Home

Werken bij

Werken bij Thiememeulenhoff

Kom bij ons werken

HEADING_1

Bekijk onze vacatures

Ben je nieuwsgierig welke vacatures er beschikbaar zijn bij ThiemeMeulenhoff? Bekijk ons vacatureoverzicht en aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie of solliciteer direct.

Bekijk onze vacatures

Auteursvacatures

Ben jij enthousiast over het maken van nieuw lesmateriaal? Vind je het leuk mee te werken aan het onderwijs van morgen? Wij zoeken altijd auteurs voor het schrijven van nieuwe materialen, maar ook inhoudsdeskundigen voor het delen van kennis of meelezen met reeds geschreven stukken.

Werken als auteur

Werken aan het beste onderwijs voor de toekomst

Samen leren vernieuwen kan alleen als je goed luistert naar wat het onderwijs wil. Dat doen we dus ook. We luisteren naar docenten en wat zij nodig hebben om hun vakmanschap aan te spreken. Maar ook naar de leerlingen en studenten. Zij zijn de toekomst en kunnen ons vertellen waar ze staan en waar ze voor gaan. Wat ze willen leren en wat niet. En hoe ze dat het liefst doen. Digitaal? Thuis? Anders? Hoe ziet hun beste onderwijs voor de toekomst eruit? 

Jij kunt als professional meewerken aan inhoud én innovatie. Samen met bevlogen collega’s, in een bedrijf dat stappen durft te zetten. Middenin de onderwijswereld, met aandacht voor jouw ontwikkeling. Dat levert je ook echt iets op: dankbaar werk waar je zelf ook van groeit.

Ruimte voor jouw ontwikkeling

ThiemeMeulenhoff biedt jou de kans om echt een stempel te drukken op wat er op scholen gebeurt, of het nu gaat om primair, voortgezet of beroepsonderwijs. De ontwikkelingen in het onderwijs gaan snel en daar kun jij een tastbare bijdrage aan leveren. Zo werken we samen aan het beste onderwijs voor de toekomst. ThiemeMeulenhoff is niet zoals ieder ander bedrijf. Je komt te werken in een team met een hoge mate van zelfsturing, wat betekent dat jij je initiatief, durf en ondernemerschap kunt inzetten. We leren van en met elkaar. Om jouw talent de ruimte te geven om volop te bloeien, hebben we verschillende mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Rabia over doorgroeien bij ThiemeMeulenhoff:

“De combinatie van het onderwijs van nu én het onderwijs van straks maakt het werk leuk en avontuurlijk. Je moet goed en snel kunnen schakelen, maar dat past ook bij de markt waarin we bewegen. Dat betekent ook goed met andere mensen kunnen samenwerken. Dat onderscheidt ons ook van een technisch maakbedrijf. Het mooie is dat dit de collega’s juist ook verbindt. Iedereen is op een bepaalde manier aangeraakt door het onderwijs, die drive moet wel in je zitten. Als je dat in je hebt, kun je hier echt laten zien wie je bent."

Pieter Fock

Business manager Beroepsonderwijs

Bekijk de video met Lucy, onze trainer:

Hoe verloopt jouw sollicitatie?

Het beste uit collega’s halen betekent ook: collega’s het beste bieden. Er zijn daarom goede arbeidsvoorwaarden bij ThiemeMeulenhoff. Bij het maken van concrete afspraken over jouw arbeidsvoorwaarden, houden we rekening met je wensen, ervaring, kennis en persoonlijke omstandigheden. De verdere sollicitatieprocedure verschilt per vacature, maar we geven je graag een globaal beeld van ons sollicitatieproces.

  • Stap 1: Sollicitatiegesprek

    Als we in jouw cv en motivatie voldoende aanknopingspunten zien, nodigen we je graag uit voor een eerste sollicitatiegesprek. Is de uitkomst van het eerste gesprek positief, dan nodigen we je uit voor het tweede gesprek. In beide gesprekken spreek je altijd toekomstige teamleden.

  • Stap 2: Referentie-onderzoek

    Voor sommige functies doen we met jouw goedvinden een referentie-onderzoek. De uitslag wordt gedeeld met je.

Wanneer je niet in aanmerking komt voor de vacature, maar wel een interessante kandidaat bent, houden we graag je cv in portefeuille. We vragen je toestemming daarvoor. Wellicht hebben we in de toekomst wel een passende vacature. Als je niet in aanmerking komt voor de functie, ontvang je zo spoedig mogelijk een bericht van ons waarin we je afwijzing motiveren.

Rob over zijn werk als analist:

“Zorgen dat collega’s in mijn team hun werk goed en met plezier doen, zodat zij onze klanten zo goed mogelijk kunnen helpen. Dat is waar ik elke dag weer voor wil zorgen. De klanten van ThiemeMeulenhoff bestaan uit scholen, docenten en studenten. Onze afdeling Customer Care & Delivery helpt ze met vragen, bestellingen en hoe ze het beste kunnen werken met onze leermiddelen. De feedback die wij van klanten krijgen en de vragen die zij ons stellen, geven wij weer door aan collega’s. Zo helpen wij niet alleen de klant verder, maar ontdekken wij ook wat er speelt in de markt en wat voor behoeftes onze klanten hebben. Uiteindelijk willen we het onderwijs graag beter, toegankelijker en leuker maken. Het team Customer Care & Delivery speelt daar een essentiële rol in en dat geeft mij energie.”

Ferid Broer

Manager customer care & delivery

Rick over werken aan een nieuwe methode: