Voortgezet onderwijs

Geschiedenis

HEADING_1

Ontdek het verleden, begrijp het heden

Geschiedenis is een vak dat ertoe doet. Het helpt om de nieuwsgierigheid aan te wakkeren, om inspirerende verhalen in de klas te vertellen en te ontdekken hoe relevant het verleden is als je het ‘nu’ beter wilt begrijpen.

Feniks

Ontdek met het authentieke en kwalitatieve lesmateriaal van Feniks waarom geschiedenis een relevant vak is. Een methode met activerende werkvormen.

Bekijk deze methode

Phoenix

Phoenix is een lesmethode voor Engelstalig geschiedenisonderwijs. De lesmethode wordt gebruikt in de onderbouw van het vwo. De methode heeft als doel om leerlingen te enthousiasmeren, en daarmee het beste uit iedere leerling te halen.

Bekijk deze methode

Waarom is geschiedenis relevant?

Door Engels te leren, kun je je in het buitenland beter redden. Door biologie te leren, begrijp je je lichaam beter, kun je worden opgeleid tot bijvoorbeeld fysiotherapeut. Maar waarom heb je eigenlijk geschiedenis? Wat heb je eraan om te leren over dingen die zijn geweest en dat te maken heeft met mensen die al jaren dood zijn?

Goede vraag...

Als docent geschiedenis heb je ongetwijfeld te maken met dit soort kritische vragen van leerlingen. Het kan knap lastig zijn om het antwoord, dat nu eenmaal ingewikkeld is, helder en overtuigend over te brengen aan een tiener. Daarom maakten we een animatievideo. De animatie helpt om op een eenvoudige en illustratieve manier duidelijk te maken waarom geschiedenis zo relevant is.

Bekijk de animatie:

Gevoelige geschiedenis in de klas bespreken?

Hoe bespreek je in je klas gevoelige onderwerpen? Hoe ga je hier mee om als docent? Hoe gaan wij hier mee om in ons lesmateriaal?

Lees meer