
Taakgericht
Code+ is specifiek ontworpen voor theoretisch geschoolde volwassenen. De methode richt zich op het kunnen uitvoeren van reële en betekenisvolle taaltaken met een duidelijke relatie tot de wereld buiten de taalles. Binnen een taaltaak komen alle taalvaardigheden geïntegreerd aan bod. Hierdoor sluit de methode optimaal aan bij het taalgebruik in het dagelijks leven.
Daarnaast bevat de methode zogeheten 'Assessments': situatiebeschrijvingen waarmee je kunt beoordelen in hoeverre je cursisten het geleerde kunnen toepassen in situaties buiten de taken. Met Code+ werk je in een redelijk vlot tempo door naar het volgende niveau. Maar er is ook voldoende materiaal voor degenen die wat meer oefening nodig hebben.
Zelfstandig werken
Met Code+ bereiden je cursisten thuis de les voor met het boek en de online oefeningen. Hierdoor is er in de les voldoende ruimte voor extra uitleg en verdieping. En om samen met elkaar de nieuwe stof te oefenen. 50% van de lesstof is gericht op zelfstandig werken.
Niet alle lesstof hoeft door alle cursisten bestudeerd of gemaakt te worden. Code+ laat cursisten die dit aankunnen ruimte om gedeelten over te slaan of direct aan de uitvoering van de taak te beginnen. Gemiddeld hebben cursisten zo'n 16 uur nodig om een hoofdstuk door te werken.
Differentiatie
Code+ biedt je veel variatie in werkvormen en veel mogelijkheden voor differentiatie. Er zijn extra opdrachten beschikbaar voor snelle cursisten en voor de cursisten die juist meer oefening nodig hebben. Er zijn veel luisterteksten en er is veel videomateriaal beschikbaar.
In online leeromgeving NT2+ vind je leerstofafhankelijke toetsen die cursisten op ieder gewenst moment kunnen doen. Cursisten kunnen de antwoorden en antwoordmodellen bij de opdrachten raadplegen waardoor ze zichzelf kunnen corrigeren en inzicht krijgen in hun eigen vorderingen. Bij een intensief traject kun je tot twee hoofdstukken per week doen.
Online leeromgeving
Bij elk NT2-boek krijg je toegang tot online leeromgeving NT2+, met daarin toegang tot alle (reproductieve) opdrachten die horen bij Zebra+, IJsbreker+ én Code+. Deze omgeving is eenvoudig in gebruik en de duidelijke navigatie en introductie bij de lessen ondersteunen het opnemen van de lesstof.
Jij als docent werkt in een eigen docentomgeving, waarin je onder andere handleidingen, extra vragen en alle antwoorden vindt. En waar je groepen kunt aanmaken en resultaten en voortgang kunt volgen. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal toetsen. Ook deze vind je in de online leeromgeving.
Wet inburgering
Met Code+ voldoe je aan alle eisen van de Wet inburgering 2021. De methode is bij uitstek geschikt voor twee van de drie leerroutes: delen 1, 2 en 3 voor de B1-route en deel 4 voor de Onderwijsroute naar B2-niveau (hbo en universiteit). Na deel 4 kunnen cursisten ook deelnemen aan het Staatsexamen II.
Code+ bevat veel buitenschoolse opdrachten en schrijfopdrachten, waarmee je je cursisten stimuleert om het geleerde in de praktijk toe te passen én die ze kunnen gebruiken voor het portfolio, zoals een cv opstellen of een zorgverzekering aanvragen. Maatschappelijke kennis en culturele aspecten zijn door de methode heen verweven. In de online leeromgeving vind je daarnaast een aparte module Kennis van de Nederlandse Maatschappij.
