorg je voor een stevig taal- en spellingfundament bij iedere leerling! Je onderwijst de juiste strategieën, werkt spelenderwijs aan een moeiteloze toepassing van geleerde kennis en vaardigheden, én je hebt in elke les aandacht voor woordenschat.

Naar Pit Taal & Spelling

Alles telt Q voor het basisonderwijs

Alles telt Q is dé rekenmethode voor groep 1 tot en met 8 in het basisonderwijs, waarin het kind écht centraal staat en de leerkracht maximale ondersteuning krijgt om dit te bereiken. Naast de essentiële basiskennis en vaardigheden leren kinderen met Alles telt Q rekenproblemen oplossen die ze in het dagelijks leven tegenkomen. Met humor, bewegend leren en het uitgangspunt ‘fouten maken mag’ zorgen we ervoor dat kinderen zelfverzekerd en met plezier leren rekenen.

Bekijk Alles telt Q

Take it easy voor het basisonderwijs

Take it easy is de meest gebruikte lesmethode Engels voor het basisonderwijs. Leerlingen van groep 1 tot en met 8 dompelen zich onder in de Engelse taal tijdens de lessen met Take it easy. Praten, luisteren en lezen staan centraal. Jij én de native speaking co-teachers helpen je leerlingen hierbij. Take it easy is helemaal up-to-date met nieuwe digibordsoftware, video’s en werkschriften. Vanaf groep 5 kunnen je leerlingen aan de slag met de verwerkingssoftware. Zo maakt de methode het nóg makkelijker voor je!

Bekijk Take it easy