Hulp bij inloggen     winkelwagen

Als opvoeden niet vanzelf gaat

Blader door het boek

Dit handboek voor orthopedagogiek ondersteunt professionele opvoeders bij het inspelen op opvoedingsproblemen vanuit een orthopedagogische invalshoek. Het is bedoeld voor studenten die worden opgeleid voor het (ortho) pedagogische werkveld en voor professionele opvoeders die hun kennis willen actualiseren en verdiepen.

Op dit moment zijn we druk bezig met de ontwikkeling van de 3e druk van Als opvoeden niet vanzelf gaat. Het boek is nu als pre-order te bestellen via de website.

Auteurs
EAN
9789006978193
Prijs
€ 55,00
Leverbaar
Beperkt leverbaar
Omvang
388 blz.
Medium
Paperback
Datum eerste druk
07-05-2014
Druk
2
  • Actueel handboek voor orthopedagogiek
  • Bouwstenen voor orthopedagogisch handelen

Handboek orthopedagogiek
Als opvoeden niet vanzelf gaat, kunnen professionele opvoeders vanuit een orthopedagogische invalshoek een bijdrage leveren aan een maximaal ‘herstel van het normale leven’. Dit boek levert de bouwstenen aan voor orthopedagogisch handelen in het algemeen en bij specifieke problemen.

Eerst maakt de professional kennis met orthopedagogiek en de betekenis van deze wetenschap voor problematische opvoedingssituaties. Vervolgens leert hij over welke bagage hij als professioneel opvoeder of jeugdzorgwerker moet beschikken. Dan volgt een bespreking van opvoedkundig handelen bij veel voorkomende problemen in de ontwikkeling van kinderen en in hun opvoedingsomgeving. Het boek sluit af met een overzicht van organisaties in het orthopedagogische werkveld.

2014 volledig geactualiseerd
De grondig herziene druk bevat veel praktische casussen en voorbeelden, en sluit aan op:
  • de formalisering van professionaliteit (registratie, beroepsvereniging, tuchtcommissie en omgaan met ethische dilemma's);
  • de veranderingen in het werkveld, zoals de transitie, transformatie en passend onderwijs.

De belangrijkste wijzigingen:
Informatie uit de DSM-5 en huidige visie opvoeden verwerkt. 
  • Aandacht aanpassing assenstelsel bij orthopedagogische theorie van prof. dr. J. Kok.
  • Planmatig werken en (evidence based) methodieken samengevoegd en geactualiseerd.
  • Meer aandacht voor het thema veiligheid.

Bijlagen bij 'Als opvoeden niet vanzelf gaat'


Beperkte beschikbaarheid

Dit product is beperkt leverbaar. Dit betekent dat het product binnen afzienbare tijd uit het assortiment zal gaan. Houd hiermee rekening met het samenstellen van je boekenlijst.