Lock Digitale leeromgeving winkelwagen

Intro Masterclass

Op 30 september vond er weer een nieuwe en succesvolle Intro Masterclass plaats. Docenten hebben tijdens deze dag twee workshops gevolgd, onder leiding van Joost Overmars en Huub de Vriend. Foto's van de Intro Masterclass volgen binnenkort.

In de Intro Masterclass gingen docenten muzikaal aan de slag. Zij concentreerde zich op het improviseren en het creatief omgaan met reflecteren en het geven van feedback. Hiernaast werd er ook actief gewerkt met Intro-materiaal. Lees hieronder welke workshops de docenten hebben gevolgd. Lees het complete verslag van de Intro Masterclass op 30 september 2014.

Workshop 1
Huub de Vriend - Improviseren - differentiëren - evalueren

Hoe kun je leerlingen ieders aanleg voor muzikale creativiteit laten ontdekken? Aan de hand van een tweetal Intro-opdrachten wordt op een praktische manier ingegaan op mogelijkheden om gedifferentieerd met leerlingen te improviseren en de resultaten ervan te beoordelen.

Workshop 2
Joost Overmars - Creatief omgaan met reflectie en feedback in de muziekles

Hoe pas je reflectie en feedback toe in de praktijk van het muziekonderwijs? Hoe formuleer je de juiste vragen en hoe train je deze begrippen in de les? In deze workshop worden hiervoor handige handvatten aangereikt.