Hulp bij inloggen     winkelwagen
Newton

Newton Lesmethode natuurkunde voor bovenbouw havo en vwo

Newton voor bovenbouw havo en vwo

Newton is de contextrijke natuurkundemethode voor bovenbouw havo en vwo

Newton biedt inspirerend en rijk materiaal voor boeiende lessen die je leerlingen vanuit hun eigen belevingswereld meenemen in de fascinerende wereld van natuurkunde, volgens het uitgangspunt: ‘eerst begrijpen, dan berekenen’.

 

Bestel jouw beoordelingspakket

De lesmethode is:

Contextrijk

  • herkenbare context en concrete voorbeelden die het vak tot leven brengen

  • didactische opbouw die helpt de stof eerst te doorgronden, vóór het rekenen

  • taalgebruik en uitleg afgestemd op (de belevingswereld van) jouw leerlingen

Motiverend

  • duidelijke, leesbare theorie die uitnodigt om met het lesmateriaal aan de slag te gaan

  • lesstof vanuit leerlingperspectief die motiveert om de natuurkunde verder te ontdekken

  • voldoende opgaven en extra opdrachten om te differentiëren op niveau en tempo

Compleet

  • uitgebreide online leeromgeving die inzicht biedt in voortgang en resultaten 

  • lesmateriaal voor de volledige bovenbouw havo en vwo

  • inclusief leer- en werkboeken die leerlingen mogen houden

  • uitstekende examenvoorbereiding

Beoordeel Newton

De opbouw van het lesmateriaal en de vele voorbeelden leiden de leerlingen door de lesstof. Ook kunnen leerlingen zelfstandig digitaal oefenen, ideaal voor afstandsonderwijs. Werk je naast Newton ook met Newton NaSk, dan creëer je een doorlopende leerlijn met de onderbouw.

Bestel jouw beoordelingspakket
Newton 2x

Jij kiest: online, boeken of beide

Online + boeken

Kies je voor online + boeken, dan heb je alle ruimte om zelf te bepalen hoe je les wilt geven: volledig online, met boeken of nog beter: een combinatie van beide (blended). 

In de zeer complete online leeromgeving heb je altijd en overal beschikking over alle lesstof en oefenmateriaal. In deze omgeving krijg je als docent inzicht in de resultaten van je leerlingen en kun je hun voortgang volgen. Daarbij krijgen je leerlingen eigen boeken waarin ze mogen schrijven en die ze mogen houden, dit bevordert het leerproces. Jij en je leerlingen hebben elk jaar het meest actuele lesmateriaal, zowel online als op papier. 

Als docent heb je binnen de licentie toegang tot de lesstof van meerdere leerjaren en niveaus. De online leeromgeving sluit bovendien naadloos aan op MS Teams en jouw ELO. Je verzorgt dus net zo makkelijk voor de klas als op afstand al je lessen. 

Wil je hulp bij het (op afstand) werken met je methode? Je kunt altijd op persoonlijke ondersteuning rekenen van onze methode-experts. Ook kun je gratis (start)trainingen en webinars volgen over de online leeromgeving. 

Lees hier meer over de online leeromgeving

 

eDition

Volledig online

Kies je voor volledig online, dan kies je voor een zeer complete online leeromgeving waarin je altijd en overal beschikt over alle actuele lesstof en oefenmateriaal. In deze omgeving krijg je als docent inzicht in de resultaten van je leerlingen en kun je hun voortgang volgen. 

Als docent heb je binnen deze licentie toegang tot de lesstof van meerdere leerjaren en niveaus. De online leeromgeving sluit bovendien naadloos aan op MS Teams en jouw ELO. Je verzorgt dus net zo makkelijk voor de klas als op afstand al je lessen.

Wil je hulp bij het (op afstand) werken met je methode? Je kunt altijd op persoonlijke ondersteuning rekenen van onze methode-experts. Ook kun je gratis (start)trainingen en webinars volgen over de online leeromgeving. 

Lees hier meer over de online leeromgeving
 

eDition

Pakketmogelijkheden en licentiemodellen

Meer informatie over de mogelijke pakketsamenstellingen en licentiemodellen vind je op de pagina 'prijzen en in gebruik nemen'.

Handige extra's

Inspiratie

Als docent wil je dagelijks afwisselende lessen geven om je leerlingen te stimuleren. Docentenomgeving Thiemo biedt hiervoor extra inspiratie. Maak gebruik van de tips, lesideeën en opdrachten die hier voor jou beschikbaar zijn. Je vindt er ook het docentenmateriaal van Newton. 

Doorlopende leerlijn

Newton is voor havo en vwo beschikbaar voor leerjaar 4 tot en met 6. Je creëert een doorlopende leerlijn als je vanaf de onderbouw werkt met Newton NaSk. Deze methode heeft dezelfde didactische opbouw en sluit naadloos aan op Newton.