op niveau 2e fase
Hulp bij inloggen     winkelwagen

Over Op niveau

De tweede editie van Op niveau tweede fase heeft dezelfde bewezen kwaliteit als de eerste editie en biedt vele extra’s. Deze methode sluit volledig aan op de referentieniveaus van de commissie Meijerink. Met veel diepgang, een adaptieve oefenmodule en vernieuwde toetsen. Zo breng je met Op niveau iedere leerling op het gewenste examenniveau.

Bestel een beoordelingspakket

Volledig Meijerink en nieuw examen-proof

Sinds augustus 2010 zijn scholen verplicht om zich te houden aan de eisen uit het Referentiekader Taal. In Op niveau zijn alle relevante referentieniveaus van de commissie Meijerink afgedekt. Hieronder vind je voor elke editie een gedetailleerd overzicht van de leerstof in relatie tot de referentieniveaus.

·
·
op niveau 2e fase digitaal leren

Leerstofoverzicht 4/5 havo

Leerstofoverzicht 4 vwo

Leerstofoverzicht 5/6 vwo

In 2015 is er een nieuw examen Nederlands voor havo en vwo met nieuwe exameneisen. Op niveau brengt komend schooljaar een aanvullend katern uit met de gewijzigde theorie, tips, oefeningen en korte examenteksten. Met het gratis extra oefenmateriaal bereiden jouw leerlingen zich optimaal voor op het nieuwe examen.

Lees meer over het nieuwe katern

Adaptieve oefenmodule 

Wil je eenvoudig de referentieniveaus van Meijerink toetsen? Dat kan met de digitale oefenmodule van Op niveau. Jouw leerlingen maken een instaptoets die hun niveau bepaalt. Vervolgens kunnen ze alle vaardigheden voor het eindexamen afzonderlijk toetsen en ontvangen ze directe feedback op de gemaakte toetsen. Als docent volg je eenvoudig de voortgang in het unieke overzicht van oefenresultaten.

Vernieuwde toetsen

De toetsen van Op niveau tweede fase zijn verrijkt met de taxonomieën OBIT en RTTI. Met behulp van de toegevoegde toetsmatrijzen zie je in een oogopslag welk cognitief niveau bij een leerling wordt aangesproken. En kan je toetsen op welke niveaus de leerling goed of minder goed scoort.

Lees meer over toetstaxonomieën 

Zelf kiezen hoe je werkt

Op niveau bovenbouw is de enige lesmethode Nederlands die zowel modulair als lineair te doorlopen is. Zo kies je zelf of je de stof per vaardigheid (modulair) of per blok (lineair) behandelt. Ieder blok behandelt zeven vaardigheden, welke  weer duidelijk zijn aangegeven door een vaste kleurindeling.

Liever op modulair niveau lesgeven? Dat kan. Zo behandel je bijvoorbeeld eerst alle rode grammaticamodules en daarna alle gele spellingmodules. Wisselen tussen modulair en lineair gedurende het schooljaar is heel eenvoudig met Op niveau. Je kiest dus altijd zelf hoe je wilt werken.

Bestel een beoordelingsexemplaar


Bekijk ook de methode Op niveau onderbouw voor havo en vwo.