Lock Digitale leeromgeving winkelwagen

Word jij auteur of inhoudsdeskundige?

Ben jij enthousiast over het maken van nieuw lesmateriaal? Vind je het leuk mee te werken aan het onderwijs van morgen? Wij zoeken altijd auteurs voor het schrijven van nieuwe materialen, maar ook inhoudsdeskundigen voor het delen van kennis of meelezen met reeds geschreven stukken.

Openstaande vacatures:

 • Auteur voor Examenbundel biologie
  Voor de Examenbundels biologie zijn we per direct op zoek naar een auteur om het team te versterken. De focus zal liggen op de Examenbundel vmbo-gt/mavo. Daarnaast zul je ook betrokken zijn bij de bundels voor havo en vwo.
  We zoeken een biologiedocent die ervaring heeft met examenklassen vmbo-gt/mavo. Daarnaast kun je leerlingen begeleiden in de denkstappen die zij moeten maken bij examenopgaven. We vinden het belangrijk dat je graag zelf de regie neemt over je werk. Daarnaast is ervaring met schrijven een pré.
  Heb je interesse en herken je jezelf in dit profiel?
  >>Reageer snel

 • Auteurs voor lesmethode natuurkunde - bovenbouw havo, vwo
  Voor de herziening van de methodes Newton en Systematische Natuurkunde (SysNat) zoeken we auteurs die werkzaam zijn als docent natuurkunde in de bovenbouw havo en/of vwo. En die ervaring hebben met het maken van leermiddelen zoals lessen, toetsen en digitale opdrachten. Heb je al ideeën over hoe we de huidige editie verder kunnen verbeteren? 
  >> Reageer snel
 • Eindredacteur voor lesmethode Nederlands - onderbouw vmbo, havo, vwo
  Voor de methode Op Niveau onderbouw, Nederlands voor het voortgezet onderwijs, zijn we per direct op zoek naar een nieuwe eindredacteur voor de herziening van de methode. In een team van drie eindredacteuren werk je als verlengstuk van het ontwikkelteam Nederlands van ThiemeMeulenhoff.
  Je bent verantwoordelijk voor het beoordelen van de kwaliteit en de bruikbaarheid van de kopij, het bewaken van de doorlopende leerlijn, het bewaken van de plannen, aansturing van het auteursteam en het afstemmen van de voortgang met het ontwikkelteam.
  We zoeken iemand met onderwijservaring en (minimaal) een tweedegraads lesbevoegdheid. Daarnaast heb je actuele kennis van de ontwikkelingen in het vak Nederlands, didactisch inzicht en vermogen om de didactische lijn binnen de methode te bewaken. Ook ben je nauwkeurig, kun je volgend een afgesproken planning werken en goed samenwerken, en ben je minimaal een dag in de week beschikbaar.
  We bieden je de kans om een concrete bijdrage te leveren aan lesmateriaal voor het voorgezet onderwijs. Je krijgt ondersteuning vanuit het ontwikkelteam van ThiemeMeulenhoff en een passende vergoeding per gerealiseerd hoofdstuk.
  >> Reageer snel

 • Auteurs voor lesmethode techniek - mbo
  Voor de ontwikkeling van een volledig nieuwe methode voor techniek - TouchTech - op het mbo zoeken we auteurs die werkzaam zijn als docent. We zoeken onder meer auteurs die kennis hebben van machinebouw, metalen, onderhoud, milieu en veiligheid. Ervaring met ontwikkeling van leermiddelen zoals theorie, opdrachten en toetsen is een pre maar geen vereiste. Doe je mee?
  >> Reageer snel

Jouw talent als auteur

Heb je affiniteit met het onderwijs, ervaring met schrijf- of redactiewerk? Vind je het leuk om op een actieve manier mee te werken aan nieuw lesmateriaal? Ben je één dag per week beschikbaar en bereid regelmatig auteursvergaderingen bij te wonen? Dan komen we graag met jou in contact.

Als auteur:
 • werk je samen in een team met ervaren professionals en een sterke vakredactie;
 • krijg je begeleiding bij de ontwikkeling en professionalisering van de schrijfvaardigheid;
 • krijg je ondersteuning bij het maken van de opdrachten;
 • deel je uiteraard mee in de opbrengst van het materiaal;
 • en breid je je netwerk uit.

Jouw talent als inhoudsdeskundige

Heb je niet de tijd en/of ervaring om als auteur voor ons aan de slag te gaan? Maar weet je wel heel veel over je vakgebied? Ook als inhoudsdeskundige ben je heel waardevol voor ons. Jij vertelt alle ins en outs die de student moet leren en een professionele tekstschrijver schrijft het op. Belangrijk is dat je momenteel in desbetreffende branche werkt.

Ook als inhoudsdeskundige bieden we je de kans om met een enthousiast team te werken, jezelf verder te ontplooien en je netwerk uit te breiden. Uiteraard deel je in de opbrengsten van het lesmateriaal.

Interesse?

Vind jij het leuk auteur, redacteur of inhoudsdeskundige voor ons lesmateriaal te worden? Kijk dan op deze site voor een specifiek fonds of methode waar jij een bijdrage aan zou kunnen leveren of maak je algemene interesse kenbaar.

Na het tonen van je interesse nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. We gaan dan met elkaar in gesprek en je ontvangt een proefopdracht. Gaan we de samenwerking aan, dan zorgen wij voor een goede begeleiding en indien nodig trainingen. Op reguliere basis hebben we contact en wanneer nodig, met de overige leden van het auteursteam.

Meld je aan