voor het basisonderwijs

Spelling

HEADING_1

Spelling in het basisonderwijs

Spelling in het basisonderwijs. Vanaf groep 1 en 2 lijkt het nog zo makkelijk. Kinderen leren woorden schrijven: het klinkt zoals het er staat en je schrijft het zoals het klinkt. Vanaf groep 5 wordt het lastiger. En vanaf groep 7 en 8 begint de voorbereiding op het voortgezet onderwijs. Hoe leren leerlingen op de basisschool spellen? Met spellingmethode Pit en Spelling in de lift (adaptief) van ThiemeMeulenhoff!

Uitgelicht: Pit Spelling

Taalvaardige leerlingen, dat is waar het om gaat! Daarom kies je voor Pit, de taal- en spellingmethode voor groep 4 t/m 8 van de basisschool. Met Pit zorg je voor een stevig taal- en spellingfundament bij iedere leerling! Je onderwijst de juiste strategieën, werkt spelenderwijs aan een moeiteloze toepassing van geleerde kennis en vaardigheden, én je hebt in elke les aandacht voor woordenschat. 

Bekijk Pit Spelling

Zelfstandig aan de slag met Spelling

Leerlingen die, thuis of op school, extra willen oefenen met spelling zijn volgens ons echte Z-helden! De Z-Spelling oefenboekjes kunnen als aanvulling op de lesmethode worden gebruikt.

Bekijk Z-oefenen

Spelling in de lift

Til leerlingen naar een hoger niveau met Spelling in de Lift adaptief! Met dit methodeonafhankelijke geef je leerlingen een extra zetje op het gebied van spelling. De leerling begint met een starttoets (0-meting) en werkt vanuit dit startpunt aan de categorieën waar hij of zij moeite mee heeft. Hiermee werk je aan CITO doelen en zorg je ervoor dat leerlingen na een korte instructie zelf aan de slag kunnen. Spelling in de Lift adaptief is eenvoudig inzetbaar voor leerlingen van ieder niveau en biedt ze de kans om zelfvertrouwen te ontwikkelen en te werken aan een eigen leerproces.

Naar Spelling in de lift

Ons team helpt je graag verder

Heb je vragen, wil je een methodepresentatie voor jouw school of wil je een (bel)afspraak inplannen? Onze methodespecialisten helpen je graag!

Vind jouw methodespecialist