Hulp bij inloggen     winkelwagen
banner pit

Webinars voor taalverhaal.nu gebruiker

Je wilt jouw leerlingen een goede taalbasis meegeven. Een stevig fundament voor hun verdere leven. Daarom gebruik je de taal- en spellingmethode ‘Taalverhaal.nu’ van ThiemeMeulenhoff. Gezien actuele inzichten, andere eisen aan taal- en spellingonderwijs en gebruikerservaringen hebben we ervoor gekozen om een nieuwe taal- en spellingmethode te ontwikkelen, gebaseerd op de krachtige elementen van Taalverhaal.nu.

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt hierover. Daarom organiseren we webinars. Het is ook mogelijk om direct contact op te nemen met één van onze methodespecialisten.

Jongen maakt een spierbal met het Pit logo

Schrijf je nu in:

Hoe gaat de methode veranderen?

De nieuwe versie van ‘Taalverhaal.nu’ verschijnt in 2022, voor het nieuwe schooljaar. Dat gebeurt onder een nieuwe naam: ‘Pit’.
‘Pit’ behoudt alles wat gebruikers goed vinden aan ‘Taalverhaal.nu’ en is aangevuld met wat volgens hen beter mag en moet. Ook voldoet het aan de nieuwste eisen én volgt het de laatste inzichten in taal- en spellingonderwijs. Vernieuwingen die direct in het oog springen, zijn bijvoorbeeld:  

  • dat leerlingen alleen nog leerwerkschriften zullen gebruiken. Een lesboek en schrift zijn niet meer nodig; dit maakt het helder en overzichtelijk.  
  • dat er explicieter aandacht wordt besteed aan taalleerstrategieën, zoals woordleerstrategieën en leesstrategieën.  
  • dat de vormgeving minder druk en aansprekender is voor leerlingen in de onder- en bovenbouw. 
  • dat direct zichtbaar is aan welk leerdoel en welk taaldomein er wordt gewerkt. 
  • dat de oude software vervangen is voor nieuwe. Het nieuwe softwareplatform biedt veel meer mogelijkheden, werkt goed én is stabiel. 
Altijd hulp van de klantenservice van ThiemeMeulenhoff

Heb je vragen?

We vertellen je er graag alles over tijdens het webinar. Mocht je al eerder vragen hebben, aarzel niet en neem contact op met onze klantenservice.