delen

Inspiratiemiddag Moderne Vreemde Talen

Inspiratie opdoen voor je les?

Hoe ga je om met volle agenda’s, wijzigende regelgeving en lastige ouders, collega’s of leerlingen? Hoe introduceer je literatuuronderwijs voor zestienjarigen op een aantrekkelijke manier? Hoe haal je het meeste uit je digitale leeromgeving?

Op 23 november 2017 dachten wij met meer dan 80 docenten Frans, Engels en Duits na over inspiratie in het taalonderwijs.

Terugblik

Na een gezellige lunch was het tijd voor een interactieve clinic Omdenken. In 45 minuten werd in een wervelend tempo uitgelegd hoe 'ja maar-denken' in ons systeem zit, en hoe je dat kan ombuigen naar iets positiefs. Een geslaagde workshop!

Daarna ging iedereen in twee workshoprondes in groepjes uiteen, om inspiratie op te doen over verschillende onderwerpen. Het geheel werd afgesloten met een borrel, gesprekken met collegadocenten en bij het vertrek een goodiebag met o.a. aanvullend lesmateriaal.

We kijken terug op een geslaagde middag!

Presentaties

Heb je een van de presentaties gemist, of wil je deze op je gemak nog eens terugkijken? Een aantal van de workshopgevers heeft zijn/haar presentatie voor ons beschikbaar gesteld: