Laagland, literatuur & lezer
Hulp bij inloggen     winkelwagen

Volop mogelijkheden

Laagland, literatuur en lezer biedt volop docentenondersteuning. Bekijk met welke onderdelen je jouw lessen uit wilt breiden.

Methodesite

Na inloggen krijg je na aanschaf van een licentie toegang tot de tekstenbank, toetsenbank en de digibordapplicatie. Ook kan je hier terecht voor de literaire agenda en de docentenhandleiding. In de handleiding vind je meer informatie over het didactisch-inhoudelijk concept van Laagland, literatuur & lezer, een overzicht van de aansluiting van de methode op de referentieniveaus, alsmede gebruikstips. De handleiding is gratis.


Digitale tekstenbank 

In de doorzoekbare tekstenbank staan teksten met opdrachten waarmee je de teksten in de verwerkingsboeken kan vervangen of aanvullen. Zes keer per jaar wordt de tekstenbank aangevuld met lesbrieven met daarin nieuwe, actuele teksten en opdrachten. Deze lesbrieven zijn inbegrepen bij een abonnement op de tekstenbank.


Digitale toetsenbank 

De toetsenbank bevat voor elke cursus uit de informatieboeken een toets met uitwerkingen en antwoorden, plus de uitgewerkte antwoorden op vragen uit het verwerkingsboek. In de handleiding vind je tips over het inzetten van de toetsen binnen een PTA. 

Van elke toets is een A- en een B-versie beschikbaar. Deze kan je eenvoudig aanpassen aan je eigen wensen. De toetsen zijn bestemd voor schriftelijk gebruik.


Digiboeken

Met de digiboeken bekijk je de lesboeken digitaal via het digibord, pc, laptop of tablet. De digiboeken zijn verrijkt met filmpjes, audiofragmenten, handige links en bronnen. Deze zijn met prikkers geplaatst op de juiste plek in de boeken. Je kunt ook zelf eenvoudig verrijking toevoegen door nieuwe prikkers te plaatsen. Zo maak je jouw les persoonlijk.