Home
Basisonderwijs
Rekenen

Klaar voor de start

Rekenen

Klaar voor de start rekenen

  • Een extra stevige basis voor de 10 belangrijkste leerdoelen van het jaar
  • Geschikt om het jaar mee af te sluiten, of als vliegende start van een nieuw schooljaar
  • Methode-onafhankelijk schriften, ideaal om achterstanden weg te werken
Bekijk de schriften

Goed voorbereid naar de volgende groep!

Met Klaar voor de start geef je kinderen een vliegende start naar het nieuwe schooljaar. In het boekje komen de 10 belangrijkste rekendoelen aan bod. Er is een boekje voor elke jaargroep. En is goed geschikt voor scholen die net zijn overgestapt naar een nieuwe rekenmethode, maar ook voor scholen die de belangrijkste leerdoelen willen herhalen voor een nog stevigere basis. Deze boekjes kunnen worden ingezet aan het einde van het schooljaar, maar ook na de zomervakantie, om zo vliegend van start te gaan. 

Opbouw van de einddoelenschriften

De opbouw van elk boekje is gestructureerd, en werkt langzaam toe naar het einddoelen van de betreffende groep. Omdat de SLO-doelen aangepast zijn, ervaren veel scholen een hoger niveau binnen de methode, dit boekje kan helpen om de leerling nog even dat extra te geven. Daarnaast kan het worden ingezet om te checken of de leerling daadwerkelijk de juiste kennis heeft opgedaan. 

Klaar voor de start is ideaal voor scholen die net zijn overgestapt naar een nieuwe rekenmethode, maar ook voor scholen die de belangrijkste leerdoelen willen herhalen voor een nog stevigere basis.

Bekijk het lesmateriaal

Einddoelenschriften

Groep 2 t/m 4Groep 5 en 6Groep 7 en 8

Einddoelenschrift rekenen groep 2 - Klaar voor de start (vangroep 2 naar 3)(set a 5 ex)

9789006701623

Einddoelenschrift rekenen groep 3 - Klaar voor de start (vangroep 3 naar 4)(set a 5 ex)4)(set a 5 ex)

9789006701630

Einddoelenschrift rekenen groep 4 - Klaar voor de start (vangroep 4 naar 5)(set a 5 ex)5)(set a 5 ex)

9789006701647

Bekijk alle schriften

Klaar voor de start? Antwoorden!

Gebruik je Klaar voor de start in de klas en wil je gemakkelijk nakijken? Bekijk hier de antwoorden van alle boekjes voor alle groepen.

Naar de antwoorden

Eigenaarschap

Met klaar voor de start maak je leerlingen eigenaar van hun eigen leerproces. In de boekjes staan de 10 rekendoelen waarin gewerkt wordt helder beschreven. Kinderen kunnen zelf aanvinken of ze het nog niet helemaal snappen, op de goede weg zijn of het lesdoel hebben afgerond. Eigenaarschap voor ieder kind!

Ons team helpt je graag verder

Heb je vragen, wil je een methodepresentatie voor jouw school of wil je een (bel)afspraak inplannen? Onze methodespecialisten helpen je graag!

Vind jouw methodespecialist