Lock Digitale leeromgeving winkelwagen
Header

Nieuw concept Kwalificatiedossier Verzorgende en Verpleegkundige

Nieuw concept Kwalificatiedossier Verzorgende en Verpleegkundige

De ontwikkelingen in de zorg zijn reden geweest om het huidige Kwalificatiedossier dat dateert uit 2016 tegen het licht te houden. SBB heeft 17 oktober 2019 een nieuw concept Kwalificatiedossier Verzorgende en Verpleegkundige gepubliceerd. Minister van OCW Ingrid van Engelshoven zal daar naar verwachting haar goedkeuring aan geven waarna het dossier begin 2020 definitief wordt vastgesteld.

Let op: deze pagina wordt regelmatig geupdate met de laatste informatie over het Kwalificatiedossier. Kom dus regelmatig terug. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom het nieuwe Kwalificatiedossier en de lesmaterialen? Meld je dan aan voor de Traject nieuwsbrief.

aanmelden

Een nieuwe Kwalificatiedossier, een aangepast curriculum

Het nieuwe Kwalificatiedossier heeft invloed op het curriculum van een zorgopleiding. Omdat studenten volgens de nieuwe eisen uit het Kwalificatiedossier moeten afstuderen zal het curriculum moeten worden aangepast. Dit vereist inspanning van docenten op ROC’s en ook van ThiemeMeulenhoff als ontwerper van het lesmateriaal voor Zorg en Welzijn.

Belangrijke wijzigingen in het Kwalificatiedossier

Er zijn veel eisen die gelijk blijven aan het bestaande Kwalificatiedossier, de belangrijke nieuwe eisen en wijzigingen:

Voor het deel Verzorgende:

  • CanMeds rollen
  • Technologie
  • Zorg en Welzijn
  • 1 profieldeel Verzorgende i.p.v. 4 profieldelen

Voor Verpleegkundige:

  • CanMeds rollen
  • Technologie
  • Zorg en Welzijn
  • 1 profieldeel i.p.v. 4 profieldelen

Ontwikkeling nieuw lesmateriaal

Als gevolg van het nieuwe Kwalificatiedossier zullen we specifieke lesmaterialen binnen de lesmethode Traject V&V aanpassen. De eerste stappen zijn hier inmiddels voor genomen. We zijn daarnaast benieuwd naar de plannen met betrekking tot het doorvoeren van het nieuwe kwalificatiedossier binnen jouw school en klas. Hoe pas je het curriculum aan en welke verwachting heb je hiervoor met betrekking tot het lesmateriaal.

Relevante informatie: