Hulp bij inloggen     winkelwagen

Literair café      22 maart 2018

Uitnodiging literair café in het Rijksmuseum

Exclusief (en gratis) voor scholen die met Op niveau tweede fase en/of Laagland werken en voor scholen die zich oriënteren op een nieuwe methode Nederlands of literatuur.

Je bent op 22 maart van harte welkom in het Rijksmuseum! Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen. Om zo veel mogelijk scholen de gelegenheid te geven aanwezig te zijn, geldt een maximum van twee deelnemers per school.

Let op! Je kunt je niet meer inschrijven voor het literair café.

Programma

14.30 – 15.00
Ontvangst in de foyer met een drankje.

15.00 – 15.10
Welkom in het auditorium door dagvoorzitter Eric Razenberg, directeur ThiemeMeulenhoff.

15.10 – 15.30
Korte introductie inclusief ontwikkelingen over lesmateriaal Nederlands en Literatuur door Dorien Stilma, portfoliomanager ThiemeMeulenhoff.

Je maakt kennis met de vernieuwing van Op niveau tweede fase 3e editie. Ben je op zoek naar een methode voor literatuur? Je krijgt ook informatie over de inhoudelijke vernieuwingen in de methode Laagland, literatuur & lezer.

15.30 – 16.00
Lezing schrijver Arthur Japin.

Arthur Japin, acteur en schrijver, ontving voor zijn roman ‘Een schitterend gebrek’ in 2004 de Libris Literatuur Prijs. Zijn romans en verhalen hebben veelal een autobiografische of historische kern.

16.00 – 16.30
Lezing schrijver Özcan Akyol.

Özcan Akyol is een Nederlandse schrijver en columnist. Hij woont en werkt in Deventer. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist van het Algemeen Dagblad, VARAgids, Nieuwe Revu, 90 Minutes en zeven regionale dagbladen.

16.30 – 17.00
Borrel en gelegenheid om lesmateriaal te bekijken.

Je kunt materialen van Op niveau tweede fase 3e editie en de Laagland, literatuur & lezer 4e editie bekijken in de foyer, onder het genot van een drankje en een hapje.

17.00 – 18.00
Exclusieve rondleiding na sluitingstijd

Tentoonstelling High Society in de Philipsvleugel o.l.v. gidsen.

Machtige vorsten, excentrieke aristocraten en puissant rijke burgers laten zich al eeuwen lang op hun allermooist en in vol ornaat schilderen door de beste kunstenaars van de wereld. Het liefst levensgroot, staand en ‘ten-voeten-uit’.

Je kunt maar liefst vijfendertig levensgrote portretten bekijken, gemaakt door de grote meesters uit de kunstgeschiedenis: van Cranach tot Velázquez en van Rembrandt tot Monet. Bruiklenen zijn afkomstig uit o.a. het Louvre, Musée d’Orsay, Prado, Tate en Uffizi.

Stralend middelpunt zijn Rembrandts Marten Soolmans en Oopjen Coppit. Deze pas verworven spectaculaire huwelijksportretten van Rembrandt worden voor het eerst, na restauratie, in het Rijksmuseum gepresenteerd.

Exclusief voor jou! Je bent van harte welkom op 22 maart.

Gebruikte afbeelding:
Rembrandt Harmensz. van Rijn, Schutters van wijk II onder leiding van kapitein Frans Banninck Cocq, bekend als de ‘Nachtwacht’, 1642. Rijksmuseum, Amsterdam. Bruikleen van de gemeente Amsterdam.