Methodeverdieping - Feniks onderbouw - Hoe werk je met Feniks? - VO

Hoe werk je met Feniks?

Feniks biedt compleet lesmateriaal voor de onder- en bovenbouw. In de onderbouw werk je met leerwerkboeken (vmbo-bk) of leer- en werkboeken (vmbo-kgt, vmbo-t/havo, havo/vwo en vwo). Voor alle niveaus is alle lesstof digitaal beschikbaar in eDition. Bovendien heb je met LRN-line digitaal toegang tot alle lesstof en oefenmateriaal van meerdere leerjaren en niveau's.

Methodeverdieping - Feniks onderbouw - Opbouw vmbo-bk - VO

Opbouw vmbo-bk

In de onderbouw van vmbo-bk werk je met één leerwerkboek. De hoofdstukken volgen de loop van de tijd. Op de rechterbladzijde staan de opdrachten. Links staan de teksten en bronnen die je nodig hebt om opdrachten te maken. Het hoofdstuk begint met een grote foto. Elke paragraaf begint met een opdracht. In de laatste opdracht beantwoord je de deelvraag van de paragraaf. Aan het eind vind je "Tips voor de toets". In de paragraaf "Dit heb je geleerd" vind je alle gebeurtenissen op een tijdbalk, alle personen, alle begrippen en oefen je nog een keer met de opdrachten bij de paragraaf. Bij keuzeopdrachten staan opdrachten over een ander deel van de wereld (Wereldgeschiedenis) in de tijd van het hoofdstuk.

Bekijk de flyer voor vmbo

Methodeverdieping - Feniks onderbouw - Opbouw vmbo, havo, vwo - VO

Opbouw vmbo, havo en vwo

In de onderbouw (vmbo-kgt, vmbo-t/havo, havo/vwo en vwo) werk je met een leer- en een werkboek. Het leerboek bevat alle theorie die je nodig hebt om de opdrachten in het werkboek te maken. Elk hoofdstuk begint met een oriëntatie-paragraaf waarin je kennismaakt met het tijdvak. Op de tijdbalk is de tijd (in kleur) aangegeven. Aan het begin van elke paragraaf vind je de deelvraag en de theorie. In de Afsluiting vind je alle belangrijke gebeurtenissen, personen en begrippen bij elkaar. Bij keuzeopdrachten staan opdrachten over een ander deel van de wereld (Wereldgeschiedenis) uit de tijd van het hoofdstuk.

Methodeverdieping - Feniks onderbouw - havo/vwo -  VO

Nieuwe release havo/vwo

Vanaf aankomend schooljaar (2024-2025) is er een nieuwe release van Feniks onderbouw voor havo en vwo. Er is goed geluisterd naar de feedback van docenten, zodat het werken met Feniks straks nog beter aansluit op de behoeften van docenten én leerlingen. Met deze nieuwe release blijft Feniks je ondersteunen met actueel lesmateriaal, geschreven door ervaren docenten. Op deze pagina lees je over alle vernieuwingen en kun je de boeken van leerjaar 1 havo-vwo bekijken!

Bekijk 10 voorwerpen die iets vertellen over het vak geschiedenis

Download

Waarom is geschiedenis een relevant vak?

Als docent geschiedenis heb je ongetwijfeld te maken met kritische vragen van leerlingen. Zoals "Waarom heb ik geschiedenis, wat is het nut daarvan?" Deze leskaart met animatie helpt je op weg om op een eenvoudige en illustratieve manier duidelijk te maken waarom geschiedenis relevant is.

Bekijk de leskaart
Ons team helpt je graag verder

Ons team helpt je graag verder

Team voortgezet onderwijs

033 - 44 83 600
Stuur een email