delen

De voordelen van AusBlick

AusBlick is de enige Duitse methode op de Nederlandse markt die volledig Duitstalig is. Jouw leerlingen leren niet alleen het échte Duits, zij maken zich de taal ook eigen. Leerlingen zijn minder bang om te spreken en communiceren makkelijker. Dit geeft veel zelfvertrouwen voor het eindexamen. Lees meer in de methodewijzer.

Bewezen kwaliteit

Hueber Verlag wordt beschouwd als de uitgeverij voor Deutsch als Fremdsprache en is wereldwijd marktleider. Met AusBlick hebben zij niet alleen nationaal, maar ook internationaal naam gemaakt.

Sterke focus op examenonderdelen

Spreekvaardigheid wordt ruimschoots gestimuleerd door de Duits-Duits lessen. Daarnaast vraagt het examenonderdeel Lezen extra aandacht. Daarom hebben we extra lesmateriaal en leesoefening toegevoegd, die afgestemd zijn op de interessewereld van jouw leerlingen. Zij worden daardoor optimaal voorbereid op het eindexamen met aansprekend materiaal. Op naar hogere eindexamenresultaten! Bekijk een voorbeeld van extra leesmateriaal of bekijk een literaire tekst.

Voorbereiding op het Goethe-Zertifikat

Met AusBlick bereid je jouw leerlingen optimaal voor op het Goethe-examen. Met uitgebreide spraaktraining, extra (online) oefenmateriaal en oefenexamens stoom je jouw leerlingen klaar voor dit internationaal erkend certificaat. Met het Goethe-Zertifikat in handen hebben zij al een stapje voor op de arbeidsmarkt.

Levensechte Landeskunde

De hedendaagse Duitse taal en cultuur echt beleven? Dat kan met de levensechte Landeskunde van AusBlick. Via filmpjes over het dagelijkse leven van Duitstalige jongeren ervaren jouw leerlingen vanuit relevante en herkenbare contexten de Duitse taal. De filmpjes zijn gemaakt door en voor leerlingen in de laatste leerjaren van de middelbare school in Duitsland. Hierbij zijn onderwerpen als het examenfeest, uitgaan en de Duitse cultuur in beeld gebracht. Duits wordt interessant en leuk! Erlebe Deutsch met het Landeskunde-filmpje. Wil je ook de lesbrieven ontvangen? Stuur dan een e-mail naar Lieke van Bokhoven.