De opbouw en structuur van

Take it easy

HEADING_1

Opbouw en structuur

De opbouw en structuur voor groep 1 t/m 4

De opbouw van de methode voor groep 1 tot en met 4 is concentrisch: in groep 1 en 2 werk je met dezelfde thema’s als in groep 3 en 4. De invulling van de prentenboeken, de liedjes en een groot deel van de themawoorden en de lesactiviteiten veranderen. De thema’s sluiten goed aan bij de thema’s die jij in je klas aan bod laten komen, zoals de seizoenen en vakanties. De native speaking co-teacher start elke les met de Hello Song en een introductie van het thema. Dit duurt vijf minuten. Daarna komen het Picture book, the Song en the Activity aan bod. Dit duurt in totaal vijftien minuten. Wil je je les Engels uitbreiden? Dat kan met de exrta lessen: Words, Games, Copies en Draws, Search en Lessons.

Digibord: In groep 1 tot en met 4 werk je volledig met het digibord. Het bord is een rijk gevuld ideeënboek met een variatie aan de bekende kleuterthema’s. Op het digibord vind je native speaking co-teachers, een handleiding, thematische filmpjes en lesintroductie-activiteiten en twintig digitale prentenboeken.

Jaarplanning: De Engelse lessen van het digibord duren een kwartier. De lesstof van Take it easy bestaat in groep 1-2 uit tien thema’s, met elk vier subthema’s. Dit is ook het geval bij groep 3 en 4.

Thematische indeling: Je start met thema 1: Me and my school. Hierin leren jouw leerlingen een aantal basiswoorden die nodig zijn voor de andere thema’s. Daarna bepaal je zelf met welk thema je verdergaat. Zo sluit je met je les gemakkelijk aan bij het thema dat je op dit moment aan het behandelen bent in je klas.

Opbouw en structuur voor groep 5 t/m 8

Take it easy is een lesmethode Engels met een doorgaande leerlijn vanaf groep 1. Start je in groep 5 of later met Take it easy? Dat is ook heel goed mogelijk! Met Take it easy bied je de Engelse taal aan met uitnodigende lesstof. Dit stimuleert de spontane taalverwerving. Door de concentrische opbouw beklijft de lesstof beter en breiden je leerlingen hun woordenschat snel uit. De thema’s uit groep 5 en 6 komen in groep 7 en 8 weer aan bod. Dit werkt prettig in combinatiegroepen. De lessen hebben een vaste structuur. Je leerlingen maken eerst kennis met het thema via een filmpje of een lied. Daarna volgen luister- en spreekopdrachten in de vorm van een dialoog, een cartoon, een spel of een ‘total physical response-activiteit’.

Toetsen: In groep 7 en 8 heeft elke unit een afsluitende toets. Deze toetsen zijn onlangs helemaal vernieuwd. Alle opdrachten zijn stuk voor stuk geoptimaliseerd; beter gezegd: de toetsen zijn vereenvoudigd. Verder is er ook een opbouw in moeilijkheidsgraad ingebouwd. Dit om leerlingen een toets te geven waarop ze voldoende of nog beter kunnen scoren. Voor leerlingen die willen meedoen aan de Anglia-examens vormt Take it easy een goede basis en biedt hiervoor ook extra oefenstof.

Digibord: Met het digibord doorlopen de leerlingen vanaf groep 5 de lesstof via thematische filmpjes, leuke muziekclips en afwisselende opdrachten. Willen leerlingen de les herhalen of hebben ze een les gemist? Geen probleem! Het digibord bevat alle onderdelen van de les waarbij de teksten worden uitgesproken. Je kan het digibord ook inzetten als pre-teaching voor leerlingen die moeite hebben met Engels. Ze kunnen de filmpjes, luistertekst, dialogen en woordjes vóór de les al een keer bekijken en beluisteren.

Het digibord biedt ook native speaking co-teachers, extra ondersteuning voor dyslectische leerlingen, alle opdrachten visueel én auditief, oefeningen uit het werkboek, een auditieve toets en de mogelijkheid zelfstandig te werken.

Jaarplanning: De Engelse lessen Take it easy duren 50 minuten per les. Groep 5 en 6 hebben eens in de twee weken Engelse les. Het leerjaar bestaat voor deze groepen uit 18 lessen, verdeeld in zes units van elk drie lessen. Groep 7 en 8 hebben wekelijks Engelse les. Voor deze groepen staan jaarlijks 30 lessen op het programma in zes units van elk vijf lessen.

Thematische indeling: Je start met thema 1. Door dit thema leren jouw leerlingen een aantal basiswoorden die nodig zijn voor de andere thema’s. Daarna bepaal je zelf met welk thema je verdergaat. Zo sluit je met je les gemakkelijk aan bij het thema dat je op dit moment aan het behandelen bent in je klas.

Gratis Take it easy zichtzending

Wil jij onze lesmethode Engels beoordelen en de lesmaterialen voor groep 1 t/m 8 bekijken? Vraag dan een gratis Take it easy zichtzending aan! Hierin zit een selectie van lesmaterialen voor alle groepen, een proeflicentie voor de digitale leeromgeving én gratis proeflessen. Dit pakket wordt binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd.

Gratis zichtzending

Ons team helpt je graag verder

Heb je vragen, wil je een methodepresentatie voor jouw school of wil je een (bel)afspraak inplannen? Onze methodespecialisten helpen je graag!

Vind jouw methodespecialist