Hulp bij inloggen     winkelwagen
Op niveau onderbouw 2e editie | Thiememeulenhoff

Op niveau onderbouw 2e editie Nederlands voor onderbouw vmbo, havo en vwo en bovenbouw vmbo

De voordelen van Op niveau onderbouw

Op niveau onderbouw biedt naast de vertrouwde kwaliteit vele extra’s. Zo is de methode volledig digitaal beschikbaar, ook in Learnbeat. Er zijn nieuwe toetsen opgenomen die RTTI en OBIT gecertificeerd zijn en de methode is zowel lineair (per hoofdstuk) als modulair (per vaardigheid) inzetbaar. Tevens wordt er extra aandacht besteed aan lezen, waardoor Op niveau gespecialiseerd is op dit gebied.

Zelf kiezen hoe je werkt

Op niveau onderbouw is de enige lesmethode Nederlands die zowel per hoofdstuk als per vaardigheid te doorlopen is. Zo kies je zelf hoe je de stof behandelt. Ieder hoofdstuk behandelt zeven vaardigheden, welke duidelijk zijn aangegeven door een vaste kleurindeling.

Liever per vaardigheid lesgeven? Dat kan. Zo behandel je bijvoorbeeld eerst alle rode grammaticaparagrafen en daarna alle gele spellingsparagrafen. Wisselen tussen vaardigheid en hoofdstuk gedurende het schooljaar is heel eenvoudig. Je kiest dus altijd zelf hoe je wilt werken. Meer weten? Bekijk dan de mogelijkheden in de leerstofoverzichten.

Toetsen en opgaven volgens RTTI en OBIT

Alle opgaven en toetsen in Op niveau onderbouw zijn geschreven en gelabeld volgens RTTI en OBIT. Op niveau onderbouw 2e editie is de eerste lesmethode in Nederland met het keurmerk RTTI werkboek. Dit houdt in dat de basiskwaliteit van de opdrachten geborgd is en dat alle opdrachten gelabeld en gecertificeerd zijn met RTTI. De indelingen (taxonomieën) RTTI en OBIT geven eenvoudig inzicht in de soort vraag, het niveau van verwerking en hoe de leerling per onderdeel scoort. Zo is het gemakkelijk om op tijd bij te sturen en de leerling op maat te ondersteunen. Ook de resultaten worden zo goed inzichtelijk.

Leesspecialist

Op niveau onderbouw besteedt in de nieuwe editie veel aandacht aan lezen. Zo begint de paragraaf fictie met het onderdeel 'Lekker lezen'. Dit onderdeel bestaat uit een aansprekend leesfragment uit een populair jeugdboek.

De Jonge Jury

Op niveau werkt samen met De Jonge Jury. Er worden bijvoorbeeld lesbrieven uitgebracht en er worden samen educatieve programma’s ontwikkeld. De lesbrieven zijn beschikbaar voor iedereen die Op niveau onderbouw 2e editie gebruikt.

Digitaal inzicht en overzicht

Op niveau onderbouw bevat uitgebreid digitaal lesmateriaal. Zo kunnen leerlingen de lesstof volledig digitaal verwerken. Dit doen zij door interactieve opdrachten te maken die optimaal gebruik maken van de digitale mogelijkheden. Ook kan de bijbehorende theorie digitaal worden geraadpleegd. Er kunnen notities worden toegevoegd en opgeslagen. Leerlingen die willen doorstromen naar een hoger niveau kunnen deze stof al digitaal oefenen. Zo stappen zij makkelijker en zonder achterstand over. Hiernaast bevat de digitale omgeving ook een grote hoeveelheid remediërende lesstof. Vanaf schooljaar 2018-2019 wordt Op niveau ook in Learnbeat aangeboden.

Geschikt voor dyslectische leerlingen

De teksten van Op niveau zijn goed leesbaar voor dyslectische leerlingen. In de boeken wordt een schreefloze letter gebruikt. Leerlingen die afgeleid worden door drukke opmaakelementen kunnen de teksten downloaden zonder opmaak. In de online omgeving voor leerlingen is ook een audiofunctie opgenomen. Zo kunnen de fictieteksten niet alleen gelezen, maar ook beluisterd worden!

Deze lesmethode is er ook voor Nederlands in de bovenbouw van havo en vwo. Dan heet de methode Op niveau tweede fase.