Lock Digitale leeromgeving

Actueel

ThiemeMeulenhoff wint Comenius Award met Alcarta atlas

AMERSFOORT/BERLIJN - Alcarta, de nieuwe wereldatlas van ThiemeMeulenhoff, is in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse Europese Comenius EduMedia Award-uitreiking in Berlijn. De makers van Alcarta kregen de Comenius EduMedia Siegel 2018 op donderdag 21 juni overhandigd.

Lees het volledige persbericht (PDF)

ThiemeMeulenhoff en Alliander maken samen online game voor scholen

ARNHEM/AMERSFOORT, 16 april 2018 – Netwerkbedrijf Alliander en innovatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff hebben samen een online game ontwikkeld voor de natuurkundeles. In het speciale lespakket leren en ervaren leerlingen hoe zij in de toekomst met duurzaam opgewekte energie kunnen omgaan. Het gratis lespakket met de naam Lights On! bestaat uit een online game en ondersteunend lesmateriaal.

Lees het volledige persbericht (PDF)

ThiemeMeulenhoff breekt monopolie atlassenmarkt

AMERSFOORT, 8 maart 2018 – Het Nederlandse onderwijs is een nieuwe atlas rijker. ThiemeMeulenhoff presenteert de eerste editie van Alcarta. Aan deze nieuwe Nederlandse wereldatlas is ruim drie jaar gewerkt door een team van atlasspecialisten en cartografen. Tot nu had de Grote Bosatlas het monopolie in de schoolatlassenmarkt. ThiemeMeulenhoff wil dit monopolie breken met inhoudelijke verbeteringen, een aantrekkelijke prijs en een gratis online versie.

Lees het volledige persbericht (PDF) Download de factsheet

Samenwerking ThiemeMeulenhoff en Learnbeat

AMERSFOORT - 19 december 2017
Innovatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff en digitale leeromgeving Learnbeat zetten een volgende stap in gepersonaliseerd leren. Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen vanaf komend schooljaar werken met lesmethodes van ThiemeMeulenhoff in combinatie met de geavanceerde mogelijkheden van Learnbeat.

Lees het volledige persbericht (PDF)

ThiemeMeulenhoff lanceert nieuwe online wereldatlas

AMERSFOORT - 10 november 2017 
ThiemeMeulenhoff, innovatieve uitgeverij en een van de grootste producenten van digitale leermiddelen en schoolboeken in Nederland, lanceert 10 november een nieuwe atlas voor het voortgezet onderwijs: Alcarta. De atlas is ontwikkeld in samenwerking met Westermann Gruppe, Europa’s grootste atlasmaker, Boddaert Geoproducties en het aardrijkskunde-onderwijs. De online versie van Alcarta is vandaag gepresenteerd op de KNAG Onderwijsdag in Ede.

Lees het volledige persbericht (PDF)

ThiemeMeulenhoff wisselt van eigenaar

AMERSFOORT/STUTTGART – 2 november 2017
ThiemeMeulenhoff, innovatieve uitgeverij en een van de grootste producenten van digitale leermiddelen en schoolboeken in Nederland, is overgenomen door de Duitse uitgever en onderwijsaanbieder Klett Groep. Klett Groep verwerft 100% van de aandelen in de educatieve uitgeverij, die sinds 2013 in handen was van ING Corporate Investments.

Lees het volledige persbericht (PDF)
ThiemeMeulenhoff - Klett Gruppe

ThiemeMeulenhoff bestaat 225 jaar

Dat vieren we graag, samen met alle scholen, leerkrachten, docenten en andere geïnteresseerden. 

10 oktober 2017
ThiemeMeulenhoff bestaat precies 225 jaar. Dat vieren we graag, samen met iedereen die ons in al die jaren het vertrouwen heeft gegeven door voor ons te kiezen. Mede daardoor konden we worden wie we nu zijn. 225 jaar oud én springlevend!

Wie jarig is, trakteert. Daarom bieden wij ter ere van onze 225e verjaardag alle scholen, leerkrachten, docenten en andere geïnteresseerden in Nederland het inspiratieboek 225 x SAMEN aan.

Alle toetsresultaten Taalverhaal.nu en Alles telt in Momento!

10 juli 2017
Goed nieuws vertellen we graag door. De toetsresultaten van Taalverhaal.nu en Alles telt zijn vanaf komend schooljaar beschikbaar in Momento! Momento is het eerste overkoepelende digitale, vakoverstijgende en methode-onafhankelijke dashboard voor leerkrachten in het basisonderwijs. 

Lees verder

NaSk-methode Impact vanaf schooljaar 2017/2018 in Learnbeat

Vanaf schooljaar 2017-2018 is de natuur- en scheikundemethode Impact van ThiemeMeulenhoff ook beschikbaar op het onafhankelijke digitale leerplatform Learnbeat. Impact zal vanaf het nieuwe schooljaar in Learnbeat beschikbaar zijn, in eerste instantie voor de klassen 1 en 2 havo/vwo.

In Learnbeat staan alle theorie, opgaven en toetsen van Impact in één overzichtelijke leeromgeving. Met de slimme software kunnen leerlingen effectief leren, op de juiste leerdoelen op het juiste niveau. 

lees verder

Onze leeroplossingen maken kans op NOT Innovatie publieksprijs

2 november 2016
Vier van onze leeroplossingen komen in aanmerking voor de Innovatie publieksprijs van de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) 2017. De NOT (24 t/m 28 januari 2017) is de grootste vakbeurs voor onderwijsprofessionals in Nederland.  

Lees verder

Vandaag 400.000 Marten & Oopjen magazines cadeau voor basisscholen

Taco Dibbits en Mertabi bieden eerste exemplaar aan 

20 juni 2016
Het eerste exemplaar van het Marten & Oopjen Magazine is vanochtend uitgereikt door Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum en de bekende YouTuber Mertabi aan groep 6 van de openbare basisschool Rosa Boekdrukker in Amsterdam-West. Het Rijksmuseum geeft dit magazine cadeau aan alle kinderen uit groep 6 en 7 van het basisonderwijs om te vieren dat de twee levensgrote portretten Marten en Oopjen van Rembrandt naar Nederland komen. Vanaf vandaag worden 400.000 exemplaren verspreid onder alle basisscholen in Nederland.

Lees verder

Vernieuwde Rendement sluit volledig aan op de NIMA-eindtermen

en vergroot zo de kansen van studenten op de arbeidsmarkt

17 juni 2016
Zes titels van de vernieuwde ThiemeMeulenhoff-serie Rendement voor mbo sluiten volledig aan op de NIMA A1-eindtermen dankzij het partnership tussen NIMA en ThiemeMeulenhoff. ThiemeMeulenhoff heeft een officieel partnership met NIMA. Dit partnership heeft nu verder vorm gekregen door de samenwerking in het mbo. Doel van de samenwerking is mbo’s extra te ondersteunen bij het bieden van een kwalitatief goede marketingopleiding voor commerciële studenten, waardoor de opleiding nog beter aansluit op het werkveld.

Lees verder

Update: beschuldigingen katern 'Het Midden-Oosten' onterecht

Na de eerdere berichtgeving (volgend op de kritiek van Likoed Nederland) is het katern 'Het Midden-Oosten' beoordeeld door twee onafhankelijke deskundigen, Ruud Hoff en Jan Tervoort. Ruud Hoff is geschiedkundige en deskundige op het gebied van de hedendaagse geschiedenis van het Midden-Oosten. Jan Tervoort is historicus en onder andere gespecialiseerd in het Israƫlisch/Palestijnse conflict. Ruud Hoff beoordeelde het katern op verzoek van ThiemeMeulenhoff. Jan Tervoort deed dat op eigen initiatief.

Lees de reactie

Reactie op kritiek katern 'Het Midden-Oosten'

Naar aanleiding van berichtgeving over katern 'Het Midden-Oosten' door Likoed Nederland

9 september 2015
Likoed Nederland heeft kritiek geuit op katern 'Het Midden-Oosten' van ThiemeMeulenhoff. We willen hierop kort reageren.

De auteurs en ThiemeMeulenhoff streven met de inhoud van het katern 'Het Midden-Oosten' niets anders na dan van de bewogen geschiedenis van Israël en zijn Arabische buren een bondig maar feitelijk en evenwichtig beeld te scheppen. De titel van het hoofdstuk over de stichting van de staat Israël geeft dat treffend aan: ‘Geboren uit onrecht, gegrondvest op onrecht.’

We zijn het dan ook niet eens met de door Likoed gewekte suggestie dat het boek zou bijdragen aan het zorgwekkend toenemende antisemitisme in de huidige samenleving. De auteurs van het boek, die hun hele leven al strijden tegen racisme en antisemitisme, voelen zich zelfs uiterst pijnlijk getroffen door deze suggestie.

Lees het volledige bericht

Kort nieuws

26 maart 2015
Collega Mireille Dop vertelt in het televisieprogramma Willem Wever aan basisschoolleerling Nienke en presentatrice Jetske over Got it. Binnenkort op TV!

9 maart 2015
De Week van het geld start vandaag. Daarom geeft collega Cecile Collast vandaag een gastles aan basisschoolleerlingen over omgaan met geld.

Reactie op RTL Nieuws

"Privégegevens leerlingen basisschool massaal doorgespeeld naar uitgevers"

25 november 2014
De Groep Educatieve Uitgeverijen (GEU), waar ook ThiemeMeulenhoff bij aangesloten is, vindt het van groot belang dat de privacy van leerlingen en leerkrachten te allen tijde goed gewaarborgd is. Privacy in relatie tot leermiddelen is dan ook één van onze belangrijkste aandachtsgebieden. Het werken met digitale leermiddelen is alleen mogelijk wanneer de privacy van zowel leerling als leerkracht gegarandeerd is.
Lees de gezamenlijke reactie van de educatieve uitgeverijen op de berichtgeving over privégegevens leerlingen basisschool (PDF).

Educatieve uitgeverijen, waaronder ThiemeMeulenhoff, die digitale leermiddelen aanbieden zijn zich er zeer van bewust dat minderjarige leerlingen en jongeren een kwetsbare groep vormen, ook op het punt van bescherming van hun persoonsgegevens. Wij maken daarover afspraken binnen onze brancheorganisatie Groep Educatieve Uitgeverijen. Lees meer informatie over privacy met betrekking tot leermiddelen.