voor het basisonderwijs

Engels

HEADING_1

Engels in het basisonderwijs

Engels is een vak in het basisonderwijs, maar basisscholen mogen zelf kiezen vanaf welke groep en in welke vorm leerlingen Engels krijgen. Vanaf groep 7 is het geven van Engelse les echter verplicht. Al vinden wij bij ThiemeMeulenhoff dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen! In de onderbouw (groep 1 t/m 4) starten kinderen met het communiceren in Engels. Het gaat dan nog voornamelijk om luisteren, begrijpen en (durven) spreken. In de bovenbouw worden hier ook lezen en schrijven aan toegevoegd.

Tips voor het geven van een interactieve Engelse les

Hoe geef je een interactieve Engelse les? Wij geven je graag 3 praktische tips!

Tips voor een interactieve les

Take it easy voor het basisonderwijs

Take it easy is de meest gebruikte lesmethode Engels voor het basisonderwijs. Leerlingen van groep 1 tot en met 8 dompelen zich onder in de Engelse taal tijdens de lessen met Take it easy. Praten, luisteren en lezen staan centraal. Jij én de native speaking co-teachers helpen je leerlingen hierbij. Take it easy is helemaal up-to-date met nieuwe digibordsoftware, video’s en werkschriften. Vanaf groep 5 kunnen je leerlingen aan de slag met de verwerkingssoftware. Zo maakt de methode het nóg makkelijker voor je!

Bekijk Take it easy

Videotips om de hele les Engels te spreken

Hoe spreek ik de hele les Engels? Kathleen Moore, hoofdauteur van Take it easy, geeft je in deze 8 video's handige tips!

Videotips van Kathleen Moore

Ons team helpt je graag verder

Heb je vragen, wil je een methodepresentatie voor jouw school of wil je een (bel)afspraak inplannen? Onze methodespecialisten helpen je graag!

Vind jouw methodespecialist