Home
Voortgezet onderwijs
Muziek
Intro

Kick it! Online opdrachten bij nieuwe nummers

Kick it!

Online opdrachten bij nieuwe nummers

HEADING_1

Gebruik je Intro (ook) in eDition? Dan hebben we iets nieuws voor je! Intro geeft je vanaf nu een paar keer per jaar een extra verrijking voor jouw les: een opdracht (met notenbeeld, audio en een verwerkingsvorm als een speelpartijen of improvisatie) bij een nieuw nummer. Deze korte opdrachten verschijnen meerdere keren per jaar als artikel in Thiemo, de sidekick voor jouw les, onder de naam Kick-itNatuurlijk bekend van de lekkere intro van die grote hit van de Beastie Boys. Én van de korte opdrachten die Intro-gebruikers een paar keer per jaar krijgen! Deze online opdrachten met notenbeeld, audio en een verwerkingsvorm als een speelpartij of improvisatie, delen we als verrijking voor de les. Omdat iedereen weleens wat anders wil uitproberen, krijg je de eerste twee nummers van ons cadeau!

Download ze allebei! Klik hieronder om de korte online opdrachten bij deze nummers gratis te downloaden.

  • As it was van Harry Styles Het eerste nummer móest natuurlijk een nummer 1- hit zijn: As it Was van Harry Styles. Hij is dé artiest van het moment die vele prijzen wint.

    Het is een ‘four chord song’ (D – Bm – E – A) met een herkenbare intro-melodie die ook in het tussenspel en als outro gespeeld wordt.

  • Believer van Imagine Dragons Het tweede losse nummer is Believer van Imagine Dragons. Deze gaat al een tijdje mee, en is nog steeds mateloos populair.

    Het nummer heeft een ostinate begeleiding met maar een paar partijen. Het zijn vier maten die bijna het hele nummer door herhaald worden.

Begin met muziek, eindig bij jezelf

Begin met muziek, eindig bij jezelf

Het vak muziek is zoveel meer dan noten leren lezen en muziektheorie. Door samen muziek te maken en te ervaren, begeleid jij je leerlingen in het ontdekken en ontwikkelen van hun eigen voorkeuren. Intro is dé muziekmethode waarmee je je leerlingen stimuleert actief muziek te maken en daarin hun eigen talenten te ontdekken. Dankzij persoonlijke leerroutes sluit de methode aan bij elk niveau. De methode zit bomvol studio-opnames, oefenvideo’s, speelstukken, pianobegeleidingen en leadsheets, zodat je meteen aan de slag kunt.

Lees meer over de methode of bekijk de inkijkexemplaren.

We helpen je graag

Heb je vragen over een methode? Onze accountmanagers staan voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden. Je kunt zelf een (online) afspraak of telefonische afspraak inplannen in hun agenda.

Maak een afspraak