Home
Voortgezet onderwijs

Traningen voor het voortgezet onderwijs

Haal alles uit je lesmethode

Trainingen

HEADING_1

Ga je (weer) aan de slag met een methode van ThiemeMeulenhoff? Dan verzorgen we graag een passende training, zodat jullie alles uit het lesmateriaal en de digitale leeromgeving halen. Zo kun je de methode optimaal inzetten. Je kunt kiezen uit verschillende trainingen, online en op locatie.

Soorten trainingen

Je kunt kiezen uit drie soorten trainingen aan: een starttraining, een gebruikerstraining of een didactische training.

Starttraining

De starttraining biedt jou als docent onderwijskundig-inhoudelijke ondersteuning bij de methode (structuur, doel, didactiek). Je ontdekt hoe de methode is opgebouwd, wat de didactiek van de methode is en hoe je kunt toetsen. Ook krijg je uitleg over het gebruik van onze interactieve digitale leeromgeving eDition.

Gebruikerstraining

Wil je graag een verdiepende training? In de gebruikerstraining ontdek je op praktische wijze wat de didactische meerwaarde van het werken met de digitale leeromgeving kan zijn. De focus in deze training ligt op de onderwijskundig-inhoudelijke ondersteuning. Je ontdekt de didactische meerwaarde van het werken met de digitale leeromgeving met betrekking tot onder andere formatieve evaluatie, learning analytics en differentiatie. In de training wordt zoveel mogelijk aangesloten op de visie en ontwikkelfase van jouw school en/of vaksectie. 

Didactische training

De didactische trainingen zijn bedoeld om de lesmethode van ThiemeMeulenhoff af te stemmen op het onderwijsdoel van jouw vaksectie of school. Rondom verschillende thema’s leer je hoe je de lesmethode optimaal kunt inzetten om je doel te bereiken!

Voorbeelden van didactische trainingen

  • Formatief handelen met jouw lesmethode Minder cijfers en beter leerrendement. In deze training leer je hoe je je lesmethode kunt inzetten voor de vijf strategieën bij Formatief Evalueren.

  • Optimaal differentiëren met jouw lesmethode Je leerlingen zijn niet allemaal hetzelfde! Hoe zet je je lesmethode in om het differentiëren écht goed vorm te geven? Dat leer in deze training.

  • Rubrics in de les met jouw lesmethode Om je leerlingen goed inzicht te geven van de leerdoelen waaraan ze werken, en welke succescriteria daarbij horen, is het inzetten van rubrics een handig hulpmiddel. In deze training leer je hoe je zo’n rubric opzet en goed inzet, zodat leerlingen weten waar ze aan toe zijn.

  • Leerdoelgericht werken met jouw lesmethode Van inhoudsopgave naar je eigen curriculum. Om beter zicht te krijgen hoe je kunt variëren met lesstof, is het nodig om te weten aan welke leerdoelen de leerling moet werken. In deze training leer je hoe je de omslag kunt maken van het volgen van de inhoudsopgave van je methode naar een curriculum gebaseerd op leerdoelen.

Aanmelden voor een training

Via onderstaand formulier meld je je eenvoudig aan voor een training. Naar aanleiding van jouw aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. In dit gesprek horen we graag hoe we de training zo goed mogelijk kunnen laten aansluiten bij de situatie op jouw school en de vragen die er in de vaksectie leven. Dan bespreken we ook hoe jullie je op de training kunnen voorbereiden.

Vragen over trainingen?

Vragen over trainingen?

Neem contact op met Mart van der Linden

06 22 51 14 46
Stuur een email