Hulp bij inloggen     winkelwagen

Word jij auteur of inhoudsdeskundige?

Ben jij enthousiast over het maken van nieuw lesmateriaal? Vind je het leuk mee te werken aan het onderwijs van morgen? Wij zoeken altijd auteurs voor het schrijven van nieuwe materialen, maar ook inhoudsdeskundigen voor het delen van kennis of meelezen met reeds geschreven stukken.

Openstaande vacatures:

 • Auteurs Maatschappelijke zorg richting specifieke doelgroepen - mbo
  ThiemeMeulenhoff zoekt enthousiaste auteurs voor het ontwikkelen van onderwijsmateriaal. Vanwege het nieuwe kwalificatiedossier voor Maatschappelijke zorg zijn wij onze serie Traject aan het vernieuwen. Wij zijn nog op zoek naar auteurs die veel kennis hebben van enkele specifieke doelgroepen. Heb je relevante kennis en lijkt het je leuk om toekomstgericht onderwijsmateriaal te ontwikkelen? Dan horen we graag van je!
  >> Reageer direct of lees meer over de vacature

 • Auteurs Maatschappelijke zorg - mbo
  Vanwege het nieuwe kwalificatiedossier Maatschappelijke zorg vernieuwen we onze methode Traject. Hiervoor zijn we op zoek naar enthousiaste auteurs. Ben je werkzaam in het werkveld van maatschappelijke zorg of geef je als docent les in dit vakgebied? Vind je het daarnaast leuk om jouw actuele kennis om te zetten naar activerend lesmateriaal? Neem dan contact op!
  >> Reageer direct

 • Auteurs voor het vak Nederlands in het voortgezet onderwijs
  Wegens vervanging zijn we per direct op zoek naar nieuwe auteurs voor de herziening van de methodes Op Niveau onderbouw en bovenbouw (Nederlands VO). Je werkt in een team van minimaal drie auteurs en een eindredacteur onder aansturing van het ontwikkelteam Nederlands van ThiemeMeulenhoff.
  Wij zijn op zoek naar auteurs die didactische kennis hebben en dit weten te vertalen naar activerende opdrachten en daarnaast actuele kennis hebben van de ontwikkelingen in het vak Nederlands. We zoeken bij voorkeur mensen die voor de klas staan of recente onderwijservaring hebben. Kun je creatief schrijven binnen een vaststaand kader en ben je 8 uur per week beschikbaar? Reageer dan snel! We bieden de kans om een concrete bijdrage te leveren aan het lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs.
  >>Reageer snel

 • Auteurs Economie Juridisch/HR en Office & management support - mbo
  Wil jij je kennis en ervaring inzetten voor het uitbreiden van onze nieuwe mbo lesmethode economie InBusiness met Juridisch/HR of Office & management? Word dan auteur bij ThiemeMeulenhoff en schrijf mee! We zijn op zoek naar auteurs die als professional werkzaam zijn als jurist of in HRM, of die als docent lesgeven aan een juridische opleiding of de opleiding Office & Management support.
  >>Reageer direct of lees meer over de vacature

 • Auteurs voor lesmethoden natuurkunde - havo/vwo
  Voor de succesvolle natuurkunde methoden Newton en Systematische Natuurkunde zoeken we auteurs. Heb jij ervaring met het maken van lesmateriaal zoals teksten, toetsen en/of digitaal oefenmateriaal? Weet jij wat leerlingen bij het vak natuurkunde lastig vinden en hoe je ze de natuurkunde kunt helpen begrijpen? Of ben je natuurkundig helemaal up to date en kun je goed schrijven voor middelbare scholieren? Wij zijn benieuwd naar jou!
  >> Reageer snel

 • Vakredacteur voor lesmethoden natuurkunde - havo/vwo
  Vakinhoudelijk goed op de hoogte en kritisch? Wij zoeken vakredacteuren/eindredacteuren voor de methoden Newton en Systematische Natuurkunde. Als vakredacteur natuurkunde ben je uiteraard enthousiast over natuurkunde en heb je zelf ervaring met het maken of verbeteren van lesmaterialen. Je beoordeelt teksten, oefeningen of toetsen van auteurs vakinhoudelijk en brengt verbeteringen aan. Je controleert bovendien of het werk van de auteurs voldoet aan de vastgestelde didactische uitgangspunten. Je geeft constructieve feedback aan auteurs en kunt ook zelf verbeteringen verwerking. Heb je interesse? Laat het ons weten.
  >> Reageer snel

Jouw talent als auteur

Heb je affiniteit met het onderwijs, ervaring met schrijf- of redactiewerk? Vind je het leuk om op een actieve manier mee te werken aan nieuw lesmateriaal? Ben je één dag per week beschikbaar en bereid regelmatig auteursvergaderingen bij te wonen? Dan komen we graag met jou in contact.

Als auteur:
 • werk je samen in een team met ervaren professionals en een sterke vakredactie;
 • krijg je begeleiding bij de ontwikkeling en professionalisering van de schrijfvaardigheid;
 • krijg je ondersteuning bij het maken van de opdrachten;
 • deel je uiteraard mee in de opbrengst van het materiaal;
 • en breid je je netwerk uit.

Jouw talent als inhoudsdeskundige

Heb je niet de tijd en/of ervaring om als auteur voor ons aan de slag te gaan? Maar weet je wel heel veel over je vakgebied? Ook als inhoudsdeskundige ben je heel waardevol voor ons. Jij vertelt alle ins en outs die de student moet leren en een professionele tekstschrijver schrijft het op. Belangrijk is dat je momenteel in desbetreffende branche werkt.

Ook als inhoudsdeskundige bieden we je de kans om met een enthousiast team te werken, jezelf verder te ontplooien en je netwerk uit te breiden. Uiteraard deel je in de opbrengsten van het lesmateriaal.

Interesse?

Vind jij het leuk auteur, redacteur of inhoudsdeskundige voor ons lesmateriaal te worden? Kijk dan op deze site voor een specifiek fonds of methode waar jij een bijdrage aan zou kunnen leveren of maak je algemene interesse kenbaar.

Na het tonen van je interesse nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. We gaan dan met elkaar in gesprek en je ontvangt een proefopdracht. Gaan we de samenwerking aan, dan zorgen wij voor een goede begeleiding en indien nodig trainingen. Op reguliere basis hebben we contact en wanneer nodig, met de overige leden van het auteursteam.

Meld je aan