Hulp bij inloggen     winkelwagen
MIXED vmbo beroepsgericht | ThiemeMeulenhoff

MIXED Lesmethode voor vmbo beroepsgericht

Maak kennis met auteurs van MIXED

MIXED bestaat uit 12 profielmodules en 23 keuzevakken. Velen schreven en werkten hieraan mee. Maak kennis met de auteurs van de profieldelen van MIXED.

Als ik zie dat leerlingen plezier in het leren krijgen, succeservaringen opdoen en zo stappen durven te nemen, dan kan ik daar echt heel blij van worden.

Liesbeth UrbachLiesbeth is docent zorg en welzijn op het Groevenbeek College in Putten. Hier geeft zij les aan de derde en vierde klas vmbo bb, kb en tl. Al jaren is ze betrokken bij het ontwerpen van lesmateriaal voor het profiel zorg en welzijn. In haar lessen draait het allemaal om de integratie van de beroepspraktijk en de theorie, contextrijk leren. Leerlingen ondersteunen in hun leerproces, oog hebben voor hun welzijn en dan samen tot leren komen, dat is waar het iedere les weer om gaat.
Liesbeth Urbach auteur

Als docent ken ik de doelgroep door en door.

Ad van EekelenAd van Eekelen is al bijna veertig jaar werkzaam als docent, voornamelijk in het vmbo en de voorlopers daarvan. Hij komt uit het landbouwonderwijs (veehouderij) en is zo’n 20 jaar geleden les gaan geven voor economie. Hij schreef veel theorie voor de methode LINK2 en heeft nu twee boeken voor MIXED Economie & Ondernemen geschreven. Daarnaast heeft hij meegewerkt aan en advies gegeven bij een aantal andere boeken van MIXED. Hij vindt het leuk om te schrijven en om vragen en opdrachten te ontwikkelen. Daarbij gebruikt hij graag eigen tekeningen, schema's, diagrammen én eigen foto's.
Ad van Eekelen

In mijn eigen leren zie ik dat de combinatie van hoofd, hart en handen het meeste effect heeft. Dit gun ik ook anderen.

Sape WestraNa ruim 20 jaar in de zorg te hebben gewerkt maakte Sape de overstap naar het onderwijs. Als docent handel en verkoop zette hij samen met een paar collega’s de werkplekkenstructuur op. Leerlingen konden in nagebootste praktijksituaties hun kennis, vaardigheden en beroepshouding ontwikkelen. Lesgeven werd daardoor steeds meer leerlingen begeleiden en coachen. Zijn grootste uitdaging daarbij was: duidelijke kaders scheppen en leerlingen loslaten en hen steeds meer zelf verantwoordelijk laten worden voor hun eigen leerproces en leerresultaten. Deze uitdaging heeft hij ook verwerkt in door hem ontwikkelde lesbrieven en bij het schrijven voor MIXED.
Sape Westra auteur
 
Inge BergInge Berg heeft meegewerkt aan verschillende titels van MIXED. Ze vindt het leuk en uitdagend om afwisselende werkvormen te bedenken die aansluiten bij de belevingswereld van leerlingen en studenten. Ze heeft ruime ervaring in het ontwikkelen van leermiddelen en examens voor het beroepsonderwijs. Inge is niet alleen auteur, maar ook docent en afstudeerbegeleider in het hbo.
Inge Berg foto

Jonge mensen helpen te worden wie ze zijn, is de essentie van goed onderwijs.

Henk TijssenHenk Tijssen is docent economie en burgerschap op het Hoornbeeck College, locatie Kampen. Daarnaast is hij auteur voor de serie Rendement van ThiemeMeulenhoff (commerciële economie voor het mbo) en schrijft hij (politiek-)historische boeken. Ook publiceert hij in diverse (politiek-) historische bladen en op internet. Henk studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en is bezig met een promotieonderzoek.
Henk Tijssen auteur

Ik vind dat leerlingen recht hebben op een goed opgezette, goed doordachte, prettig leesbare, overzichtelijke en ook nog interessante en verrassende lesmethode.

Fons AlkemadeFons Alkemade (1966) was jarenlang docent natuurkunde en NASK op diverse scholen en gaf onder andere les aan vmbo-leerlingen. Op de basisschool van zijn dochters (nu 16 en 20) zet hij zich al ruim tien jaar in voor techniek: maken en bouwen, onderzoeken, proefjes doen en tegenwoordig ook programmeren. Hij komt ook al jaren in technieklokalen op middelbare scholen. In de jaren 80 studeerde hij Werktuigbouwkunde aan de TU Delft en daar leerde hij met machines en gereedschappen omgaan en technische tekeningen maken (nog met de hand!). Die kennis kwam hem goed van pas bij het schrijven voor MIXED. Hij heeft ook jarenlang voor een andere uitgever meegeschreven aan schoolboeken voor natuurkunde en techniek. In zijn vrije tijd sleutelt hij regelmatig aan hele oude auto’s.
Fons Alkemade auteur

Inspiratie, motivatie en ontwikkeling. Dat is wat betekenisvol leren voor een leerling kan zijn.

Karin JacobsKarin was 11 jaar verpleegkundige in de zorg voor mensen met een beperking. Ze deed dit werk met veel plezier en passie. Nu vindt ze het een uitdaging om haar passie voor zorg over te brengen aan leerlingen. Het verzinnen van steeds nieuwe opdrachten die passen bij de leerstrategie van leerlingen maakt haar werk als vmbo zorg en welzijn docent uitdagend. Zien dat leerlingen groeien en enthousiast raken voor een beroep vindt ze het mooiste dat er is.
Karin Jacobs auteur