Vanaf schooljaar 2025-2026

Nieuwe exameneisen vak aardrijkskunde

HEADING_1

Nieuwe exameneisen aardrijkskunde vanaf havo CE 2025 en vwo CE 2026

Vanaf 2025 (havo) en 2026 (vwo) gelden nieuwe exameneisen voor het vak aardrijkskunde. Hiervoor heeft een syllabuscommissie in opdracht van het College voor Toetsen en Examens (CvTE) het examenprogramma geactualiseerd. Een overzicht van de belangrijkste veranderingen vind je in het artikel 'Wijzigingen examenprogramma aardrijkskunde havo/vwo'. Natuurlijk hebben wij in onze nieuwste versie van De Geo LRN-line deze wijzigingen meegenomen, zodat de leerlingen optimaal worden voorbereid op de vernieuwde exameneisen.  

Wat betekent dit concreet voor schooljaar 2024-2025?

Als invoeringsjaar voor de nieuwe exameneisen is voor havo 2025 en voor vwo 2026 gekozen. Dat betekent dat de leerlingen zich met nieuw lesmateriaal moeten voorbereiden op de examens in 2025 en 2026. In de methodewijzer vind je op de laatste pagina een overzicht van al het lesmateriaal voor de bovenbouw. Het jaartal in de titel geeft aan om welk examen het gaat. In deze flyer zie je hoe dat eruit ziet.

Bekijk de vernieuwde katernen voor havo en vwo

Ben je benieuwd naar hoe de vernieuwde katernen eruitzien? Blader dan door de katernen Brazilië (havo) en Globalisering (vwo).  

12 maart 2024: WEBINAR HET NATIONAAL DELTAPROGRAMMA EN NIEUWE EXAMENEISEN AARDRIJKSKUNDE

Een van de veranderingen in de syllabi is dat de programma’s Deltawerken en Ruimte voor de Rivier zijn vervangen door Het nationaal Deltaprogramma. Dit programma is zo boeiend en relevant, dat we daar uitgebreid aandacht aan geven in het webinar dat we organiseren over de exameneisen. Deltacommissaris Co Verdaas vertelt in dit webinar meer over het programma en waarom het zo relevant is voor het onderwijs. Aansluitend gaat Katie Oost, auteur van De Geo, in op de nieuwe exameneisen voor havo en vwo, in relatie tot de katernen Wonen in Nederland voor havo en vwo.

MELD JE HIER AAN VOOR DIT BOEIENDE WEBINAR!

Reken op een boeiende sessie vol inzichten, actuele ontwikkelingen en inspirerende voorbeelden die je direct kunt gebruiken in je lessen. Mis deze kans niet om meer te leren over dit programma en over hoe je jouw leerlingen kunt enthousiasmeren voor deze belangrijke onderwerpen!

Datum: dinsdag 12 maart 2024 Tijd: 16.00 - 17.00 uur Klik hier om aan te melden