voor het basisonderwijs

Rekenen

HEADING_1

Rekenen in het basisonderwijs

Rekenen behoort tot de hoofdvakken van het basisonderwijs. We hebben het ook wel eens over wiskunde- en rekenonderwijs. Wat verstaan we onder rekenen? Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, machtsverheffen en worteltrekken. Voor basisschool leerlingen geldt een bepaald rekenniveau en wordt er gewerkt volgens en met kerndoelen. In de rekenmethodes van ThiemeMeulenhoff - Alles telt Q, Klaar voor de start en Got it Rekenen - is hier rekening mee gehouden. Lesmethodes waar je op kunt... rekenen!

Alles telt Q voor het basisonderwijs

Alles telt Q is dé rekenmethode voor groep 1 tot en met 8 in het basisonderwijs, waarin het kind écht centraal staat en de leerkracht maximale ondersteuning krijgt om dit te bereiken. Naast de essentiële basiskennis en vaardigheden leren kinderen met Alles telt Q rekenproblemen oplossen die ze in het dagelijks leven tegenkomen. Met humor, bewegend leren en het uitgangspunt ‘fouten maken mag’ zorgen we ervoor dat kinderen zelfverzekerd en met plezier leren rekenen.

Bekijk Alles telt Q

Klaar voor de start? Af!

Met Klaar voor de start geef je kinderen een vliegende start naar het nieuwe schooljaar. In het boekje komen de 10 belangrijkste rekendoelen aan bod. Er is een boekje voor elke jaargroep. En is goed geschikt voor scholen die net zijn overgestapt naar een nieuwe rekenmethode, maar ook voor scholen die de belangrijkste leerdoelen willen herhalen voor een nog stevigere basis. Deze boekjes kunnen worden ingezet aan het einde van het schooljaar, maar ook na de zomervakantie, om zo vliegend van start te gaan. 

Klaar voor de start?

Zelfstandig aan de slag met Rekenen

Leerlingen die, thuis of op school, extra willen oefenen met rekenen zijn volgens ons echte Z-helden! De Z-Rekenen oefenboekjes kunnen als aanvulling op de lesmethode worden gebruikt.

Bekijk Z-oefenen

Got it Rekenen

Ben je op zoek naar een totaaloplossing voor rekenen, met een doorlopende leerlijn? Of wil je plusleerlingen uit groep 7 en 8 een extra uitdaging geven op het gebied van rekenen, zonder dat het je veel tijd kost? Kies dan voor Got it Rekenen, een adaptieve online leer- en oefenomgeving. Iedere leerling krijgt een individueel oefenpakket gebaseerd op zijn instaptoets. Zo verhoog je echt het leerrendement van jouw leerlingen!

Bekijk Got it Rekenen

Ons team helpt je graag verder

Heb je vragen, wil je een methodepresentatie voor jouw school of wil je een (bel)afspraak inplannen? Onze methodespecialisten helpen je graag!

Vind jouw methodespecialist