Hulp bij inloggen     winkelwagen
Op verhaal komen | Van horen zeggen | ThiemeMeulenhoff

Nieuw

Verhalenderwijs

Bekijk deze lesmethode

Over Van horen zeggen

Van horen zeggen is de havo/vwo-variant van Op verhaal komen in het vmbo. Samen zetten ze al meer dan dertig jaar de toon in het onderwijs van godsdienst en levensbeschouwing in Nederland. Van horen zeggen bestaat uit acht delen:

Leerjaar 1 en 2

De leerlingen kennis met het verschijnsel godsdienst en krijgen zicht op de functie van religieuze/mythische verhalen. Ook komen verhalen uit het Oude Testament en het Nieuwe Testament aan de orde.

Van horen zeggen | ThiemeMeulenhoff

Leerjaar 3 en 4

In de bovenbouw van het havo/vwo is er een vierdelige serie wereldgodsdiensten. Daar worden de katernen Wegen van... rondom het jodendom, de islam, het christendom en het hindoeïsme/boeddhisme aangeboden. Lees meer over de serie wereldgodsdiensten.

Leerjaar 5 en 6

Tot slot zijn de twee thema delen voor de bovenbouw toegespitst op het eindexamenvak godsdienst. Deze bevatten de thema’s Over normaal gesproken - Ethiek voor de bovenbouw en Over wondere feiten - Kijken naar de mens in wetenschap, cultuur en religie. Lees meer over deze themadelen.

Verhalenderwijs

Voor Klas 1 of 2 havo/vwo

Van horen zeggen is een lesmethode voor het vak godsdienst en levensbeschouwing havo/vwo. Verhalenderwijs laat leerlingen kennismaken met een aantal Bijbelverhalen, waardoor zij leren inzien dat het ‘verhalen voor het leven’ zijn en daardoor ook voor mensen van nu van betekenis kunnen zijn.

Verhalenderwijs laat leerlingen kennismaken met een aantal Bijbelverhalen. Ook komen er oude, mythische verhalen aan bod. De verhalen worden aangeboden via thema’s die de leerlingen aanspreken, zoals oorsprong, samenleven, vrijheid en regels, de dood, liefde en verliefdheid, wantrouwen en verzoening.

Al deze verhalen komen uit een heel andere tijd, toen het bestaan van goden nog vanzelfsprekend werd gevonden. Die tijd is allang voorbij, maar de verhalen worden nu nog steeds verteld en kunnen ook nu heel waardevol zijn. Je kunt jezelf en het alledaagse leven erin herkennen. Maar ook kun je erdoor worden geïnspireerd.


Beoordelingspakket aanvragen

Wil je Verhalenderwijs beoordelen?

Bestel een beoordelingspakket