Hulp bij inloggen     winkelwagen

Veelgestelde vragen over Got it

Wat is Got it?

Got it is een online leeromgeving voor Taal en Rekenen, van de makers van Alles telt en de Examenbundel. Centraal in Got it staat de individuele aanpak met het actuele niveau van de leerling als uitgangspunt. De docent heeft met Got it, via zijn persoonlijke dashboard, continu inzicht in het niveau en de ontwikkeling van de leerlingen. Je kiest voor Got it Rekenen of Got it Taal, of voor allebei.

Wat zijn de voordelen van Got it?

  • Individuele leerroute: voor iedere leerling optimaal resultaat.
  • Hip en eigentijds: leerlingen werken er graag mee.
  • Uniek docentendashboard: inzicht in voortgang en resultaat van iedere leerling.

Is er een korte video over Got it?

Ja. Bekijk de video.

Kan ik op de hoogte worden gehouden over Got it?

Ja, dat kan. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kan iemand mij meer vertellen over Got it?

Natuurlijk! Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie of een afspraak.

Kan ik Got it proberen?

Proeflicentie Got it Rekenen

Proeflicentie Got it Taal

Is Got it alleen digitaal verkrijgbaar?

Nee. Het online platform van Got it Rekenen is uitgebreid met boeken. Omdat elke leerling en student anders leert en het prettig is om even achter de computer vandaan te komen. Veel docenten willen graag klassikaal met studenten theorie en voorbeelden behandelen. De boeken bieden daarbij extra ondersteuning om het referentieniveau 2F en 3F en het bijbehorende examen te behalen.

Veelgestelde vragen over het bestellen van Got it

Hoe bestel ik Got it?

Om nieuwe licenties voor Got it te bestellen, gebruik je het bestelformulier. Je kan makkelijk online een bestelling plaatsen. Kies hieronder jouw niveau.

Kan ik hulp krijgen bij mijn bestelling?

Neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag bij jouw bestelling.

Ik werk al met Got it. Hoe plaats ik een herhaalbestelling?

Om nieuwe licenties voor Got it te bestellen, gebruik je het bestelformulier. Je kan makkelijk online een bestelling plaatsen. Kies hieronder jouw niveau.

Hoe weet ik wanneer ik nieuwe licenties moet bestellen?

Onze klantenservice kan jou vertellen hoe groot jou licentievoorraad is en of het nodig is om nieuwe licenties te bestellen. Neem contact op.

Kan ik Got it bestellen via de schoolleverancier?

Ja, je kan Got it bestellen via jouw schoolleverancier.

Veelgestelde vragen over de levering van Got it

Hoe lang duurt het voordat licenties worden geleverd?

Licenties van Got it kunnen binnen vijf werkdagen na ontvangst van jouw bestelformulier aan jouw school worden geleverd. Indien je bestelt via de schoolleverancier, dan is de levertijd mede afhankelijk van jouw schoolleverancier.

Aan wie worden de licenties geleverd?

De licenties worden geleverd aan degene op school die tijdens de bestelling is opgevoerd als contactpersoon.

Hoe worden de licenties van Got it geleverd?

De licenties van Got it worden via e-mail geleverd aan de besteller.

Veelgestelde vragen over het gebruik van Got it

Wat zijn de technische eisen en randvoorwaarden voor het gebruik van Got it?

Als je aan onderstaande ICT-voorwaarden voldoet, kan je aan de slag.

1. Alle docenten en leerlingen beschikken over een pc of laptop, Macbook, iPad, Android of Chromebook.

2. De docenten en leerlingen gebruiken één van de volgende browsers:
a. Windows (pc of laptop): de laatste browserversie van 
            Firefox, Chrome of Internet Explorer (IE10)
b. Macbook: de laatste browserversie van Safari, Chrome 
            of Firefox
c. iPad: de laatste browserversie van Safari of Chrome
d. Android: de laatste browserversie van Chrome of 
            Native
e. Chromebook: de laatste browserversie van Chrome

3. De bandbreedte van internet/WiFi is minimaal 2Mbit/256 byte per seconde per gebruiker.

4. Alleen voor Got it Taal: Alle gebruikers van Got it Taal moeten pdf- en Word-bestanden (doc/docx) kunnen openen en uploaden.


Ik ga als docent starten met Got it Rekenen. Hoe werkt het programma?

Kies hieronder de gewenste pagina. Hier kan je alle stappenplannen en handleidingen downloaden voor het gebruik van Got it.

Ik ga als docent starten met Got it Taal. Hoe werkt het programma?

Kies hieronder de gewenste pagina. Hier kan je alle stappenplannen en handleidingen downloaden voor het gebruik van Got it.

Kan iemand mij meer uitleg geven over het gebruik van Got it?

Voor meer uitleg over Got it bel je met onze klantenservice. Onze klantenservice kan jou ook informeren over het trainingsaanbod van Got it voor docenten. Neem contact op.

Hoe kan ik de percentages van de toetsen en de kenniskaarten interpreteren?

De behaalde score op de instaptoets is vaak niet helemaal gelijk aan de score op de kenniskaarten. Dit komt omdat de berekening van de scores wat van elkaar verschilt. Eenvoudig gezegd is de score op de instaptoets gewoon het percentage goed gemaakte opgaven ten opzichte van het totaal, terwijl de score op de kenniskaarten tot stand komt op basis van de gemiddelde scores per onderwerp en per domein.

Hoe is de instaptoets van Got it Rekenen opgebouwd?

Met behulp van de instaptoets wordt bepaald in hoeverre de leerling het geselecteerde referentieniveau beheerst. Ook de instaptoets van Got it is al adaptief. Dit betekent dat de aangeboden toetsvragen afhankelijk zijn van hoe de leerling de toets aan het maken is. De leerling krijgt per onderwerp altijd eerst vier vragen op de één na hoogste moeilijkheidsgraad. Doet de leerling deze allemaal goed, dan volgt er nog een extra vraag op de hoogste moeilijkheidsgraad.

Er zijn elf rekenonderwerpen. Per onderwerp worden dus vier of vijf vragen gesteld. Daarmee bestaat de instaptoets per referentieniveau uit maximaal 55 opgaven.

De score van de instaptoets wordt berekend op basis van alle mogelijk te stellen toetsvragen. Dit betekent dus dat de eventueel niet aangeboden toetsvragen, als fout worden meegenomen in de berekening.

De score op de instaptoets wordt eenvoudig berekend: de score is het percentage goed gemaakte toetsopgaven ten opzichte van het totaal van 55 potentiële toetsopgaven. Dit geldt ook voor de andere toetsen binnen Got it Rekenen.

Let op: De percentages die aangegeven worden bij de kenniskaarten, kennen een andere opbouw en kunnen dus afwijken van de behaalde score op de instaptoets.

Hoe komen de percentages op de kenniskaarten van Got it Rekenen tot stand?

Het resultaat van de instaptoets vormt de basis voor het samenstellen van de kenniskaarten. Hierop worden de beginpercentages vastgesteld ten opzichte van het te behalen eindniveau en wordt de individuele leerroute bepaald. Ook gaandeweg deze leerroute stuurt Got it op basis van de voortgang continu bij.
De opbouw van de kenniskaarten kent een iets minder ‘platte’ berekening dan de score op de instaptoets. De score op de instaptoets wordt per onderwerp namelijk als volgt verwerkt in de kenniskaart:

Aantal vragen goed per onderwerp Referentieniveau 1F Referentieniveau 2F of 3F 
100%  100%
4 66% 75%
33%  50%
2 0% 25%
1 0% 0% 
0 0% 0% 

Elk domein bestaat uit 3 of 4 onderwerpen. Het gemiddelde percentage van die onderwerpen, bepaalt het percentage op de kenniskaart per domein. Het gemiddelde percentage over de vier domeinen bepaalt het totale gemiddelde, wat te zien is in het dashboard van de leerling en in uw resultatenexport. Vanwege deze opbouw, kan dat percentage dus afwijken van de score op de instaptoets.

Een voorbeeld: 
Een leerling haalt voor het domein Getallen de volgende percentages: 0% voor kommagetallen, 0% voor hele getallen +/- , 75% voor breuken en 50% voor hele getallen x/: .

Voor het domein Getallen is het percentage dan: 0 + 0 + 75 + 50 = 125/4 = 31,25 afgerond 31%. Stel dat de leerling voor de 4 domeinen deze percentages heeft behaald: 31%, 0%, 42%, 38% dan is het percentage van het totaaloverzicht (afgerond) 28%.

Uitzonderlijke situatie: 
Als een leerling in de instaptoets maar 0 of 1 opgave per onderwerp goed heeft, kan hij voor de instaptoets nog 10% scoren, maar haalt hij op de kenniskaart de drempel niet om een percentage te behalen.

Veelgestelde vragen over inloggen in Got it

Ik log voor de eerste keer in bij Got it. Wat moet ik doen?

In onderstaand stappenplan lees je exact hoe je snel en simpel start en de eerste keer inlogt.

Hoe loggen leerlingen/studenten in?

In onderstaand stappenplan lees je exact hoe leerlingen/studenten snel en simpel starten en voor de eerste keer inloggen.

Wat gebeurt er met voortgangsgegevens van leerlingen die in het nieuwe schooljaar met Got it verder gaan?

De inlog- en voortgangsgegevens van de leerlingen blijven bewaard, omdat deze onder hun persoonlijke account zijn opgeslagen. Als het nodig is, kan de docent kiezen voor een ander niveau voor deze leerlingen (bijvoorbeeld 2F in plaats van 1F). Leerlingen doen dan opnieuw een instaptoets op dit nieuwe niveau. Leerlinggegevens blijven ook bewaard na het wisselen van referentieniveau. Bij het terugzetten naar het oorspronkelijke niveau, gaat de leerling daar verder waar hij/zij gebleven was. Er gaan dus geen gegevens verloren.

Veelgestelde vragen over licenties en licentievoorraad van Got it

Wat is een licentievoorraad?

De licentievoorraad is het aantal door jou gekochte leerlinglicenties. Dit zijn alle leerlinglicenties per schoollocatie (dus geen licenties op naam). Door middel van een nieuwe bestelling kan je jouw voorraad leerlinglicenties aanvullen. Mbo- en hbo-studenten werken met individuele vouchers, waarbij geen sprake is van een licentievoorraad per school. De studenten kopen en bestellen in de meeste gevallen individueel hun vouchers.

Volgens mij zijn nog niet alle, door mij bestelde, licenties gebruikt. Hoe kom ik erachter of er nog licenties over zijn?

Onze klantenservice kan je vertellen hoe groot jouw licentievoorraad is. Neem contact op.

Wat gebeurt er als de licentie van een leerling verloopt, terwijl hij/zij nog met Got it moet werken?

Zodra de leerlinglicentie is verlopen, kan de leerling een nieuwe licentie inwisselen en doorgaan zonder dat de resultaten verloren gaan. Een leerlinglicentie is één schooljaar geldig. Leerlingen hebben gegarandeerd van begin tot en met het einde van het schooljaar toegang tot Got it met hun licentie, onafhankelijk van de regio waarin jouw school zich bevindt.

Wat gebeurt er als mijn licentievoorraad op is en een leerling een nieuwe licentie nodig heeft?

Om nieuwe licenties voor Got it te bestellen, gebruik je het bestelformulier. Je kan makkelijk online een bestelling plaatsen. Kies hieronder jouw niveau.

Een leerling gaat naar een andere klas. Wat gebeurt er met zijn of haar licenties?

De leerling blijft zijn of haar licentie gewoon behouden; de licentie is gekoppeld aan zijn of haar account. Een wijziging van klas heeft geen enkele invloed op de licentie.

Een docent krijgt andere klassen. Wat gebeurt er met zijn of haar licenties?

De docent blijft zijn of haar licentie gewoon behouden; de docentlicentie is gebonden aan het account. Een wijziging van klas heeft geen enkele invloed op de licentie.

Een leerling gaat gedurende het schooljaar van school. Hoe kan ik deze leerling uit de groep halen?

In het basisonderwijs wordt het klassenbeheer automatisch overgenomen vanuit de gegevens van Basispoort. De leerling wordt hiermee automatisch verwijderd uit de groep. In het voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en hoger onderwijs kan je leerlingen handmatig verwijderen uit een groep.

Een docent gaat gedurende het schooljaar van school. Hoe kan ik deze docent uit de groep halen?

In het basisonderwijs wordt het klassenbeheer automatisch overgenomen vanuit de gegevens van Basispoort. De leerkracht wordt hiermee automatisch verwijderd uit de groep en vervangen door een andere leerkracht. In het voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en hoger onderwijs kan de docent door de andere docenten uit de betreffende groepen verwijderd worden.

Veelgestelde vragen over groepenregie van Got it

Kan ik namens mijn docenten alle groepen al aanmaken voor het begin van het schooljaar?

Ja, dat is mogelijk. Je kan de groepscodes naar de betreffende docenten sturen, zodat zij zich bij de juiste groep(en) kunnen voegen.

Kan een leerling werken met Got it als hij nog niet de groepscode van de docent heeft gekregen?

Een leerling kan de instaptoets maken en de resultaten daarvan bekijken in de kenniskaart. Meer niet. Daarbij vraagt Got it herhaaldelijk om de groepscode in te voeren, om de resultaten te behouden.

Kan een leerling zich bij meerdere groepen voegen?

Ja, dat kan. Een leerling kan in een onbeperkt aantal groepen zitten, binnen één leerlinglicentie.

Kan ik een leerling verwijderen uit de groep en daarna weer terughalen?

Ja, een leerling kan uit een groep worden verwijderd door een docent. Mocht dat per ongeluk zijn gebeurd of wil je de leerling om een andere reden weer toevoegen, dan kan je weer opnieuw de groepscode aan de leerling doorgeven.

Kan ik een leerling van groep laten veranderen?

Ja, dat kan. Verwijder de leerling uit de ene groep en geef de leerling een groepscode van de andere groep.

Kunnen docenten ook aan een groep worden toegevoegd?

Ja, docenten kunnen zich (net als een leerling) bij een groep voegen via het invoeren van een groepscode. Dit werkt identiek aan de werkwijze voor leerlingen.