Zo werkt Newton NaSk

  Bestel een beoordelingspakket
  Opbouw - methodeverdiepingspagina - NewtonNaSk- VO

  Opbouw Newton NaSk

  Je leerlingen natuur- en scheikunde laten begrijpen en beleven, dat is het uitgangspunt van Newton NaSk. Deze contextgerichte methode zet leerlingen actief aan slag volgens een vaste didactische opbouw.

  • Unieke didactiek: eerst begrijpen, dan pas formules en rekenen

  • Volop differentiatie- en keuzemogelijkheden

  • Rijk aan context, beleven is een belangrijk uitgangspunt

  Alle hoofdstukken en paragrafen hebben een vaste opbouw met herkenbare elementen. Newton NaSk biedt afzonderlijk lesmateriaal voor leerjaar 1 t/m 4 vmbo-bk, vmbo-kgt en leerjaar 1 t/m 3 havo en vwo.

  Unieke didactiek - methodeverdiepingspagina - Newton NaSk- VO

  Unieke didactiek

  Alle hoofdstukken hebben een vaste didactische opbouw die bestaat uit 4 onderdelen:

  Ontdekken Iedere paragraaf begint met het onderdeel Ontdekken. Hierin wordt het onderwerp geïntroduceerd. Via startopdrachten en experimenten maken leerlingen kennis met de natuur- en scheikundige concepten. Begrijpen In Begrijpen maken leerlingen kennis met onderwerpen aan de hand van concrete voorbeelden uit het dagelijks leven. Alle opdrachten zijn gericht op het ontwikkelen van begrip. Beheersen Het onderdeel Beheersen gaat over het toepassen van en inzicht krijgen in het geleerde concept door middel van redeneren en rekenen met formules. Verdiepen Deze extra (online) leerstof is bedoeld als differentiatie en gaat nét iets verder dan het verplichte programma.

  Differentiatie - methodeverdiepingspagina - NewtonNaSk- VO

  Differentiatie

  De boeken van Newton NaSk bevatten alle theorie, begrippen en opdrachten die je nodig hebt om de leerdoelen te dekken. In de boeken vind je duidelijke verwijzingen naar het online materiaal.

  Met de extra lesstof, die je online in de leeromgeving vindt, heb je uitgebreide mogelijkheden om te differentiëren. Als docent kun je in de digitale leeromgeving zelf de volgorde van het lesmateriaal aanpassen en materiaal weglaten, voor bepaalde leerlingen of voor de hele klas.

  Vmbo Tempodifferentiatie: extra stof bij het onderwerp Niveaudifferentiatie: extra oefening en plusvragen Zelf oefenen: online oefenen, adaptief aan de hand van leerdoelen.

  Havo en vwo Tempodifferentiatie: toepassingsopdrachten Niveaudifferentiatie: extra stof met uitdagende opdrachten

  Toetsen - methodeverdiepingspagina - Newton NaSk - VO

  Toetsen

  De toetsen van Newton NaSk zijn als Word bestand beschikbaar in Thiemo, op papier of digitaal op platform Woots en in Learnbeat. Digitaal kun je toetsen samenstellen, afnemen en beoordelen. Aan iedere vraag zijn de leerdoelen en de toetstaxonomie gekoppeld, zodat je kunt controleren of al jouw lesstof goed is afgedekt. Ook kun je de toetsen delen met collega’s en automatisch A/B versies maken.

  De toetsen zijn gelabeld op Reproductie, Toepassing of Inzicht. Reproductie: herinneren, letterlijk uit het hoofd leren. Toepassing: een getrainde, vaste formule of methode toepassen in bekende en onbekende situaties. Inzicht: zelf een context en methode construeren om tot een antwoord te komen.

  Overstapactie- methodeverdiepingspagina - NewtonNaSk- VO

  Overstapactie NewScientist

  Kies je komend schooljaar voor Newton NaSk? Dan krijg je een jaar lang gratis NewScientist cadeau!

  Wil jij ook werken met een van de beste en meest actuele methodes in de markt én op hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het vak? Stap dan gauw over op Newton NaSk LRN-line.

  Lees meer over de overstapactie NewScientist

  Bestel een beoordelingspakket

  Maak kennis met Newton NaSk en ontdek of de methode bij jou en je leerlingen past.

  Bestel een beoordelingspakket