Home
Basisonderwijs
Taal
Pit

Uitprobeerweken downloads - Pit

Pit uitprobeerweken

Downloads

HEADING_1

Wat leuk dat je Pit gaat uitproberen in de klas! Op deze pagina vind je alle downloads die je nodig hebt om met Pit te werken. Voor zowel taal als spelling zijn er basis, maat en pluslessen beschikbaar om te downloaden.

Voor leerlingen die meer aankunnen – de taalsterke en meer- en hoogbegaafde leerlingen – is er verrijkings-, verbredings- en verdiepingsmateriaal: Pluswerk en Spitswerk. Onderaan de pagina vind je meer informatie en een aantal lessen uit Pluswerk en Spitswerk die je kunt downloaden. Heb je vragen of kom je er niet helemaal uit? Via het contactblok onderaan de pagina kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Pluswerk en Spitswerk

Verdieping en verrijking bij taal: Pluswerk en Spitswerk

Voor leerlingen die meer aan kunnen – de taalsterke en meer- en hoogbegaafde leerlingen – is er verrijkings-, verbredings- en verdiepingsmateriaal: Pluswerk en Spitswerk.

Pluswerk biedt verdiepingsstof voor leerlingen die hier behoefte aan hebben. De opdrachten in dit materiaal zijn gekoppeld aan de leerdoelen, maar vragen meer van leerlingen als het gaat om het toepassen van vaardigheden en het combineren van kennis. Een voorbeeld: leerlingen passen de directe en indirecte rede toe in een zelfverzonnen stripverhaal (groep 7, Taal verkennen). Of: ze maken een woordpuzzel voor hun klasgenoten (groep 7, Woordenschat).

Spitswerk bevat verrijkings- en verbredingsstof. In uitdagende taken, die onder andere een beroep doen op de hogere-orde-denkvaardigheden, leren de leerlingen taal te gebruiken in een bredere context. Zo gaan de leerlingen in groep 8 aan de slag met de Spaanse taal. Deze leerlingen werken overigens eerst aan een stevige basis met behulp van het leerwerkschrift Basis. Wanneer ze die stof beheersen, gaan ze aan de slag met het materiaal van Pluswerk en Spitswerk.

Verdieping en verrijking bij spelling: Pluswerk

Voor leerlingen die meer aankunnen – de spellingsterke en meer- en hoogbegaafde leerlingen – is er verdiepingsmateriaal: Pluswerk. Pluswerk biedt verdiepingsstof voor leerlingen die hier behoefte aan hebben. De opdrachten in dit materiaal zijn gekoppeld aan de leerdoelen, maar vragen meer van leerlingen als het gaat om het toepassen en uitbreiden van spellingvaardigheden. Ze doen een beroep op creativiteit en nodigen uit om ook andere woorden (in dezelfde spellingcategorie) te vinden en te gebruiken, naast de woorden uit het woordpakket. Deze leerlingen werken overigens eerst aan een stevige basis met behulp van het leerwerkschrift. Wanneer ze die stof beheersen, gaan ze aan de slag met het materiaal van Pluswerk.

In onderstaande downloads vind je een aantal lessen uit Pluswerk en Spitswerk, zodat je je taalsterke leerlingen ook met deze materialen kunt laten kennismaken.

Ons team helpt je graag verder

Ons team helpt je graag verder

Methodespecialisten basisonderwijs

033 - 44 83 800
Stuur een email