Hulp bij inloggen     winkelwagen

Take it easy Engels voor het basisonderwijs

Werken in een mixvorm of volledig digitaal

Al het materiaal van Take it easy voor groep 5 tot en met 8 is zowel op papier als digitaal beschikbaar. Je beslist zelf wanneer je de leerlingen met boeken of werkschriften laat werken. Of wanneer je het digibord, de tablet of laptop inzet.

Materialen

Werkboek
Het full-colour werkboek is een leer- en werkboek ineen. Het bevat de uitleg van de taalregels en de opdrachten. Het werkboek maakt deel uit van de digibordsoftware. Je kan het werkboek ook op papier bestellen. Met de digitale werkboeken groep 5-8 kan je ook werken op tablets.

Antwoordenboek
Het antwoordenboek is een ingevuld werkboek. Zo kunnen de leerlingen heel eenvoudig hun eigen werk nakijken. Bespreek je de antwoorden liever klassikaal? Dat kan! De vragen en antwoorden worden ook uitgesproken via het digibord.

Xtra Exercises
Leuke, kleurrijke Engelse werkboekjes voor leerlingen van groep 5-8. Met leuke raadsels, kwisjes en invulvragen in het Engels. De uitleg is in het Nederlands en je leerling kan zelf de vragen nakijken in het boekje. Leuk om klassikaal extra Engels maakwerk te geven. Of voor leerlingen om extra te oefenen in Engels of om mee naar huis te nemen. Ook handig als een leerling langdurig ziek is en toch Engels wil oefenen.

Groepsmap
Bij Take it easy gebruik je vanaf groep 5 een groepsmap. In deze groepsmap staat alles wat je voor de Engelse lessen nodig hebt. Naast de algemene inleiding bevat de groepsmap:

  • korte lesbeschrijvingen
  • de antwoorden op de toets
  • een registratieformulier*
  • de samenvattingen per unit
  • de kopieerbladen*

* Het registratieformulier kan je ook printen via de methodestartpagina.

Observatielijsten en Taalportfolio
Voor de leerjaren 1 tot en met 6 biedt Take it easy observatielijsten. Hiermee monitor je de vorderingen van jouw leerlingen. De leerlingen in groep 7 en 8 leggen vast wat ze weten en houden hun vorderingen bij in hun Taalportfolio. Hierin maken ze ook de toetsen. Het Taalportfolio van Take it easy is gebaseerd op het Europees Taalportfolio, dat is ontwikkeld door het Nationaal Bureau Moderne Vreemde Talen in opdracht van het Ministerie van OC&W. Leerlingen kunnen hun Taalportfolio meenemen naar het voortgezet onderwijs, zodat de docent Engels daar een goed beeld krijgt van wat de leerling al beheerst.

Methodestartpagina

Via de methodestartpagina heb je toegang tot alle materialen en de co-teachers van Take it easy. Je kan snel en eenvoudig lessen voorbereiden én het leerproces volgen en sturen. Waar je maar wilt: op school, thuis of onderweg. Sta je voor meerdere klassen, dan wissel je eenvoudig tussen verschillende groepen. Door de gebruiksvriendelijkheid van methodestartpagina nemen invallers en duo-collega’s lessen eenvoudig van elkaar over. Je leerlingen hebben zelf toegang tot de lesopdrachten.