Home
Basisonderwijs
Taal
Pit

De vijf leerlijnen van Pit

Leerlijnen

HEADING_1

De vijf leerlijnen van Pit

De leerlijnen hebben elk een eigen kleur in de methode en worden in een vast ritme aangeboden. Zo weten leerlingen altijd precies wat ze aan het leren zijn. 

Spreken & luisteren In de leerlijn Spreken en luisteren ontwikkelen leerlingen hun spreekvaardigheid, gespreks- en samenwerkvaardigheid én begrijpend-luistervaardigheid. 

Woordenschat Binnen Pit Taal is het strategisch leren van woorden cruciaal, dat wil zeggen: aan de hand van strategieën en stappenplannen. Je geeft strategisch woordenschatonderwijs op drie gebieden: woorden leren, leren woorden te leren (woordleerstrategieën) en over woorden leren (betekenisrelaties leggen). 

Lezen Door aan de slag te gaan met leesteksten, leren leerlingen over allerlei aspecten van taal. Leesteksten helpen bij het goed leren schrijven én zijn nodig om nieuwe woorden te leren. De leerlijn Lezen is ondersteunend aan de andere leerlijnen en géén vervanger van een methode technisch of begrijpend lezen. 

Taal verkennen Leerlingen leren over taalstructuur en de begrippen die hierbij horen, ze leren na te denken over de grammaticale structuur van woorden, zinnen en alinea's en ze leren de functie daarvan te bepalen.

Schrijven Met Pit leren kinderen goed en mooi formuleren binnen een heldere opbouw. Ook leren ze hoe ze verschillende soorten teksten schrijven (zowel fictie als non-fictie). 

Bestel nu een (gratis) zichtzending

Ben je nieuwsgierig naar de methode? Bestel dan de zichtzending van Pit! Met voorbeelden van de leerwerkschriften, Pluswerk, Spitswerk en een blokhandleiding. De zichtzending is gratis en je mag de pakketten 3 maanden in bruikleen houden. Bekijk de leerkrachtsoftware en de verwerkingssoftware met de gratis proeflicentie!

Gratis zichtzending

Ons team helpt je graag verder

Heb je vragen, wil je een methodepresentatie voor jouw school of wil je een (bel)afspraak inplannen? Onze methodespecialisten helpen je graag!

Vind jouw methodespecialist