Beoordeel eenvoudig de spreekvaardigheid van je leerlingen

Aan de slag met SpeakTeach

HEADING_1

Leerlingen hebben hun eigen leerbehoeftes, zeker als het gaat om spreekvaardigheid. Daarnaast vinden veel leerlingen het spannend om spreekvaardigheid klassikaal te oefenen en zijn de tijd en middelen vaak beperkt. Voor jou als docent kan het dus een hele uitdaging zijn om leerlingen uitleg te geven, van feedback te voorzien én om oefeningen af te stemmen op individuele behoeftes.

Met SpeakTeach kunnen je leerlingen praktisch aan de slag met het verbeteren van hun spreekvaardigheid. Deze app is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek. Door middel van spreektaken, herhaling, evaluatie en een doelgericht verbeterplan leren je leerlingen makkelijk en effectief spreken in een vreemde taal. Als gebruiker van de methodes Libre Service (voor Frans), New Interface (voor Engels) en ZugSpitze (voor Duits) kun je gratis gebruik maken van de app.

Over SpeakTeach

Uit onderzoek is bekend dat feedback één van de krachtigste middelen is om de taalvaardigheid te verbeteren. Maar hoe kun je feedback, uitleg en oefeningen afstemmen op individuele leerlingen in reguliere klassen met beperkte tijd en middelen? Op die vraag zocht Esther de Vrind antwoord in een vierjarig promotietraject van Dudoc-Alfa en het ICLON van de Universiteit Leiden. SpeakTeach is hiervan het resultaat.

De SpeakTeach didactiek

Om de spreekvaardigheid effectief te verbeteren hanteert SpeakTeach een adaptieve aanpak voor leerlingen en een praktische aanpak voor jou als docent. Hieronder hangen 5 principes:

  • Zelfevaluatie bij een spreektaak Het startpunt van de adaptieve aanpak is de leerling zelf. Door de zelfevaluatie en het verbeterplan van de leerling krijg jij als docent inzicht in het leerproces.

  • Oefeningen op maat Op basis van de zelfevaluatie en het verbeterplan van de leerling kun jij als docent de juiste oefeningen aanraden.

  • Adaptieve feedback De zelfevaluatieprocedure van de leerling geeft je inzicht in waar feedback op moet worden gegeven.

  • Praktische digitale tools met mogelijkheden voor zelfsturing Dit zijn de SpeakTeach app, waarmee leerlingen zelf aan de slag kunnen, en het docentendashboard voor inzicht in het leerproces.

  • Afgestemd op jouw lessen SpeakTeach kun je helemaal aanpassen aan jouw lessen, leerlingen, mogelijkheden, curriculum en context.

Zo werkt SpeakTeach

Met de SpeakTeach app:

  • Neemt de leerling zijn gesprek op;

  • Evalueert de leerling zichzelf;

  • Maakt de leerling een plan van aanpak en geeft hij daarbij aan wat hij nodig heeft.

Docenten krijgen in een dashboard alle zelfevaluaties en opnames van de leerlingen te zien. Op basis hiervan stemt de docent de feedback af op de individuele leerling.

We helpen je graag

Heb je vragen over een methode? Onze accountmanagers staan voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden. Je kunt zelf een (online) afspraak of telefonische afspraak inplannen in hun agenda.

Maak een afspraak