Hulp bij inloggen     winkelwagen
Lesmethode Nederlands | mbo | DoorNederlands | ThiemeMeulenhoff

DoorNederlands De methode Nederlands voor het mbo

Toetsen DoorNederlands

Toetsen helpen de student op weg naar het beheersen van competenties en einddoelen (examens) en zijn onderdeel van het leerproces. De toetsen bij DoorNederlands moeten het leren en de voortgang positief beïnvloeden. Toetsen bieden ruimte om te leren!

Toetsvormen

1. Zelftoetsen taalverzorging en woordenschat
De zelftoetsen taalverzorging en woordenschat bieden een efficiënte en effectieve manier om een indruk te krijgen van de basisvaardigheden. De digitale zelftoetsen kunnen studenten maken op een zelfgekozen moment of op advies van de docent.
2. Toetsen taalverzorging per thema
Per thema is er een korte toets taalverzorging met gesloten vragen die gerelateerd zijn aan het thema. De toetsen zijn apart af te nemen of te combineren met de lezen en kijk/luisteren toetsen.
3. Toetsen Lezen en kijken/luisteren
Dit zijn objectieve toetsen met gesloten vragen voor de onderdelen lezen en kijken-luisteren. Om naar het examen toe te werken zijn bij elk thema toetsen lezen en kijk/luisteren opgenomen. Deze toetsen zijn inhoudelijk zoveel mogelijk gerelateerd aan het thema
4. Toetsen schrijven, spreken en gesprekken
Realistische praktijkopdrachten zorgen voor de focus op de beroepspraktijk. Door middel van rubrics krijgen studenten inzicht waar ze nu staan en hoe ze verder kunnen komen.

Feedup / Feedback / Feedforward

Reflectie is een doorlopend proces en hoort bij elke fase van evalueren. Dit doorlopende proces is bij DoorNederlands als volgt opgebouwd:schema_feedback_doornederlands